Θεμιστοκλής (Θέμης) Μπάκας: Στο «Kontra 24» με την Αναστασία Γιάμαλη

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, Προέδρος του Πανελλαδικού Δικτύου EReal Estates, χθες βρέθηκε καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και συγκεκριμένα στην ενημερωτική εκπομπή «Kontra 24» με την έγκριτη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη.

Η Αναστασία Γιάμαλη, «ανοίγοντας» το θέμα της στεγαστικής κρίσης,  αναφερόμενη στον Θεμιστοκλή Μπάκα, είπε:

…διά χειρός Hλία Τσίπα

«Θέλω στο σημείο αυτό να υποδεχθούμε ένα φίλο της εκπομπής, τον Πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου EReal Estates – κ.Θεμιστοκλή Μπάκα».

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, έχει καλεστεί πολλάκις φορές στην ραδιοφωνική εκπομπή που διατηρεί η Αναστασία Γιάμαλη με τον Γιώργο Παγάνη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm 97,8. Ενώ , δεν είναι λίγες οι φορές που έχει καλεστεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη για θέματα οικονομίας και στεγαστικής πολιτικής. 

Χθες, ο Θεμιστοκλής Μπάκας, παρουσίασε στοιχεία ερευνών του, αλλά και στοιχεία της Eurostat που καταδεικνύουν την ραγδαία αύξηση του κόστους στέγασης στην Ελλάδα. Επισημαίνοντας ότι πλέον το 40% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες στεγαστικής κρίσης. 

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, ανάφερε ότι το 76,9% των ενοικιαστών, όταν πληρώσουν το ενοίκιο τους, είτε κάνουν περικοπές στα βασικά αγαθά, είτε λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από τρίτους.

Παράλληλα, τόνισε ότι 7 στους 10 νέους της ηλικιακής ομάδας 18-34 ετών,  ζουν στο «παιδικό» τους δωμάτιο. Ενώ, 9 στους 10 νέους (18-24 ετών) διαμένουν στο «παιδικό» τους δωμάτιο. 

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, αναφερόμενος στα άνωθεν στοιχεία είπε:

«Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2021-2022-2023, οι νέοι της χώρας μας, να επιλέγουν την πανεπιστημιακή τους εκπαίδευση με κριτήριο αν η σχολή βρίσκεται πλησίον στην οικογενειακή κατοικία. Δεν είναι δυνατόν τα όνειρα ενός νέους ανθρώπου να είναι άμεσα συναρτώμενα από το αν οι γονείς διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το ενοίκιο μιας φοιτητικής κατοικίας.»

Παράλληλα, ο Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου EReal Estates , σχολίασε το ύψος των μέτρων που έχει εντάξει η χώρας μας στο Ταμείο Ανάκαμψης για μέτρα στεγαστικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα είπε:

Συγκεκριμένα, το ελληνικό σχέδιο προβλέπει μόνο 1,3 εκατ. ευρώ για χρηματοδοτήσουν την ανακαίνιση 100 διαμερισμάτων (70 στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη) , κανένα διαμέρισμα στη Πάτρα, στη Καλαμάτα, στα Χανιά κλπ..

Πολλές χώρες σχεδίασαν προγράμματα για την στέγαση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Συγκεκριμένα, η Πορτογαλία, σχεδίασε πρόγραμμα ύψους 2,7 δις ευρώ, η Ισπανία  ύψους 1 δις ευρώ, η Ιταλία έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα ύψους 175 εκατ. Ευρώ.

Όλα τα άνωθεν, τη στιγμή που η  Πορτογαλία διαθέτει 130.000 «κοινωνικές» κατοικίες,  η Ισπανία 290.000 και η Ελλάδα διαθέτει μηδενική δυναμική κοινωνικών κατοικιών.

Το σχετικό link από τον σχολιασμό του Θεμιστοκλή Μπάκα :

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.