«Ο Μπερτάκης θα κινηθεί για το Ακρωτήρι» λένε στη πιάτσα – Θέλει να βάλει τον Αργυρό

Κώστας Μπερτάκης - Κωνσταντίνος Αργυρός

Για τον Κώστα Μπερτάκη, δεν περιμένεις να σου πουν οι άλλοι. Πες αλήθεια, έχεις ανάγκη από το Tsipas Blog, να σου πει για αυτόν. Γιατί ξέρεις ότι δεν το κάνουμε ξερά, απλά όπως μας το είπαν. Copy paste. Μέχρι εκεί. Καθόλου ψαχτικά. Πονηρά. Ρεπορταζιακά. Και όταν ακούς το όνομα του, πρέπει να ξέρεις ότι είναι η προσωποποίηση του πραγματικά αυτοδημιούργητου. Του Αμερικάνικου ονείρου. Ξεκίνησε με ένα μικρό μαγαζί κάπου στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όμως, με κάτι κεραίες στο κεφάλι του, που έπιαναν ό,τι κινούνταν και τις επεξεργαζόταν πολύ γρήγορα..Πήρε το τιμόνι της αθηναικής νύχτας.

Σκέψεις για την επόμενη μέρα, χωρίς φράγκα δεν γίνεται. Θα περπατήσει, όμως, το έργο αν οι σκέψεις συνοδευτούν από χρήμα. Που σημαίνει, για μένα τουλάχιστον, πως γιατί όχι ο Μπερτάκης, να μην βάλει τον Αργυρό, όχι σε κάποιο από τα γνωστά μαγαζιά του, αλλά σε κάποιο καινούργιο. Που κανενός δεν έχει το έχει σκεφτεί. Όχι και κανείς. Υπάρχουν και κάποιοι, που το έχουν σκεφτεί, και είναι αυτοί που μου το είπαν. “Κοιτάζει για το Ακρωτήρι ο δικός σου Τσίπα, για να βάλει Αργυρό καλοκαίρι εκεί”. Άκου τι άλλο μου είπαν. “Ο πολυπόθητος χώρος αυτός, που ανήκει στην εκκλησία και πιθανότητά μεγάλη, να συνεχίζει να έχει λόγο και ο «Βασιλιάς της εστίασης» Βλάσης Σταθοκωστόπουλος, είχαν ξεκινήσει κάποιες σκέψεις και σχέδια, για να γίνει ξενοδοχείο, αλλά πάγωσαν”.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δε θα μου φανεί καθόλου απίθανο, λοιπόν. Ο Μπερτάκης, από πολύ καιρό πριν, από το ξεκίνημα της covid εποχής, κάνει παιχνίδι. Είναι δυνατόν να μην κάνει ειδικά τώρα, που, όπως προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, πλησιάζουμε στην τελική ευθεία.

Αυτός είναι ο Μπερτάκης. Και δεν θα αλλάξει. Παίζει με τις πιθανότητες, με την ευκολία που ο άνθρωπος πίνει νερό. Όπου μυρίζεται την ευκαιρία για κάτι μεγάλο.

Διαβάστε επίσης : Έτσι θα παίξει μπάλα το καλοκαίρι ο Μπερτάκης

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.