Τo no paper Καλογερόπουλου στον Μιλόσεβιτς

Τo no paper Καλογερόπουλου στον Μιλόσεβιτς

Το ποδόσφαιρο είναι μπίζνες. Μόνο μπίζνες. Μιλάμε για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, τον κάθε μεγαλομέτοχο της κάθε ΠΑΕ. Και για ξεκαθαρίσουμε την κουβέντα, πριν την ανοίξουμε, να πούμε τι θα πει μπίζνες. Εμπόριο. Κονόμα. Αυτό είναι μπίζνες.

Δίνω λεφτά όχι για να πουλήσω μούρη στον εξώστη, αλλά για να κερδίσω. Κι όταν είμαι π.χ. Ολυμπιακός δεν θα δώσω περισσότερα απ’ όσα πακέτα θα μου επιστραφούν με… τόκο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Όποιος βάζει λεφτά στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, χωρίς ορθολογικό εμπορικό πνεύμα, τότε είναι… ύποπτος. Άσε, δεν πιάνει αυτό το παραμύθι «Για την ομαδάρα, ρε γαμώτο…».

Ο Αλαφούζος πώς έπαιζε επιχειρηματικά στον Παναθηναϊκό; Δεν έπαιζε! Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν ασχολήθηκε τεχνοκρατικά με την ΠΑΕ, ανέλαβε την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Γι αυτό οι γκέλες στις μεταγραφές ήταν ερασιτεχνικού τύπου.

Ούτε ο Ιβάν Σαββίδης, τα πρώτα χρόνια, ενδιαφέρθηκε για κάτι άλλο παρά μόνο να σκορπάει χρήματα στον ΠΑΟΚ. Ας ήταν στην απ’ έξω η ομάδα πέντε χρόνια. Ο Μελισσανίδης, για το πρώτο που κρίθηκε θετικά είναι ότι με που ανέλαβε ξανά την ΑΕΚ, έφερε εις πέρας την αποστολή να μην ξαναγυρίσει η ΠΑΕ στον εφιάλτη του υποβιβασμού και της χρεοκοπίας. Όταν η ΑΕΚ ήρθε στα ίσα της αγωνιστικά και σύμφωνα με το βάρος της φανέλας της, φάνηκε εκ του αποτελέσματος ότι ήταν αποδοτικές οι περισσότερες επενδυτικές κινήσεις του τίγρη.

Ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναχαΐκή, Σάκης Καλογερόπουλος, τι περιμένει από τον νέο προπονητή του; Ποιο είναι το no paper με τον Σερβοβόσνιο, με ρίζες από την Σουηδία, Zvezdan Milosevic. Ο ομογενής επιχειρηματίας επειδή ξέρει ότι τον περιμένουν στη …γωνία, επιδιώκει ο Μιλόσεβιτς να κάνει πράξει τα λόγια του και να φέρει τον σύλλογο σε υψηλότερο επίπεδο. H Παναχαΐκή θα φτάσει στο απόγειο της δόξας της με παίκτες όπως ο Ισπανός Λουκάο, ο Βραζιλιάνος Μαρκολίνο και φορ από την Ρωσία για την κορυφή της επίθεσης; Γιατί να μην πουλήσει τα ταλέντα που θα προέρχονται από τις ακαδημίες και αφού θα έχουν προωθηθεί στην πρώτη ομάδα;

Όλα είναι θεμιτά. Ό,τι έχει σχέση με μπίζνες. Αυτό που κρίνεται είναι οι συγκεκριμένοι στόχοι. Δεν είναι ντροπή μία ΠΑΕ να φέρνει ποδοσφαιριστές διασκορπισμένους σε διάφορα μέρη της Γης. Από τη στιγμή μάλιστα που αδυνατεί να αντλήσει λύσεις από τη “δεξαμενή” των δικών της “φυντανιών”. Αφού αποφάσισαν πως δεν είναι σε θέση να λειτουργεί ως εργοστάσιο παραγωγής ή μεταπώλησης ποδοσφαιριστών, όπως η Παναχαΐκή του Κατσουράνη.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.