Τζεφ Μπέζος στις ΗΠΑ, Πέττας, Μαρλαφέκας, Κεπενός στην Πάτρα

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη σήμερα είναι ο Τζέφρυ- Τζεφ- Μπέζος, γεννηθείς το 1964. Η συνολική περιουσία του ανέρχεται σε 113 δισ. δολάρια, χάρη στην αύξηση κατά 15% που κατέγραψε η μετοχή της Amazon στο ταμπλό από την εποχή που συστάθηκε η λίστα του 2019. Ο  Bill Gates παραμένει δεύτερος στην παγκόσμια κατάταξη, ακολουθούμενος από τον μεγιστάνα του κλάδου ειδών πολυτελείας Bernard Arnault, ο οποίος κατάφερε να υποσκελίσει τον Warren Buffett και να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση για πρώτη φορά. 

Στην Ελλάδα, πανελλαδική έρευνα από τους New Times, έδειξε τα οικονομικά αποτελέσματα των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας. Ανάμεσα στις πρωταθλήτριες εταιρείες, που άντεξαν ακόμη και στον κορωνοϊό, είναι και αρκετές επιχειρήσεις από την Δυτική Ελλάδα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Συγκεκριμένα. Παραμένει στη κορυφή η πατρινή βιομηχανία Παύλος Ν. Πέττας, που δραστηριοποιούνται στην αγορά βιοκαυσίμων και ελαίων, πανελλαδικά και παγκόσμια. Ο κύκλος εργασιών του για το 2020, διαμορφώθηκε σε ποσό άνω των 130 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων πάνω από 6 εκατ. ευρώ.

Ακολουθεί η βιομηχανία χυμών και αναψυκτικών Λουξ Μαρλαφέκας, η οποία δημιούργησε κύκλο εργασιών άνω των 35,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα χρήσης έκλεισαν με θετικό πρόσημο 8,3 εκατ. ευρώ.

Στην τρίτη θέση με όρους κύκλου εργασιών βρέθηκαν οι Μύλοι Κεπενού, η οικογενειακή αλευροβιομηχανία στη ΒΙΠΕ Πατρών, που έκανε τζίρο 33,4 εκατ. ευρώ και έκλεισε το 2019 με καθαρά αποτελέσματα χρήσης άνω του 1,8 εκατ. ευρώ. Μάλιστα η εταιρεία ενίσχυσε κατά 1 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαιά της.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.