Το Πάσχα, οι εθνικές εκλογές και η απόβαση των ξένων στο κέντρο της Αθήνας

*** Κρατηθείτε: Από μεσιτικούς κύκλους της Αθήνας, υπολογίζεται ότι μέσα στην επόμενη επταετία περίπου 200-250 εμβληματικά ακίνητα θα αλλάξουν ιδιοκτήτη στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Προσοχή 1: Ο λόγος δεν αφορά σε όποια κι όποια ακίνητα, αλλά σε ολόκληρες πολυώροφες οικοδομές, που «θα φύγουν an block», είτε οριστικά (δηλαδή θα πουληθούν) είτε με πολυετή μίσθωση, για να αλλάξουν χρήση.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Προσοχή 2: Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται όσα έχουν ήδη αλλάξει χέρια, τα τελευταία χρόνια ή ακόμα και τους τελευταίους μήνες. Άρα, πρόκειται για επιπλέον 200.

^^^ Δηλαδή, μιλάμε για συνολική αλλαγή του ιδιοκτησιακού χάρτη πέριξ της πλατείας Συντάγματος και της πλατείας Ομονοίας. Από όλες τις απόψεις:

Α) επειδή οι περισσότεροι από τους νέους ιδιοκτήτες θα είναι ξένοι και κυρίως επενδυτικά funds, θα μπορούμε να μιλάμε και δικαιολογημένα «για σαρωτική απόβαση των ξένων στο κέντρο της Αθήνας».

Β) επειδή στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτά τα ακίνητα θα αλλάξουν χρήση, θα μπορούμε να μιλάμε και «για αλλαγή της μορφής του κέντρου της Αθήνας». Τα περισσότερα από αυτά θα γίνουν ξενοδοχεία και κάποια πολυκαταστήματα.

### Επίσης, το αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να κάνουν πιο μαζικά την εμφάνισή τους και τα ειδικά διαρρυθμισμένα ακίνητα που θα φιλοξενούν luxury apartments. Για χοντρά πορτοφόλια κι αυτά. Ήδη, τα πρώτα έκαναν την εμφάνιση τους down town. Ακόμα και πέριξ των Εξαρχείων.

*** Οι νέες δουλειές στην Ελλάδα «βγαίνουν» πλέον με ρυθμό πολυβόλου. Σε όλα τα επίπεδα, ιδιωτικά και κρατικά. Παραπάνω γράφαμε για μεγάλες ιδιωτικές τοποθετήσεις στο κομμάτι του real estate. Τώρα, θα σας πούμε για ένα δημοσίου ενδιαφέροντος project που ετοιμάζεται. Ο λόγος αφορά στην προκήρυξη για τα επιπλέον 17 περιφερειακά αεροδρόμια που «θα βγει» προσεχώς.

*** Αν κρίνεις κανείς από το πώς πήγε η πρώτη παρτίδα των αεροδρομίων αυτής της κατηγορίας, τότε, το πιθανότερο είναι πως το ενδιαφέρον που θα σημειωθεί και γι’ αυτά θα είναι μεγάλο. Ιδιαίτερα για όσα έχουν και μια «ατζέντα». Όπως, για παράδειγμα, το αεροδρόμιο στην Καλαμάτα. Εκεί δεσπόζει το Costa Navarino, που θα του εξασφαλίσει κίνηση σχεδόν 12 μήνες το χρόνο.

### Για την περίπτωση, μας λένε, θα ενδιαφερθεί κατ’ αρχήν η ιδιοκτησία του Costa Navarino. Λογικό κι αναμενόμενο, θα πούμε. Απλά, θυμόμαστε με αυτή την ευκαιρία τις απίστευτες και χρονοβόρες ταλαιπωρίες που είχαν υποστεί στην οικογένεια Κωνσταντακόπουλου όταν αποφάσισαν να χτίσουν τη μονάδα στη Μεσσηνία…

*** Πότε γιορτάζεται το Πάσχα του 2023; Πώς μας ήρθε αυτή η απορία; Επειδή κάτι μας λέει ότι γύρω από αυτή την ημερομηνία θα χυθούν τόνοι μελάνης τους προσεχείς μήνες. Για έναν απλό λόγο: Θα συνδυαστεί άμεσα με τον χρόνο των επόμενων εθνικών εκλογών.

^^^ Λοιπόν, σημειώστε: Η Κυριακή του Πάσχα, το 2023, είναι στις 16 Απριλίου. Και σκεφτόμαστε εμείς τώρα. Η Κυριακή του Θωμά είναι 23 Απριλίου κι αυτή θα μπορούσε να είναι μια από τις πιθανότερες εκλογικές Κυριακές, τότε. Άντε, το πολύ – πολύ να μιλάμε για τις 30 Απριλίου.

### Σας ακούγονται μακρινά όλα τα παραπάνω; Κι όμως, δεν είναι καθόλου. Και κάτι μας λέει ότι σε λίγο καιρό, από την πολύ επανάληψη, αυτές τις ημερομηνίες σχεδόν θα τις αποστηθίσουμε. Χωρίς υπερβολή. Θα το θυμηθείτε…

powergame.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.