Τσαμπουκάς Πρόεδρου Παναχαϊκής με τον Μητροπολίτη… Απίστευτο ! Η Αλήθεια

Στο λένε και μένεις κάγκελο. Το ακούς και κουφαίνεσαι. Είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για κάποιο σενάριο, κάποιας ταινίας, ο σκηνοθέτης-παραγωγός είναι έτοιμος να ξεκινήσει τα γυρίσματα. Από την άλλη, φυσικά, και έχεις το δικαίωμα να το… αμφισβητήσεις. Διότι δεν πρόκειται για το πόρισμα επιστημονικής έρευνας…Κι όμως, και πάλι, ούτε για κουβέντα καφενείου το αξιολογείς.

Πάμε στο ζουμί, αυτό ήταν το ζητούμενο. Μόλις προ λίγων ωρών, 9 το βράδυ ήταν, φρέσκο πέρα για πέρα δηλαδή, στην Πάτρα, στο Επισκοπείο της, κάποιες πηγές, μιλάνε για ένταση μεγάλη. Με τη συμμετοχή του μεγαλομέτοχου της Παναχαϊκής, Γιώργου Μπάρλου, και του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου. Ώπα, γιόρταζα, δάνεισε μου μια στιγμή. Από που κι ως που, μου ζητάς κάτι τέτοιο να το πιστέψω ;

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η συζήτηση ξεκίνησε στο επίπεδο το λογικό, το πράο, το ανθρώπινο, το πολιτισμένο, με τον κ. Μπάρλο, να ζητάει από τον Σεβασμιώτατο, να ενισχύσει οικονομικά την Παναχαϊκή. Γιατί-θα του είπε, λογικά- η ομάδα, δεν ανήκει σε αυτόν, ανήκει σε όλη την Πάτρα, σε όλο τον λαό της και ως εκ τούτου, πρέπει όλοι να βάλουν πλάτη. Και ιδίως σήμερα, στην εποχή του κορονοϊού, που βούλιαξε, έστειλε στο διάολο την οικονομία. Μέσα λοιπόν σε αυτό το κλίμα, το μαύρο και το θολό, η πνευματική εξουσία, που ως γνωστόν, έχει λεφτά πολλά, με τα κουτάλια, ατελείωτα, οφείλει να δώσει το καλό παράδειγμα. Αυτός προφανώς και του αρνήθηκε ευγενικά, με τη δικαιολογία-αιτιολογία ” Ως ένα σημείο, λογικό το σκεπτικό σου, όμως…όμως…όμως…φαντάζει πολύ τραβηγμένο. Δεν έχει ξανά ακουστεί ποτέ, να δανείζουμε χρήματα σε μαγαζιά ποδοσφαιρικά, σε αστέγους ναι “…

Ποια ήταν συνέχεια του έργου; Έχουμε και λέμε, που να μην είχαμε και να μη λέγαμε…Ο ένας, δύο δυναμικοί “συνεργάτες” του Γιώργου Μπάρλου, που είχαν μεταβεί μαζί του, στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου, όταν είδαν ότι δεν υπάρχει και τόσο όρεξη, από τον Ιερέα, για να γίνει η δουλειά, για το αύριο της ιστορικής Παναχαϊκής, σήκωσαν το επίπεδο έντασης της φωνής τους και εκεί, ξέφυγε η ιστορία. Οι άνθρωποι του Σεβασμιωτάτου, δεν το σκέφτηκαν δεύτερη φορά, φοβισμένοι έκριναν πως θα πρέπει να μπει στο παιχνίδι η ΕΛ.ΑΣ.

Ισχυρή δύναμη της, βρέθηκε άμεσα στο Επισκοπείο και προχώρησε στην προσαγωγή του μεγάλου άνδρα της κοκκινόμαυρης ΠΑΕ. Αυτός μεταφέρθηκε στο Β΄Αστυνομικό τμήμα, οπού κρατήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς ο κκ. Χρυσόστομος δεν κατέθεσε μήνυση με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.