Τι γυρεύει στο Χαλάνδρι ο Mr Amazon;

Τι γυρεύει στο Χαλάνδρι ο Mr Amazon;

Γραφεία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι ετοιμάζεται να ανοίξει ο κολοσσός Amazon, του Τζεφ Μπέζος, του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Σύμφωνα με το CNN και τον Δημήτρη Μαλλά, έχει ήδη συσταθεί η ελληνική θυγατρική «Amazon Data Services Greece Μονοπρόσωπη Α.Ε.»., η οποία έχει την έδρα της στην Λεωφόρο Κηφισίας 280 στο Χαλάνδρι.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Διαχειριστής της ελληνικής εταιρείας πιθανότατα θα είναι ο γενικός διευθυντής της AWS στην περιοχή EMEA (Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, Τόνι Βαν ντε Μπέργκε.

Στο χαρτοφυλάκιό της θα περιλαμβάνονται οι cloud υπηρεσίες της θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού, Amazon Web Services (AWS).  H AWS παρέχει λύσεις κι υπηρεσίες cloud σε επιχειρήσεις και οργανισμούς παγκοσμίως και μέχρι στιγμής έχει παρουσία στη Στοκχόλμη, στην Ιρλανδία, στο Λονδίνο στο Παρίσι κτλ.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν υπάρξει αρκετές φήμες ότι η Amazon, η πιο γνωστή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως, εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει εγκαταστάσεις logistics στην Ελλάδα. Οι σχετικές φήμες, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώνονται, έχουν ξανακάνει την εμφάνιση τους τον τελευταίο καιρό και εστιάζουν στην περιοχή του Θριασίου Πεδίου στην Αττική.

-banks.com.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.