Το γνωστό σενάριο!

Το πρώτο που σκέπτεται κανείς. Σωστό ή λάθος, αυτό θα σκεφτείς. Αμέσως, πάντα πρώτο, θα σου ‘ρθει στο μυαλό, αν σκοτωθεί με τρόπο μαφιόζικο. «Ξεκαθάρισμα λογαριασμών», έτσι το λένε. Ποιος το λέει αυτό; Το γνωστό σενάριο. Το πιο γνωστό, το πασίγνωστο σενάριο. Η πραγματικότητα. Και έχουν δίκαιο. Κατά 99%, μαφιόζοι σκοτώνουν μαφιόζους. Φονικά γίνονται, βγαίνει το όπλο. Το πιστόλι. Το καλάσνικωφ. Και σε πολλές περιπτώσεις, μέρα μεσημέρι και σε κοινή θέα. Γιατί αυτά είναι δικά μου χωράφια, όχι δικά σου. Και αν δεν κάνεις πίσω, θα σκοτωθούμε. Και τελικά, σκοτώνονται. Πόσες φορές έχουμε δει αυτό το επεισόδιο, να παίζεται ; Αμέτρητες, ξανά και ξανά!

Περίπτωση Νέας Σμύρνης. Δουλειά που συνδέεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών και συμβόλαιο θανάτου. Αυτό θεωρούν οι Αρχές, σχετικά με το αιματηρό συμβάν, που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής, σε γνωστό cocktail bar στη Νέα Σμύρνη.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τον δράστη να ορμάει στο μαγαζί λίγο πριν τις 21:30 το βράδυ. Έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά με κουκούλα και με χειρουργική μάσκα και κατευθύνεται με γρήγορες κινήσεις προς το τραπέζι των δύο ανδρών από την Αλβανία. Χωρίς να λογαριάζει τους υπόλοιπους θαμώνες, βγάζει το όπλο που έχει κρυμμένο στο μπουφάν του και πυροβολεί τουλάχιστον 4-5 φορές προς το μέρος τους.

Οι δύο άνδρες καταλήγουν αιμόφυρτοι στο έδαφος, ενώ μια σφαίρα χτυπά στην πλάτη γυναίκα που διασκεδάζει με την παρέα της σε διπλανό τραπέζι. Αμέσως μετά, και πάλι πεζός, ο δράστης το βάζει στα πόδια.

Μιλώντας στο Action24 και την Πρωϊνή Ζώνη η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου τόνισε ότι «το περιστατικό κατά το οποίο έπεσε 6 με βολές θα μπορούσε να έχει καταλήξει σε κάτι πολύ πιο δυσάρεστο αφού υπήρχε πολύς κόσμος στο συγκεκριμένο κατάστημα και στην πλατεία. Οι δύο που έπεσαν νεκροί έχουν ποινικό παρελθόν, είναι γνωστοί στην Αστυνομία καθώς έχουν ξανασυλληφθεί για άλλες υποθέσεις ναρκωτικών, ληστείες και παράβαση των νόμων περί παιγνίων έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης και οι έρευνες της Αστυνομίας είναι γύρω από τις επαφές που είχαν και μπορεί να οδήγησαν σε αυτό το περιστατικό».

Ερωτηθείσα αν μιλάμε για συμβόλαια θανάτου και ξεκαθάρισμα λογαριασμών απάντησε ότι «οι έρευνες κινούνται και εκεί καθώς υπάρχει τόσο βαρύ ποινικό παρελθόν«.

Για τον τρόπο που κινήθηκε ο δράστης επιβεβαίωσε ότι «έφθασε στο σημείο πεζός με καλυμμένα χαρακτηριστικά, κουκούλα και χειρουργική μάσκα και αποχώρησε πεζός μόνος του από το σημείο».

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.