Παθιασμένος με την Μύκονο, δεν γυρνάει το κεφάλι στο πρόβλημα

Να σου πω το μυστικό. Ο πιο σίγουρος τρόπος να διαφθείρεις έναν νέο, είναι να τον διδάξεις να ακολουθεί αυτούς που σκέφτονται και κάνουν ίδια με όλους και όχι διαφορετικά σωστά και τίμια. Ναι βέβαια! Ποιος θα τα πει αυτά ; Η ψυχή που δε θέλει να κολυμπήσει στην αναρχία, στην ατιμωρησία. Να χαθεί στο πλήθος, στην πολυκοσμία της εξέδρας. Να βλέπει τα σημάδια και να κάνει πως δεν τα βλέπει, να κάνει τα στραβά μάτια, να γυρίσει το κεφάλι του από την άλλη. Να ξεφύγει από την πίεση του “να τ’ αλλάξουμε τα πράγματα”.

Λέγεται Φλώριος Ασημομύτης και έχει αποδείξει πως μπροστά στα λάθη, τα στραβά, και τα ανάποδα, δεν χαμπαριάζει. Είναι με την αλήθεια μόνο. Αλλά γιατί; Σε παρακαλώ! Δεν υπάρχει ”Γιατί”. Τι, δηλαδή, να μην είναι με την αλήθεια; Αγαπάει πολύ τον τόπο του, το νησί της Μυκόνου. Για αυτό επέστρεψε και έγραψε τα εξής, από την σελίδα στο facebook :

…διά χειρός Hλία Τσίπα

“Ο πιο σίγουρος τρόπος να διαφθείρεις έναν νέο είναι να τον διδάξεις να ακολουθεί αυτούς που σκέφτονται και κάνουν ίδια με όλους και όχι διαφορετικά σωστά και τίμια.

Γι αυτό στο νησί μας δεν υπάρχει Σωτηρία να αλλάξει η κατρακύλα που ακολουθείτε τα τελευταία 30 χρόνια . Να βάζεις έναν άνεργο μηχανικό να ηγηθεί για την αλλαγή χωροταξικού που ο ίδιος και οι συγγενείς του αυθαιρετούν, που ο ίδιος δεν έχει βγάλει άδεια ούτε για κοτέτσι, που οι ίδιοι οι συγγενείς του χτίζουν και δεν τον έχουν εμπιστευτεί να του αναθέσουν μια δουλειά, που ο πατέρας του μαζί με τους υπόλοιπους μεγαλοκαστροφείς του τόπου πριν 20 χρόνια έκαναν το χωροταξικό στα μέτρα τους καταστρέφοντας τις περιουσίες μας. Είναι οι ίδιοι που έκαναν ανώνυμες καταγγελίες μέχρι και στους συγγενείς τους για να χρεώσουν άλλους και να τους κάνουν ταμείο. Είναι ντροπή να βγαίνουν αυτοί οι άνθρωποι σήμερα και να καρπώνονται την προεκλογική περίοδο μαζί με την πιθανή διόρθωση του άδικου χωροταξικού και να το παίζουν νταβατζήδες στις περιουσίες μας που οι ίδιοι μας κατέστρεψαν. Είναι οι ίδιοι που κατηγορούσαν τον Κούκα προεκλογικά και τώρα αγκαλιά τάζουν και υπόσχονται.

Και από την άλλη έχουμε τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους να κάνουν τους νταβατζίδες στις οικοδομές στα μαγαζιά στις άδειες και στις επιχειρήσεις. Όλοι θέλουν την καρεκλίτσα για να βολευτούν και να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο χωρίς γνώση και δίχως ίχνος παιδείας και σοβαρότητας.

Το νησί θέλει αγάπη σοβαρότητα και δίκαιη αντιμετώπιση των προβλημάτων και τις καθημερινότητας του νησιού με ανθρώπους χορτάτους και όχι πεινασμένους καρεκλακίδες ανεπάγγελτους.

Τα παντελόνια δεν είναι μόνο για το κρύο κύριοι καλό θα είναι να μην ξεχνάτε τη έχετε εκεί μέσα .

Φλώριος”!

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.