Ξεφτύλισε τα εκατομμύρια και στο…διαζύγιο του

Η Amazon είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση λιανικού εμπορίου στον κόσμο. Με κεφαλαιοποίηση 1,7 τρις δολαρίων. Την ξεκίνησε από το μηδέν το 1994 ο Τζεφ Μπέζος και άμεση συνεργάτιδα του είχε την σύζυγο του Μακένζυ, η οποία είχε την ευθύνη στα λογιστικά της επιχείρησης. Αρχικά η Αμαζόν πουλούσε βιβλία, έκανε το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο, στη συνέχεια την έπεσε στο εμπόριο ηλεκτρικών προϊόντων και τεχνολογίας.

Ο επιχειρηματίας το άτομο. Και άπαικτος μάνατζερ. Μιλάει η κονόμα του, τόσο της εταιρείας, όσο και το προσωπικό του ταμείο. Έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον πλανήτη που ξεπέρασε τα εκατό δις σε προσωπική περιουσία. Σήμερα την έχει φτάσει πάνω από 200 δις, δηλαδή πάνω από το ΑΕΠ της Ελλάδος.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο Jeffrey Preston, γνωστός ως Jeff Bezos, πατέρας τεσσάρων παιδιών, γεννήθηκε το 1964, σα σήμερα 12 Ιανουαρίου, έχει ήδη αποχωρήσει από διευθύνων σύμβουλος της Amazon, όχι βέβαια για να την αράξει και να χαρεί την φιλόγαμη νέα σύζυγο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα σε άτομα της κατηγορίας του. Ο Τζεφ έχει ένα μεγάλο και αξεπέραστο πρόβλημα – δεν του φτάνει ο χρόνος. Οι 24 ώρες την ημέρα είναι λίγες, πολύ λίγες. Ο θάνατος; Τι είναι αυτό; Δεν το ξέρει, δεν τον ενδιαφέρει να επενδύσει στο θάνατο.

Ο Μπέζος δεν θα πεθάνει. Δεν σκέπτεται, δηλαδή, ότι υπάρχει στη ζωή του ο θάνατος. Ότι κι αυτόν τον περιμένει ο Χάρος. Έχει άλλα σχέδια εκτός Αμαζόν. Να κατακτήσει το διάστημα. Να κερδίσει χρήματα από τα τουριστικά ταξίδια σ’ άλλους πλανήτες. Ξεκίνησε τη μπίζνα το 2018, όταν αμόλυσε επανδρωμένο διαστημικό σκάφος και έκανε τις πρώτες δοκιμές, με επιτυχία.

Το 2019 ο Μπεζος καψουρεύτηκε μια κυρία και ζήτησε από την γυναίκα του να χωρίσουν. H γκόμενα (φώτο) είναι Μεξικάνα δημοσιογράφος, 51 χρονών με δυο διαζύγια. στο όνομα Λώρεν Σάντσεζ. Στην Ιστορία ο Μπεζος έγινε ο άνθρωπος που πλήρωσε το πιο ακριβό διαζύγιο – 38 δις δολάρια. Τα τσέπωσε η MacKenzie Scott και έγινε η Νο 4 πλουσιώτερη γυναίκα στην υφήλιο. Το 2021 η 51χρονη Μακένζυ παντρεύτηκε κι αυτή

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.