Ξενοδοχείο γίνεται το εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Λαμπράκη

Πολυτελές ξενοδοχείο θα γίνει τελικά το κτίριο που έμεινε για πάνω από μια δεκαετία «στα μπετά», επί της οδού Κύπρου & Γρ. Λαμπράκη στη Γλυφάδα – Ποια είναι η εταιρία Day Group που το αγόρασε..

Τον δρόμο της αξιοποίησης παίρνει το εξαιρετικά προνομιακό, αλλά επί πάνω από μια δεκαετία, ημιτελές και εγκαταλελειμένο ακίνητο στην καρδιά της Γλυφάδας, στη συμβολή των οδών Κύπρου 62 και Λαμπράκη 27. Πρόκειται για την πολυκατοικία, η οποία έχει παραμείνει «στα μπετά», καθώς είχε ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο των κόκκινων ακινήτων που διατηρούσε στην ιδιοκτησία της η Attica Bank και κατά το παρελθόν ανήκε στον επιχειρηματία Γιάννη Καρούζο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το ακίνητο συνολικής επιφάνειας 6.000 τ.μ., αγοράστηκε τελικά, μετά από πλειστηριασμό, για 18 εκατ. ευρώ από την ελληνική εταιρία ανάπτυξης και επένδυσης ακινήτων Day Group. Η αξιοποίησή του αφορά στη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου που θα λειτουργεί επί 12 μήνες, υπό τη διαχείρηση γνωστής, διεθνούς αλυσίδας που δραστηριοποιείται στον χώρο της φιλοξενίας.

Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για το εγκαταλελειμένο κτίριο της Λαμπράκη

Να θυμίσουμε ότι πριν την αγορά του ακινήτου και λόγω της θέσης του, προηγήθηκε μεγάλη κινητικότητα για την αξιοποίησή του, είτε με τη μορφή πώλησης σε ενδιαφερόμενο επενδυτή, είτε με τη μορφή μίσθωσης από πλευράς της τότε ιδιοκτήτριας Attica Bank.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο κτίριο είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ. Πρόκειται για την εταιρεία των αδερφών Μάικ και Πωλ Ευμορφίδη, ιδιοκτητών της διεθνούς αλυσίδας πώλησης στρωμάτων και ειδών ύπνου, CocoMat. Το ενδιαφέρον των αδερφών Ευμορφίδη και της Μπλε Κέδρος επικεντρώθηκε στο συγκεκριμένο ακίνητο, με σκοπό την δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας στο κέντρο της Γλυφάδας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που είχε κάνει τότε το NouPou, ο λόγος για τον οποίο δεν προχώρησαν τελικά οι συζητήσεις με την «Μπλε Κέδρος» είχε να κάνει επί της ουσίας με το γεγονός ότι νομοθετικά υφίστανται περιορισμοί ως προς την έκδοση αδειών για την ανάπτυξη νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε περιοχές του παραλιακού μετώπου και εντός του αστικού ιστού. Το συγκεκριμένο επί παραδείγματι μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως με την άδεια να καλύπτει την δυνατότητα αξιοποίησής του είτε ως εμπορικού κέντρου και εμπορικών καταστημάτων, είτε ως κτιρίου γραφείων, από τις οποίες ωστόσο εξαιρείται η τουριστική του εκμετάλλευση.

Πληθαίνουν οι ξενοδοχειακές επενδύσεις στην περιοχή

Η αξιοποίηση του εν λόγω κτιρίου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επενδύσεων, όσον αφορά τον ξενοδοχειακό κλάδο, που βρίσκονται σε εξέλιξη στα νότια προάστια, και ιδιαίτερα στη Γλυφάδα, μέσα από παραδείγματα όπως το πολυτελές συγκρότημα One&Only της Grivalia Hospitality, που έχει τεθεί μάλιστα σε λειτουργία, αλλά και το Dusit, που άνοιξε τις πόρτες του τον Μάιο του 2023 στην οδό Πανδώρας & Λαζαράκη, μια ανάσα από την παραλία της Γλυφάδας.

Ποια είναι η Day Group

Η Day Group, με επικεφαλείς τους Δημήτρη και Ανδρέα Μουρκάκο, δραστηριοποείται για περισσότερα από 50 χρόνια έχει στο χαρτοφυλάκιό της έργα όπως το οικιστικό project «One South» στη Βούλα, ακίνητα στο Παλαιό Ψυχικό και στη Φιλοθέη, αλλά και στη Ρουμανία. Συγκεκριμένα, έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα περισσότερα από 60.000 τ.μ. σε χώρους κατοικιών και γραφείων στην Αθήνα και το Βουκουρέστι.

Η εταιρία ασχολείται στην ουσία με τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την ανάπλαση, τη μίσθωση και την πώληση εμπορικών και οικιστικών ακινήτων.

-noupou.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.