Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που ανέδειξε τον Σφακακιάκη.. Φλερτάρει με Πατρινό επιχειρηματία

Να ξέρουμε τι λέμε. Κανένα νυχτερινό κέντρο σήμερα, με γνωστό όνομα κι όχι, με μεγάλη ιστορία κι μικρή, όσο διάσημο και τεράστιας αξίας, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα του ξημερώνει αύριο. Αυτό δεν είναι κρυφό, το γνωρίζουν οι πάντες, οι χειροκροτητές της… εξέδρας και οι σκηνοθέτες του παιχνιδιού. Ακριβώς! Οι πάντες. Και λοιπόν; Ούτε η πρώτη φορά είναι, ούτε η τελευταία είναι. Εκτός κι αν δεν ξέρετε το παρελθόν, το χθεσινό, όχι το προπολεμικό, της νύχτας, γενικότερα της ζωής. Μια πάει πάνω, μια πάει κάτω. Κανένα πρόβλημα, να μην σταματάς να ονειρεύεσαι, να κάνει όνειρα και πλάκα, αυτό έχει σημασία.

Το νυχτερινό κέντρο το ιστορικό, που το χειμώνα του 1992, κάνει τη μεγάλη πρεμιέρα του ο Νότης Σφακιανάκης….το ξέρουν οι χειροκροτητές ή τον ξέχασαν κιόλας; Είναι το Bio Bio στη Συγγρού. Είναι 800αρι. Από εκεί ξεκίνησε ο άρχοντας, όταν ήρθε από την Θεσσαλονίκη. Στα επόμενα χρόνια, ανέδειξε και άλλους τραγουδιστές, που θριάμβευσαν. Ζήνα, Ρουβάς, Ρόκος. Μια από τις κορυφαίες πίστες της αθηναίικής νύχτας. Μα έχει χάση την παλιά του αίγλη. Δεν είναι πρόβλημα. Τίποτα δεν είναι. Μπορεί να την πάρει πίσω, το παιχνίδι να το επαναφέρει εκεί που ήταν. Να μεγαλώσει την κλάση του πάλι. Να φουντώσει την φωτιά. Σωστά! Όλα γίνονται και ξαναγίνονται. Ειδικά αν καταλήξει στα χέρια αυτουνού του πατρινού επιχειρηματία, του πολύ δυνατού. Θα δείξει. Του έχει προταθεί πάντως και το σκέφτεται. Αυτό έμαθε το Τσίπας Μπλοκ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.