Θεμιστοκλής Μπάκας στην Εφημερίδα «Γνώμη»: Θέλω να αφυπνίσω τον κόσμο, βαρέθηκα και εγώ ως νέος άνθρωπος να μου κουνάνε το δάχτυλο και να μου λένε τι να κάνω

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, μιλώντας στην Εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» και στον έγκριτο δημοσιογράφο Διονύση Ζακυνθινό, άνοιξε τα χαρτιά του, σκιαγραφώντας τον εαυτό του και μίλησε για τις τρέχουσες εξελίξεις.

«Θέλω να αφυπνίσω τον κόσμο, βαρέθηκα και εγώ ως νέος άνθρωπος να μου κουνάνε το δάχτυλο και να μου λένε τι να κάνω», τονίζει μιλώντας στην «Γ» ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας, αναφερόμενος στην απόφασή του να κατέλθει στον στίβο των επικείμενων εκλογών.

«Η γενιά μου και οι νεότεροι από εμένα δεν εκπροσωπούνται» υπογραμμίζει, σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον εμπνέει και εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι είναι απολύτως εφικτός ο στόχος της πολιτικής αλλαγής.

Και σε ό,τι αφορά το ρόλο του βουλευτή είναι σαφής, επισημαίνοντας ότι «ο βουλευτής οφείλει να λογοδοτεί στον πολίτη» και πως «δουλειά του δεν είναι οι μικροεξυπηρετήσεις».

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Οι ερωτήσεις που απάντησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Θεμιστοκλής Μπάκας :

  1. Γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, τη στιγμή μάλιστα που η αμφισβήτηση για το πολιτικό σύστημα φαίνεται ότι αυξάνεται; 
  • Τι διαφοροποιεί τη συμμετοχή σας στις επερχόμενες εκλογές ως νέος πολιτικός; Τι καινούριο φιλοδοξείτε να φέρεται στον πολιτικό στίβο; 
  • Πόσο σας προβληματίζουν οι υφιστάμενοι πολιτικοί μηχανισμοί; Και  σε ποιο βαθμό μπορεί να λειτουργήσουν ανασταλτικά στην προσπάθειά σας να εκλεγείτε;
  • Κατά πόσο πιστεύετε ότι άλλαξε το πολιτικό σκηνικό η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών;
  • Θεωρείτε πως υπάρχει κλίμα επαναφοράς του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία; Οι δημοσκοπήσεις, πάντως, δείχνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να καρπώνεται τη φθορά της κυβέρνησης…
  • Κατά πόσο είναι πιθανή μια προοδευτική διακυβέρνηση όπως την προσδιορίζει το κόμμα σας; Είναι ορατή μια συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με το ΠΑΣΟΚ, εφόσον φυσικά το επιτρέπουν οι εκλογικοί συσχετισμοί;

Όλη η συνέντευξη του κ.Θεμιστοκλή Μπάκα στην Εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ»:

https://gnomip.gr/2023/03/22/o-themis-mpakas-milaei-sti-gnomi/

Το σχόλιο του tsipasblog.gr :

Ουδείς πολιτικός μέχρι σήμερα δεν μας έχει συνηθίσει να μιλάει ξεκάθαρα, απλά και με προτάσεις ρεαλιστικές !

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, επαγγελματίας από 21χρονών, άνθρωπος της καθημερινότητας, αυτοδημιούργητος, παραγωγικός και αποδεκτός από το σύνολο των κομματικών παρατάξεων (όλοι κάτι έχουν υιοθετήσει από τις προτάσεις του), δεν «μασάει» ποτέ τα λόγια του !

Έχει γνώση, ακαδημαϊκή κατάρτιση, εμπειρία και τον τρόπο να υλοποιεί ότι λέει ! Δεν υπήρξε ποτέ καταγγελτικός, αντιθέτως, διαφωνεί… αλλά έχει τους λόγους και τις προτάσεις έτοιμες ! Μοναδικός στόχος του.. το αποτέλεσμα !

Δεν είχε ποτέ αυτοσκοπό να ασχοληθεί με την πολιτική, του το ζήτησαν, τον προσέγγισαν αυτοί που αποφασίζουν, αυτοί που ξέρουν και κατανοούν ότι την επόμενη ημέρα για να αλλάξουν τα πράγματα, θα πρέπει να υπάρξουν άνθρωποι ικανοί, από την κοινωνία, άνθρωποι νέοι με όραμα, ενέργεια και αποτελεσματικοί .

Η εποχή μας δεν «συγχωρεί» το «χτύπημα» στη πλάτη, τα ωραία και μεγάλα λόγια και από πράξεις .. ΤΙΠΟΤΑ ! Αυτό ζήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια στην Αχαΐα. Πολλά λόγια … μόνο λόγια ! Μόνο λόγια … και να μας λένε τι να κάνουμε … κουνώντας μας το δάχτυλο !

Ας βγουν μια βόλτα στην Αχαΐα , εκτός κομματικών στρατών… εκεί θα δουν την πραγματική εικόνα που έχει ο κόσμος για όλους ! Εκεί θα δουν ότι ο κόσμος και ιδιαίτερα οι νέοι, έχουν γυρίσει τη πλάτη τους … δεν θέλουν και δεν ακούν τίποτα !

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, προέρχεται από την κοινωνία, δεν υπήρξε ποτέ κομματικό στέλεχος, δεν τον γνωρίσαμε από μέσα από την κομματική ταυτότητα που πολλοί προβάλουν. Τον γνωρίσαμε μέσα από την επαγγελματική του καταξίωση, από τον δημόσιο βήμα που κατέκτησε μόνος του, χωρίς πλάτες και μη προερχόμενος από «φατρίες» και «τζάκια» (ο υιός του τάδε… ο ανιψιός του τάδε).

Ήρθε και έχει «ταράξει» τα λιμνάζοντα νερά της Αχαΐας, τα νερά αυτά που έχουν μείνει στάσιμα χρόνια … δεκαετίες….

Θεμιστοκλή Μπάκα, προχώρα ! Προχώρα με την ευχή να μην αλλάξεις ποτέ… αλλά να αλλάξεις τα προβλήματα που παραμένουν για δεκαετίας άλυτα !Θέλουμε να είσαι μάχιμος, αληθινός και γεμάτος ενέργεια  – ενέργεια που την έχουμε ανάγκη.. μήπως «ξεσηκώσεις» και άλλους … και η περιοχή μας δεν παραμείνει στην «αφάνεια».

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.