Τσουτσέκι της Χούντας ο Κωνσταντίνος

Σκάνδαλο είναι και μόνο ότι μπήκε θέμα, τι κάνουμε με τον τέως. Αν θα τον θάψουμε δημοσία δαπάνη και με τιμές αρχηγού κράτους. Δεν είμαστε καλά! Μιλάμε πολιτικά, εθνικά, σε καμιά περίπτωση προσωπικά. 

Σου αναθέτω να φυλάς το σπίτι. Μπάστακας να είσαι. Αν έρθουν κλέφτες να τους σταματήσεις, διαφορετικά να ειδοποιήσεις να έρθουν οι χωροφύλακες. Όχι να γίνεις ένα με τους κακοποιούς και να αρχίσεις να κλέβεις κι εσύ. Δεν πάει έτσι, φιλαράκο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αυτό διέπραξε ο βασιλιάς Κωνσταντίνος. Έγινε πάπια του βασιλικού κήπου, όταν οι επίορκοι αξιωματικοί πήραν την εξουσία τον Απρίλιο του 1967. Οι Παπαδόπουλοι, Παττακοί και σία. Αντί να τους συλλάβει, το ‘παιξε ψόφιος κοριός. Ο προστάτης του Συντάγματος! Κι αν δεν μπορούσε, διότι η προδοσία είχε προχωρήσει στο στρατό, να σηκωνόταν να έφευγε. Να μην καθόταν τσουτσέκι της χούντας.

Ευθύνη των ανακτόρων ήταν η προδοσία των χουντικών αξιωματικών! Το στέμμα κρατιότανε με την συνωμοσία που ήταν οργανωμένη μέσα στον στρατό. Άρα και για το πραξικόπημα είχε ευθύνη ο βασιλιάς. Και θα έπρεπε να το… συζητήσουν αν θα τον θάβανε με… τιμές εθνικές; Αν η Ελλάδα έθαβε τιμητικά σαν αρχηγό κράτους τον Κωνσταντίνο, το ίδιο έπρεπε να είχε κάνει κι όταν ψόφησε ο αρχιπραξικοπηματίας Παπαδόπουλος Γεώργιος.

Ύστερα ήταν στα μείον του Κωνσταντίνου Β΄ και το οπερετικό του κίνημα να ανατρέψει τη χούντα τον Δεκέμβριο του 1967. Της πλάκας αντίδραση, όχι να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, τη δημοκρατία, αλλά να σταματήσει ο ίδιος να είναι ένα τσουτσέκι της χούντας.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.