Το στριπτήζ της Gilda

Η λατρεμένη φωτογραφία των Αμερικάνων φαντάρων ήταν εκείνη που φορούσε μαύρο δαντελωτό ρούχο. Είναι αδύνατον να υπολογίσει κανείς πόσες μαλακίες χτύπησαν στους στρατιωτικούς θαλάμους τα στραβάδια κι όχι μόνο. Κοιτούσαν τυπωμένη στο χαρτί την χολυγουντιανή θεογκόμενα και την φανταζόντουσαν με τη φούχτα τους σκέτο μίνι κομπρεσέρ πάνω στο εργαλείο τους. Είναι η φωτογραφία που την κόλλησαν στην ατομική μπόμπα όταν την δοκίμαζαν πριν την πακετάρουν για Χιροσίμα και Ναγκασάκι μεριά.

Η σέξυ γυναίκα του σινεμά, ο ορισμός του πειρασμού, τις δύο πρώτες δεκαετίες μετά τον πόλεμο. Χορεύτρια που έγινε σταρ του σινεμά. Μέτρια ηθοποιός, μέτριο ξεκίνημα μέχρι που έκανε το μπαμ με την Gilda, ταινία του 1946. Το στρηπτήζ της, του κατηχητικού μοιάζει σήμερα, τότε χαρακτηρίστηκε σκανδαλώδες…

…διά χειρός Hλία Τσίπα

…Φόρεμα εφαρμοστό, μαύρο σατέν στράπλες και μαύρα γάντια που τα βγάζει ερεθιστικά, δήθεν ντροπαλά, τραγουδώντας, όχι η ίδια, άλλη φωνή, το Put the blame on mame. Από Ισπανό χορευτή γεννήθηκε Οκτώβριο του 1918 η φυσική μελαχρινή κι όταν έγινε ξανθιά η απόλυτα αισθησιακή Ρίτα Χαίηουωρθ. Από 12 χρονών χόρευε με τον μπαμπά και την μαμά σε διάφορα κλαμπ. Έπαιξε σε 40 ταινίες, αρκετές ήταν μιούζικαλ.

Ήταν απίθανο να είχε άλλη μοίρα απ’ αυτή που την σημάδεψε στη ζωή της. Πέντε γάμους, ο ένας με τον κολοσσό Όρσον Ουέλες και καπάκι μετά παντρεύτηκε τον διάσημο playboy Αγά Χαν. Πέθανε στα 68 της το 1987, σα σήμερα 14 Μαΐου, αφού για μια δεκαετία υπέφερε από το αλτσχάιμερ. Η αρρώστια είχε σακατέψει την ζωή της.

Η κόρη της Ρίτα Χαίηουωρθ με τον Αλή Χαν, η Γιασμίν Αγά Χαν παντρεύτηκε τον οικονομολόγο Βασίλειο Εμπειρίκο, της παγκόσμια γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Έκαναν ένα λαμπερό και ταλαντούχο γιο, τον Άντριου Εμπειρίκο που έπεσε στα ναρκωτικά, είχε και άλλα σκοτεινά στην προσωπική του ζωή. Ο εγγονός της Ρίτα Χαίηουωρθ αφού έκανε 2-3 απόπειρες να αυτοκτονήσει, τελικά τα κατάφερε στα 25 του.

Ο ετεροθαλής αδελφός της Γιασμίν, της κόρης της Gilda, είναι ο Καρίμ Αγά Χαν. Όπως ο πατέρας του έτσι κι αυτός θεωρείται απόγονος του προφήτη Μωάμεθ και είναι ο θρησκευτικός ηγέτης των Ισμαηλιτών των Πακιστανών σιιτών μουσουλμάνων. Και μεγιστάνας μπίζνεσμαν ο ιμάμης Καρίμ που έχει ιδιόκτητη έπαυλη στην Πάτμο.

Αφού είχε χωρίσει από την Ρίτα Χαίηγουωρθ σκοτώθηκε ο Πακιστανός πλαίημποϋ Αγά Αλή Χαν. Έτσι το ήθελε ο προφήτης Μωάμεθ. Να τον πάρει από τούτη τη ζωή και πριν της ώρας του και με αυτοκινητικό δυστύχημα.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.