Ξεπέρασαν τα όρια του Φασισμού! Εκτός ελέγχου ο Μητσοτάκης επιβάλει πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα σε 580.000 πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει εμβόλιο

Σε μια νέα κίνηση πανικού προέβη η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη διαφαινόμενη επέλαση της παραλλαγής Όμικρον, θεσπίζοντας πρόστιμο-χαράτσι 100 ευρώ μηνιαίως για κάθε πολίτη άνω των 60 ετών ο οποίος θα παραμένει ανεμβολίαστος μετά την 16η Ιανουαρίου του 2022.

Στη σχετική ανακοίνωση προέβη ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρεμβαίνοντας στο Υπουργικό Συμβούλιο το πρωί της Τρίτης, μιλώντας για την πανδημία και την εξέλιξή της μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης, Όμικρον.

«Έως τις 16 Ιανουαρίου καλούνται να κλείσουν ραντεβού. Θα έχουν προτεραιότητα στο σύστημα του εμβολιασμού. Εάν δεν το κάνουν, θα πληρώσουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μήνα που δεν θα είναι εμβολιασμένοι. Δεν είναι τιμωρία αλλά προστασία», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό αλλά αναγκαίο», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων είπε ότι από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα μοιραστεί από ένα self test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, έτσι ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού εν όψει των εορτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τους 580.000 ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, μόνο 80.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν τον Νοέμβριο.

edolio5

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.