Θεμιστοκλής Μπάκας: Εκτός σχεδιασμού η Πάτρα – Η «Φθηνή Στέγη» δεν είναι για όλους

Ο πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας, ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου EReal Estates, βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμούKontra Channel με τον έγκριτο δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μαραβελίδη, όπου ανέλυσε το πρόγραμμα «Φθηνή Στέγη».

Από την ανάλυση του Θεμιστοκλή Μπάκα δεν θα μπορούσε να «ξεφύγει» το πρόγραμμα «Φθηνή Στέγη» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ.Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και κυρίως το πρόγραμμα «Σπίτι μου» που αφορά τη χορήγηση χαμηλότοκων ή άτοκων δανείων για αγορά πρώτης κατοικίας.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μη ξεχνάμε ότι ο πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας ανέδειξε την ανάγκη για τον σχεδιασμό μιας ευρείας στεγαστικής πολιτικής από το 2019,ενώ παράλληλα αποτελεί το επαγγελματικό και ακαδημαϊκό του αντικείμενο, πολύ πριν ασχοληθούν όλοι – γιατί το θέμα «πουλάει».

Στη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, ο Θεμιστοκλής Μπάκας, δεν ξέχασε να αναφερθεί στη γενέτειρα του τη Πάτρα, αναφέροντας ότι :

« η Πάτρα, όπου καταγράφεται η 2η μεγαλύτερη αύξηση των φοιτητικών ενοικίων από το 2017 έως και σήμερα αγγίζοντας το 49,23% αμέσως μετά την Αθήνα (53,10%), βρίσκεται εκτός σχεδιασμού για την ανέγερση νέων θέσεων σύγχρονων φοιτητικών εστιών σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού»

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το 45%-46% των Ελλήνων βιώνουν συνθήκες στεγαστικές κρίσης, ενώ προέτρεψε τη κυβέρνηση να «υιοθετήσει» νέα μέτρα που θα στοχεύσουν στην αναχαίτιση του κόστους στέγασης την επόμενη μέρα, μέτρα που θα ελαφρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό της οικογένειας που μισθώνει τη κύρια κατοικία της, που πληρώνει ενοίκιο για τον φοιτητή της αλλά δεν δικαιούται το φοιτητικό επίδομα, στους νέους έως 39ετών που δεν εμπίπτουν στο άνωθεν πρόγραμμα των 150.000€, διότι έχουν υψηλότερες αποδοχές, που θέλουν να αγοράσουν σπίτι αλλά δεν διαθέτουν το ποσοστό της ιδίας συμμετοχής (δεν διαθέτουν αποταμιεύσεις) που ζητούν τα τραπεζικά ιδρύματα, τον 28χρονο του 2010 και πλέον 40χρονο που χάνει το όριο ηλικίας για ένα μόλις έτος. Μέτρα που θα διευρύνουν πραγματικά τους δικαιούχους και θα στοχεύουν στην ανάγκη του σήμερα.

Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, τη Πάτρα, δεν ακούσαμε καμία «φωνή» από οποιοδήποτε χώρο, να αναφέρετε στο γεγονός ότι η Πάτρα βρίσκεται εκτός του σχεδιασμού για την ανέγερση νέων θέσεων σύγχρονων φοιτητικών εστιών. Τη στιγμή, που το μηνιαίο οικονομικό αποτύπωμα των φοιτητών στην Πάτρα αγγίζει τα 30 εκατ.€.

Δεν ακούσαμε καμία «φωνή», ότι μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας βιώνουν συνθήκες στεγαστικής κρίσης. Μη ξεχνάμε ότι στη πόλη μας, τη Πάτρα, το ποσοστό ανεργίας στις παραγωγικές ηλικίες είναι άνω του 30%.

Το tsipasblog.gr έχει δημοσιεύσει εκτενές ρεπορτάζ για την ανάλυση του προγράμματος «Σπίτι μου» από τον Θεμιστοκλή Μπάκα με θέμα: Στη Βουλή με ερώτηση στον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη η ανάλυση του πατρινού Θεμιστοκλή Μπάκα για το «Σπίτι μου» ( το σχετικό link:  https://tsipasblog.gr/sti-voyli-erotisi-ston-ypoyrgo-kost/?fbclid=IwAR13pFBTuW4-Dfby0eMbvGRcLXrxYwrpLcVXhe4A5n167FQrOUAKuZuauQ4 )

Την ανάλυσή του πατρινού Θεμιστοκλή Μπάκα  για το πρόγραμμα «Φθηνή Στέγη», φιλοξένησε το ειδησεογραφικό site Newmoney.gr της Εφημερίδας Πρώτο Θέμα,  όπου ο πατρινός σε εβδομαδιαία βάση αρθρογραφεί και παρουσιάζει αναλύσεις και έρευνες του. 

Link: https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/ellada/i-fthini-stegi-den-ine-gia-olous/?fbclid=IwAR2TUX9o9B2_pp35wOck71ToEOMRtVUVpdzDxj7H_9fDcxNmSZjCaWn9WaA

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Θεμιστοκλή Μπάκα σε τηλεοπτικά κανάλια:

  • Στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel:
  • Στην ενημερωτική εκπομπή «Politics» με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλου στο Naftemporiki TV :
Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.