Υπερέχει η… διάρκεια στις ζημιές στην Πάολα

Πάολα

Για κάποιους, τα μπουζούκια είναι μόνον τα…. λουλούδια. Ναι, βέβαια. Εκείνες μόνο οι στιγμές, όσο διαρκούν, πέντε λεπτά, μισή ώρα, δύο ώρες, ένα ολόκληρο βράδυ, που ο θαμώνας θα βρεθεί μπροστά στον αγαπημένο του καλλιτέχνη και στον κατάλληλο χώρο. Η ρίψη λουλουδιών στα μπουζούκια είναι και το «πριν». «Πριν» εννοούμε τη σκέψη της προσμονής, την αγωνία, την ελπίδα εν όψει της ρίψης, όπου είναι αποφασισμένης πλέον ο πελάτης να χοντρύνει το παιχνίδι.

”Πριν” είναι και η όποια φαντασίωση για τι τον περιμένει, πως θα εξελιχθεί η παρτίδα με τον τραγουδιστή, με τον μετρ, τον ιδιοκτήτη του μπουζουξίδικου. Τέλος πάντων, όλο το μυστήριο που λειτουργεί εμπρηστικά και ”φτιάχνει” τον καθένα, τον προετοιμάζει.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Άλλο κεφάλαιο η “διάρκεια”. Η οποία ”διάρκεια” είναι άγνωστης διάρκειας. Κρατάει μόλις ένα πεντάλεπτο, αλλά πιθανόν ένα βράδυ, μια εβδομάδα, ίσως ακόμα και 4 με 5 χρόνια. Εξαρτάται από τις εντυπώσεις που χάραξε σε κάποιον ο πόλεμος των λουλουδιών προς των τραγουδιστή. Από τις μνήμες που αναθυμάται, και δεν τις σβήνει μέσα του. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως υπάρχει ένας τέτοιος πολύ συγκεκριμένος πελάτης, που οι “ζημιές” που έχει προκαλέσει στην Πάολα, τουλάχιστον τα 6 τελευταία χρόνια, οπουδήποτε και αν έχει τραγουδήσει, οποιαδήποτε εποχή, θα λειτουργήσουν ως θύμηση παντοτινή. Γιατί μιλάμε για πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα. Το ιστορικό κοντέρ άρχισε να μετράει το μακρινό 2011, και από το λιγότερο μακρινό 2014 υπολόγιζε και τα tour. Αλλά, τώρα που το ξανασκέφτομαι, στον υπολογισμό των …χιλιομέτρων βάλτε και το 2005, αφετηρία που ξεκίνησε να παρευρίσκεται σε όλες τις εμφανίσεις της στην Πάτρα.

Συμπέρασμα. Το να κάνεις κάτι μια φορά δεν λέει κάτι. Η διάρκεια είναι αυτή που σε καθιερώνει, που δεν δεν σε περιορίζει, αλλά κυκλοφορεί το όνομα σου στο στόμα όλων. Έτσι, και στην Πάολα. Πολλοί πέρασαν που έκαναν εντυπωσιακές ζημιές, αλλά για λίγο, για ένα χρόνο το πολύ, για 6-7 μόνο ο συγκεκριμένους. Ο πρωταγωνιστής του σημερινού μου άρθρου, που πριν ακολουθούσε Μητροπάνο. Κι όμως.

A, και, τέλος, με την ευκαιρία αυτή, να πω ότι σήμερα η Πάολα κάνει “στάση” στην Πάτρα και το Volcano.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.