Το επαγγελματικό «συμβόλαιο θανάτου» στην ενέδρα που έστησαν στον Χρήστο Γιαλιά και η «ακάλυπτη πλάτη» του μετά την δολοφονία του φίλου του Βαγγέλη Ζαμπούνη – Το ραντεβού με τον Κούγια 24 ώρες πριν την εκτέλεση και η «ραγδαία οικονομική του ανέλιξη, που είχε δημιουργήσει φθόνο σε ανταγωνιστές του»

Το παζλ της εν ψυχρώ δολοφονίας του στη Μάνδρα προσπαθεί να συνθέσει η ΕΛ.ΑΣ., εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα από την εμπλοκή του θύματος σε διάφορες ποινικές υποθέσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Ο τρόπος που έδρασαν οι δολοφόνοι μαρτυρά ότι κάποιοι είχαν προηγούμενα με τον Χρήστο Γιαλιά και υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου, επίσης οι δράστες από τις κινήσεις τους φανερώνουν ότι είναι επαγγελματίες εκτελεστές αφού έκαψαν το θύμα μέσα στο αυτοκίνητό του και το καλάσνικοφ με το οποίο τον εκτέλεσαν.

Τα τελευταία 10 χρόνια η οικονομική του ανάπτυξη ήταν ραγδαία γεγονός που δημιούργησε πολλές αντιζηλίες και επαγγελματικές αντιπάθειες.

Ο Χρήστος Γιαλιάς δραστηριοποιούνταν στον χώρο των φορτοεκφορτώσεων με μεγάλες αποθήκες. Ήταν ιδιοκτήτης των πασίγνωστων και διεθνώς αναγνωρισμένων εταιρειών «ΦΑΡΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ», είχε δημιουργήσει αλυσίδα με κρεοπωλεία, εταιρείες στο εξωτερικό «G&G,» «G-EXPRESS», και «BELLA GRECO», καθώς και το εστιατόριο στα Μελίσσια σε 1500 τ.μ. κτήριο με το όνομα Avendator. Ο Χρήστος Γιαλιάς συμμετείχε και σε άλλες επιχειρήσεις ως αφανής εταίρος. Μεγάλη βοήθεια σε όλα αυτά είχε από την δεύτερη σύζυγο του, Κατερίνα, που είχε δώσει και το όνομα στον επιχειρηματικό όμιλο που είχε φτιάξει.

Δίπλα του σε όλες τις δουλειές ήταν και ο γιος του, Γιώργος, από τον 1ο γάμο με την Φριδερίκη Καρζή που δολοφονήθηκε το 2018, ιδιαίτερα συμπαθής και φιλικός σε όσους τον ήξεραν και ασχολιόταν με την τοπική αυτοδιοίκηση και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Μάνδρας όπου ορίστηκε και αντιδήμαρχος. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας λίγες ώρες πριν την εκτέλεση του είχε συναντηθεί μαζί του προκειμένου να τον ενημερώσει για την θετική έκβαση για μια υπόθεση που ήταν σε εκκρεμότητα με μηνυτή έναν π. συνέταιρο του.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο Χρήστος Γιαλιάς ήταν φίλος με τον Βαγγέλη Ζαμπούνη που δολοφονήθηκε πριν 3 εβδομάδες. Είναι πολύ πιθανόν η δολοφονία του «βαρόνου της νύχτας» να εξυπηρέτησε τους εκτελεστές του αφού πλέον ο δολοφονημένος δεν είχε την ανάλογη προστασία και κάλυψη απέναντι στους ανταγωνιστές του που δεν έβλεπαν με καλό μάτι την ραγδαία άνοδο του.

-πηγή edolio5

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.