Η τραγική ιστορία, Δείξιμου με μέτρα και κορονοϊό

Άξης Δείξιμος

Τραγική ιστορία στην Ελλάδα της οικονομικής και ηθικής εξόντωσης. Μια από τις πολλές άγνωστες ιστορίες, στις μαύρες μέρες των δυσβάσταχτων περιοριστικών μέτρων, που δεν έγινε γνωστή, διότι δεν πέρασε από το αστυνομικό δελτίο, αφού – ευτυχώς- απουσίαζε ο θάνατος, μια βιοπραγία, μια κακοποιός ενέργεια. Θα μπορούσε άνετα να γίνει κινηματογραφικού περιεχομένου ιστορία. Ταινία, ικανή να ακουμπήσει ψυχές θεατών ευαίσθητες κι όχι. Πρωταγωνιστεί ο τραγουδιστής της “διπλανής πόρτας”, Άκης Δείξιμος.

Δείτε τι έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook :

…διά χειρός Hλία Τσίπα

-Πριν έρθει η πρώτη καραντίνα τον Μάρτιο, άρχισαν σταδιακά τα μέτρα. Πρώτα έκλεισαν νυχτερινά κέντρα, μετά καφέ μπαρ εστιατόρια, και ήρθε και το lock down.
-Αφού λοιπόν μου έλειψε ούτως ή άλλως, βδομάδες πριν την καραντίνα να τραγουδώ σε κόσμο, ξεκίνησα να τραγουδώ από το σπίτι στα social media.
-Κάποια στιγμή λήγει το πρώτο lock down. Αυτό φυσικά δε σήμαινε ότι θα έκανα αμέσως την εργασία μου ως καλλιτέχνης, ούτε εγώ, ούτε οι συνάδελφοι τραγουδιστές, μουσικοί κλπ. Κάποια στιγμή μετά τα μέσα Ιουλίου, δειλά δειλά έκλεισα κάποια live σε μικρούς χώρους με τους μουσικούς μου. Εννοείται ότι οι δουλειές που είχα κανονίσει για το καλοκαίρι από πριν, όλες είχαν ακυρωθεί.
-Εννοείται πως κάθε βδομάδα, όλο και κάτι ακυρωνόταν.
-Κάναμε πρόβες με μουσικά σχήματα χωρίς να γνωρίζουμε καν αν θα ξεκινήσουμε. Την περασμένη βδομάδα είχα πρεμιέρα μάλιστα σε νυχτερινό κέντρο της Αχαΐας που βρισκόταν στην δεύτερη από τις τέσσερεις ζώνες (κίτρινη). Πού να γνώριζα ότι το πρώτο μου νυχτοκάματο εκεί θα ήταν μάλλον και το τελευταίο μου;!
-Ως μουσικός πήγα στις πορείες των καλλιτεχνών να διαμαρτυρηθώ που όντως φαίνεται πεντακάθαρα πως αντιμετωπιζόμαστε ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Ακούσαμε και από το στόμα της Υπουργού Πολιτισμού ότι δε μπορούμε να αποζημιωθούμε γιατί πληρωνόμαστε με μαύρα.
-Οι καλύτεροι επαγγελματίες μουσικοί τα τελευταία 8 τουλάχιστον χρόνια δουλεύουν για μικρές σχετικά σεζόν, στην καλύτερη δυο νύχτες την βδομάδα, και τα νυχτοκάματα είναι χαμηλά. (Θεωρώ ότι ενωμένοι όπως τώρα, έπρεπε πολλά χρόνια ήδη πριν να κάνουν πορείες)
-Οι δημιουργοί κάνουν χόμπι στην κυριολεξία τα τελευταία 5 χρόνια, πριν ακόμα διαλυθεί η ΑΕΠΙ που ήταν και το τελικό χτύπημα. Συνθέτης και στιχουργός πλέον δεν είναι επάγγελμα.
-Οι κανόνες της κυβέρνησης και τα μέτρα άλλαζαν συνεχώς ειδικά Σεπτέμβρη και Οκτώβρη.
-Έβλεπα κίτρινες, πορτοκαλί, κόκκινες ζώνες, ο κόσμος να στριμώχνεται σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία να ανοίγουν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να δηλώνει πως δεν κολλάει ο ιός εκει(!!!) κι εγώ που τραγουδούσα σε χώρους εστίασης, με καθήμενους σε τραπέζια με αποστάσεις, ένιωθα λες και κάνω κάτι παράνομο.
-Υπήρξε βραδιά που παρανομήσαμε μάλιστα μαζί με τον αδερφό μου Kostas Doxas την περασμένη βδομάδα σε εστιατόριο της Κηφισιάς. Κρατούσαμε μικρόφωνα. (ΕΝΟΧΟΙ)
-Κάποιοι άλλοι εκλεκτοί συνάδελφοι μαζί με μεγάλους επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων, πήραν πρωτοβουλία να βρεθούν και να μιλήσουν με υπουργούς. Μάλλον δεν κατάφεραν κάτι ουσιαστικό γιατί μια μέρα μετά ο κ. Χαρδαλιάς μίλησε για την μή χρήση μικροφώνων και μέχρι τρία άτομα σχήμα, σε καφέ μπαρ και εστιατόρια.
-Είδα και άλλους όχι εκλεκτούς συναδέλφους να εκθέτουν στα social media με φωτογραφίες κάποιους που τολμούσαν να δουλεύουν με μικροφωνικές.
-Είδα κι εμένα με την ιδιότητα μου ως πολιτικός (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μοσχάτου Ταύρου) να τηλεφωνώ συναδέλφους μου και να ακυρώνω εγώ ο ίδιος συναυλίες που είχαμε κλείσει στην πόλη. Ήταν ίσως ότι πιο δύσκολο έχω κάνει στην θητεία μου αυτή.
-Δεν ξέρω αν κούρασα με το κείμενο μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πότε θα ξανακάνω αυτό που αγαπώ και αυτό που ήταν προ COVID το επάγγελμα μου.
-Τελειώνοντας η καραντίνα, σίγουρα δε θα ανοίξει αμέσως η εστίαση, σίγουρα θα έχουμε άλλα μέτρα, και παράλογα πράγματα για ωράρια, μικροφωνικές και τέτοιες αηδίες θα ξανακούσουμε.
-Αυτή είναι η δίκη μου προσωπική ιστορία, που μέσα σε αυτό το διάστημα πέρασα και τον κορωνοϊό με συμπτώματα μιας σχετικά δυνατής ίωσης.
-Άλλοι συνάδελφοι θα έχουν να διηγηθούν δυστυχώς σύντομα πολύ πολύ χειρότερες ιστορίες από την δίκη μου.

Υ.Γ. Οι καλλιτέχνες στο σύνολο μας δεν βγήκαμε ποτέ ουσιαστικά από την καραντίνα του Μαρτίου.
Καλό κουράγιο, υγεία και καλό lock down 2

Άκης Δείξιμος
(ευτυχώς) Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Μοσχάτου-Ταύρου
Εύχομαι σύντομα πάλι
Τραγουδιστής και συνθέτης

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.