Τσικνοπέμπτη και “Ειτις”

Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη. Λέγεται η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας της Αποκριάς, λόγω… τσίκνας. Τα παλιά τα χρόνια, τούτη την ημέρα, ήταν έθιμο να τρώνε κρέατα ψημένα στη σχάρα και το σπίτι μύριζε τσίκνα. Θα μου πεις ότι ήταν και μία δικαιολογία, για να φάνε κρέας μία ακόμα μέρα της εβδομάδας, όχι μονάχα την Κυριακή.

Πολλά τα έθιμα, πολλές οι ιστορίες. Στην Πάτρα έχουμε το έθιμο της Κουλουρούς. Η Γιαννούλα η Κουλουρού πιστεύει λανθασμένα πως ο Ναύαρχος Ουίλσον είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της και πως έρχεται να την παντρευτεί. Γι’ αυτό ντύνεται νύφη και με τη συνοδεία των Πατρινών πηγαίνει να προϋπαντήσει τον καλό της στο λιμάνι. Γύρω της οι Πατρινοί διασκεδάζουν με τα καμώματά της.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τσικνοπέμπτη. Το Μετρόπολις θα δώσει το παρών. Με το αγαπημένο “ΕΙΤΙΣ”, που δεν σπάει, δεν κουράζει. !! Μετά τις 19:00, με special guest τον Λάμπρο Καρελά!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "METROPOLIS LIVE ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ λαϊκό γλέντι Μετά τις guest 19:00 Λάμπρος Καρελάς ΤΣΑΜΑΔΟΥ19 CHIVAS CHIVASREGAL REGAL 2611.810.453 6993.60.63.60- 6973.08.78.01 www.aplafst.pefthin.neap.r πολούστε υπεύθυνα"
Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.