Ξεφουσκώνει το μπαλόνι

Σηκώθηκε μέχρι το 17% το κινάλ με Ανδρουλάκη. Όταν εξελέγη αυτός αρχηγός στο κόμμα που κάποτε λεγόταν ΠΑΣΟΚ. Ίδια ιστορία. Παλιά ιστορία. Και σήμερα κατρακύλησε στο 11%. Και που ‘σαι ακόμα- να λες. Η κατρακύλα θα συνεχιστεί.

Ο αέρας του τίποτα ανεβάζει ένα κόμμα, έναν πολιτικό, ο ίδιος ο άδειος αέρας τον κατεβάζει. Έτσι είχε συμβεί και το 2008 με την εκλογή του Τσίπρα στον Συνασπισμό. Από το 5% με τη μια και από το πουθενά εκτοξεύθηκε στο 18%. Μετά, όμως, ένα χρόνο το κόμμα με τον Τσίπρα αρχηγό πήρε 4%. Πιο λίγο και από το ποσοστό του.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεν ανέβηκε μονός του ο Σύριζα, ο πρώην Συνασπισμός. Ο αέρας τον σήκωσε και τον έκανε πρωθυπουργό. Ο αέρας τον επανέφερε στην αντιπολίτευση.

Ο Ανδρουλάκης θα πάθει το ταράκουλο. Ήδη κόμμα που υποτίθεται είναι σε άνοδο και σε περίοδο ακρίβειας, επανέρχεται στα… ποσοστά του. Εκεί θα πάει το έργο με τον νέο αρχηγό. ίσως και πιο κάτω από το 8%, που είχε το ψευτοπασόκ με την Φώφη Γεννηματά.

”Δεν θα κάνω εγώ πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη” είπε ο νέος του κινάλ. ”Για να συνεργαστώ θα πρέπει η ΝΔ να κάνει αυτά που θα θέλω εγώ”. Κάπως έτσι τα λέει ο Ανδρουλάκης για να συνεργαστεί μετά τις εκλογές. Αστεία πράγματα. Γραφικά. Το τρίτο κόμμα, λες κι έχει καμιά ουσιαστική διαφορά από τη ΝΔ, να απαιτεί από το πρώτο κόμμα, να γίνουν τα πράγματα, όπως εκείνο γουστάρει.

Γιατί κάποιος να ψηφίσει κινάλ όταν κινδυνεύει η χώρα να πέσει σε ακυβερνησία; Θα ψηφίσει κατ΄ ευθείαν ΝΔ και θα ισχυροποιήσει το πρώτο κόμμα, για να μη μπούμε σε περιπέτειες. Σε παζάρια ανάμεσα σε δυο κόμματα που είναι ίδια, τη ΝΔ και το Κινάλ.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.