Βιολογικά, κοτόπουλα, μαύρα κοτόπουλα, βιολογικά αυγά – Στον Μοσχοβάκη μόνο!

Να προτιμάτε τα βιολογικά κοτόπουλα. Παλιά όλα τα σπίτια είχαν το δικό τους κοτέτσι, όταν κάθε νοικοκυριό προσπαθούσε να έχει τα δικά του τρόφιμα. Αυτό ισχύει ακόμη στα χωριά, ακόμη, τουλάχιστον.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το κοτόπουλο είναι θρεπτική λύση, αλλά πρέπει να είναι και υγιεινή. Το κοτόπουλο είναι καλή πηγή πρωτεϊνης. Με 100 γραμμάρια κοτόπουλο παρέχουμε στον οργανισμό μας το 60% των καθημερινών αναγκών σε πρωτεϊνη. Το κοτόπουλο έχει μεγάλες ποσότητες νιασίνης, δηλαδή βιταμινης Β3 και βιταμίνης Β6.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η νιασίνη βοηθάει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και με τη βιταμίνη Β6 βοηθούν στον μεταβολισμό των λιπών, των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών του σώματος.

Το κοτόπουλο είναι, ακόμη, μια καλή πηγή σεληνίου, που είναι ένα ιχνοστοιχείο που είναι ένα βασικό συστατικό πολλών σημαντικών μεταβολικών οδών, όπως του μεταβολισμού της θυρεοειδικής ορμόνης.

Τι είναι το μαύρο κοτόπουλο; - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Να προτιμάτε επίσης το μαύρο κοτόπουλο, το οποίο μάλιστα είναι, ακόμη πιο γευστικό και με πλούσια οφέλη για τον οργανισμό. Τα μαύρα κοτόπουλα είναι μια ράτσα των οικόσιτων ζώων, το οποίο ευδοκιμεί κυρίως στις χώρες της Ανατολής όπως η Κίνα και η Ιαπωνία, καθώς επίσης και στην Αλσατία της Γαλλίας. Είναι αντίστοιχα με τα λευκά κοτόπουλα, που γνωρίζουμε και καταναλώνουμε κατά κύριο λόγο στη χώρα μας, έχουν όμως σημαντικές διαφορές τόσο εμφανισιακά, λόγω του ιδιαίτερου μαύρου χρώματος, όσο και διατροφικά από ορισμένες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί.

Η θρεπτική αξία του μαύρου κοτόπουλου είναι περίπου ίδια με αυτή του λευκού. Το κρέας του παρέχει την ίδια ποσότητα πρωτεϊνών και απαραίτητων αμινοξέων, ωστόσο είναι χαμηλότερο σε λίπος! Και επειδή ως ποικιλία τα μαύρα κοτόπουλα διατρέφονται με δημητριακά υψηλής αξίας και χρειάζονται περισσότερο χρόνο, για αυτό έχουν αυξημένη πρωτεΐνη, περισσότερα ανόργανα άλατα καθώς και υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και φώσφορο, γεγονός που το καθιστά ιδανικό και για την παιδική διατροφή. Προσωπικά το προτιμώ γιατί το κρέας του είναι εξευγενισμένο και εξαιρετικά γευστικό και ειδικά τα φιλέτα του έχουν λεπτότητα στη γεύση χάρη στην αργή ανάπτυξη του πτηνού.

Μιλήσαμε για τα βιολογικά κοτόπουλα, για τα μαύρα κοτόπουλα, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στα χωριάτικα βιολογικά αυγά ελευθέρας βοσκής. Αυτά που πιθανά τρώγατε παιδιά, όσοι είχατε σχέσεις με την επαρχία ή με ανθρώπους που εξέτρεφαν κότες με διαφορετικούς τρόπους από ό,τι σήμερα.

Τα νοστιμότερα χωριάτικα βιολογικά αυγά γεννιούνται γύρω από μια καλύβα του  1908 - Parallaxi Magazine

Χωρίς ενισχυτικά, προσμείξεις, με όλη τη γνήσια πρωτεΐνη που διαθέτουν και απορροφάται αυτούσια από τον οργανισμό. Ολόφρεσκα, αφού παρουσιάζουν πιο συνεκτική υφή στο τηγάνι, με έντονα κίτρινους κρόκους, το ασπράδι τους που καταναλώνεται από αθλητές ως εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, διαθέτουν 60% υδατάνθρακα και 20% λίπος και είναι πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα άλατα, πλούσια σε ανόργανα μεγαλοστοιχεία, όπως φωσφόρο, νάτριο, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο αλλά και μικροστοιχεία, όπως ιώδιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, σελήνιο!

Όλα τα παραπάνω, θα τα βρείτε στην οδό Νοταρά 44, στην περιοχή της Αγυιάς, στην Πάτρα. Στον Μοσχοβάκη, στο ψαγμένo μαγαζί για κοτόπουλο -και όχι μόνο- της πόλης.

Κάντε τώρα την παραγγελία σας, στο  261 045 0685

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.