Δεν θέλουν μνημόνια, αλλά ψηφίζουν μνημονιακούς

Δεν θέλουν μνημόνια, αλλά ψηφίζουν μνημονιακούς

Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου

Η κάλπη δεν κάνει λάθος. Ή τελικά κάνει λάθος; Διπλή η ανάγνωση και πολλαπλή μετά τις εκλογές του Μάη για Ευρωβουλή και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πολλά και τα συμπεράσματα. Πρώτο και καλύτερο ότι ο κόσμος ψηφίζει πρόσωπα βασικά για δήμαρχο ή και Περιφέρεια. Λαμπρό παράδειγμα η επανεκλογή με 40% + στην πρώτη Κυριακή του Πελετίδη στην Πάτρα, μια πόλη που παραδοσιακά ήταν κάστρο σοσιαλισμού! Η αποχή στο 40%+ δείχνει ότι όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στην Ελλάδα ο μισός πληθυσμός δεν πιστεύει ότι υπάρχει κάτι αξιόλογο να ψηφίσει.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Συνεπώς με το 1/5 του πληθυσμού βγαίνεις πρώτος, είναι το συμπέρασμα. Τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έλαβαν 56%, αλλά τους ψήφισε μόλις το 30% των εγγεγραμμένων!

Τι κρατάμε όμως από τις Ευρωεκλογές; Βασικά ότι είχαμε μια αποχή 42% και λευκά, άκυρα, λοιπά κόμματα στο 25%! Αρα κανείς δεν μπορεί να ομιλεί περί ευρείας αποδοχής στήριξης!

Η ΝΔ μπορεί να αισθάνεται δικαίως μεγάλη κερδισμένη έχοντας σχεδόν 10 μονάδες διαφορά από το κυβερνών κόμμα. Παρόλα αυτά, όμως, με όσα χρεώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ οι ψηφοφόροι, θα περίμενε κανείς και σαν αντίδραση, ειδικά και με το Μακεδονικό, ποσοστά άνω του 40% για την ΝΔ και αυτό πρέπει να την προβληματίσει. Επί της ουσίας δεν φάνηκε να πιστεύει ο κόσμος στην ΝΔ αλλά να μην πιστεύει σε κανέναν και φυσικά να φθείρεται η Κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε στήριξη στην τάξη που είναι στο όριο της φτώχειας και σε μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων που δεν άγγιξε. Πληρώνει Μακεδονικό, ασφάλεια και κατακερματισμό της μεσαίας τάξης στο επιχειρείν, που θα μπορούσε να τον στείλει και στο 15%! Το ΚΙΝΑΛ έδειξε ότι θα είναι ο ρολίστας σε σχηματισμό κυβέρνησης. Τα μικρά κόμματα έδειξαν ότι αν δεν πείσουν, είναι κομήτες. Το κατάλαβε ο Λεβέντης στην Ενωση Κεντρώων, ο Καμμένος με τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι. Ο Βελόπουλος πήρε τη μισή Χρυσή Αυγή που τελμάτωσε και το ΚΚΕ πήρε τις κλασικές… αιώνιες ψήφους του!

Ο λαός (όσοι ψηφίζουν) έδειξε ότι δεν θέλει μνημόνια αλλά ψηφίζει μνημονιακούς και ανάλογα με την βολή του ακόμα και στο 2019 με ΑΣΕΠ! Επίσης ψηφίζει άνετα όποιον βλέπει στην ΤV (Γεωργούλης-ΣΥΡΙΖΑ ενώ φλέρταρε με την ΝΔ, Ψινάκης περισσότερους ψήφους από Καμμένο!). Ενόψει βουλευτικών εκλογών η ΝΔ θέλει 36-37% και αυτοδυναμία και ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να ροκανίσει την διαφορά στο 5% , αν και ο κόσμος δεν τσιμπάει πλέον από προεκλογικά τρικ! Αλλά δεν πετάει και τη…σκούφια του να βγάλει αυτοδύναμο τον Μητσοτάκη, που πρέπει να προσέξει την αλαζονεία στο κόμμα του. Μην ξεχνάμε ότι στις μεθεπόμενες εκλογές έχουμε απλή αναλογική με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

  • το κείμενο του Σωτήρη Γεωργίου είναι από την Εφημερίδα Πελοπόννησος
Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.