Ένα βόμβα υπαρκτή! Καθόλου τίτλος να προκαλέσει σύγχυση, πάμε να τρελάνουμε τα κλικ! Έφοδος της Interpol σε πρωτοκλασάτο Πατρινό ποδοσφαιρικό παράγοντα – Τον “ψάχνουν” για παράνομο στοίχημα στην Super League 2 – Δύο ώρες κράτησε η “ανάκριση”, ενώ του πήραν το κινητό

Όπως το διαβάζω στο flamis.gr, έτσι το δίνω, χωρίς καμία δική μου παρέμβαση :

Σάλος έχει προκληθεί στον αθλητικό κόσμο της Πάτρας, ύστερα από έφοδο κλιμακίου στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας στην πόλη.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Εγιναν «φύλλο και φτερό» στοιχεία ιδιοκτησίας πασίγνωστου αθλητικού παράγοντα της Πάτρας, που δραστηριοποιείται στη Super League 2, στα πλαίσια σχετικής έρευνας που έχει διαταχθεί για πιθανό εντοπισμό διεξαγωγής «παράνομου στοιχηματισμού».

Σημειώνεται πως το υλικό της έρευνας η οποία εκτός από την Πάτρα έγινε και σε περιοχή της Αθήνας με τη οποία φέρεται να σχετίζεται ο συγκεκριμένος αθλητικός παράγοντας, απ’ όπου επίσης συγκεντρώθηκε υλικό προκειμένου να αξιολογηθεί και να σχηματιστεί το σχετικό πόρισμα.

Αστυνομικοι συνεργάζονται σε αυτό το θέμα και με διεθνείς Αστυνομικούς Οργανισμούς απ’ όπου φέρεται να συλλέγονται και άλλες πληροφορίες.

Για την επιχείρηση των στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας στην Πάτρα ήταν ενήμερες και οι τοπικές Αστυνομικές Αρχές, πλην όμως ουδείς γνώριζε το περιεχόμενο και το θέμα της έρευνας.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως η έρευνα γίνεται βάσει παραγγελίας των εισαγγελικών Αρχών και πως μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει συγκεκριμένο κατηγορητήριο.

Αυτό θα γίνει (εφόσον προκύψουν στοιχεία) στην περίπτωση που κριθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα ο οποίος θα παραλάβει στα χέρια του το σχετικό πόρισμα. Πάντως οι έρευνες είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

Nα σημειωθεί πάντως πως δεν έχουν γίνει συλλήψεις (πληροφορίες αναφέρουν μόνο για προσαγωγές και καταθέσεις) αφού όπως προαναφέρθηκε η έρευνα είναι προκαταρκτική.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΕΡΕΥΝΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Super League 2, καθώς η Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας, ήτοι η Interpol, προχώρησε σε ταυτόχρονη έφοδο σε παράγοντες της κατηγορίας. Ο λόγος έχει να κάνει με την επιχείρηση για την πάταξη του κυκλώματος για παράνομο στοίχημα.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Live Sport» η επιχείρηση ετοιμαζόταν τους τελευταίους μήνες, με στόχο την πάταξη του παράνομου στοιχηματισμού, όχι μόνο στην Ελλάδα και τη Super League 2, αλλά και σ’ όλη την Ευρώπη. Η αρχή είχε γίνει στην Αυστρία, ενώ ακολούθησαν κι άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έπειτα από τη συνάντηση των εισαγγελέων πέντε χωρών, της Σουηδίας, της Σλοβενίας, της Σλοβακίας και της Τσεχίας, συμπεριλαμβανομένης και την πατρίδας μας.

Η έφοδος της Interpol έγινε σε παράγοντες της Super League 2 και «χρηματοδότες», βάσει των στοιχείων που έχουν οι Αρχές, ενώ επεκτάθηκε και σε γραφεία και σπίτια, με την κατάσχεση τηλεφώνων και υπολογιστών. Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, ενώ μερικοί απ’ αυτούς που έχουν προσαχθεί δεν άνηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο ομάδων της κατηγορίας, ενώ χρηματοδοτούσαν χωρίς να έχουν μετοχές.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.