Θέλω να το γράψω, αλλά τρομάζω, μήπως δεν είναι αυτός.. Το τσέκαρα ξανά και ξανά: Νεκρός σε ενέδρα ο Βαγγέλης Ζαμπούνης – Για πολλούς ήταν ο Νο 1 – Σε 40 δευτερόλεπτα «γάζωσαν» με 81 σφαίρες στον Νέο Κόσμο – Πένθος έχουν κηρύξει στη «νύχτα»! Θα δούμε δραματικές εξελίξεις – Καυτά ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων

Δεν πρόλαβα να ξυπνήσω και με είχαν είχαν ήδη ξυπνήσει τα τηλέφωνα. Πολλά τηλέφωνα. Από τα αγρια χαράματα. Στις 02:50. Με το σύνθημα «Έφαγαν αυτόν, που νόμιζες πως δεν θα το φάνε ποτέ!»

Ένας 44χρονος έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς περίπου δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στον Νέο Κόσμο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη περίπου στις 2:00 τα ξημερώματα. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο συνέλεξαν συνολικά 97 κάλυκες από τουλάχιστον δύο όπλα τύπου καλάσνικοφ.

Το θύμα που ονομάζεται Ευάγγελος Ζαμπούνης, δέχθηκε τους πυροβολισμούς ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, μπροστά από βενζινάδικο, στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Φραντζή.

Το θύμα της εκτέλεσης Ευάγγελος Ζαμπούνης

Ήταν ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου υγρών καυσίμων, που είναι το κεντρικό και το μεγαλύτερο από όσα άλλα υφίστανται υπό την ιδιοκτησία του. Οι δράστες τον πλησίασαν με αυτοκίνητο και τον πυροβόλησαν δεκάδες φορές με πιστόλι και καλάσνικοφ, ενώ εκείνος βρισκόταν εντός του οχήματός του, ένα SUV μάρκας BMW. Στο όχημα των δραστών μάρκας Lexus, επέβαιναν τέσσερα άτομα όπως προκύπτει από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές Αρχές.

Η συζήτηση για να έχει ουσία: Ήταν πολύ δυνατός, πανίσχυρος, σκληρός. Τεράστιο όνομα! Κατά πολλούς, θεωρούνταν ο νούμερο ένα. Ένας μύθος για τον πλανήτη των νυχτερινών. Είχε παντοδύναμους φίλους, βουνά κανονικά, άστο δεν πάει το μυαλό σας, αλλά και μισητούς εχθρούς, που το ήθελαν οπωσδήποτε νεκρό. Πολύ λογικό, για όσους ξέρουν από Ιστορία, ξέρουν να παρατηρούν, έχουν αρχείο μεγάλο. Θα σου πουν πως η καρέκλα της κορυφής χωράει μόνο έναν! Καταφέραν, τελικά, νατον βγάλουν οριστικά έξω από το μεγάλο παιχνίδι, την δεύτερη φορά. Η προηγούμενη προσπάθεια ήταν το βράδυ της Τρίτης 30 Οκτωβρίου 2018, όταν βρισκόταν στην Ακτή Κονδύλη 4, στον Πειραιά. Τότε, ένα λευκό βαν σταμάτησε δίπλα του, με ένα άτομο να τον πυροβολεί –πάλι με καλάσνικοφ. Όμως τότε οι δράστες δεν κατάφεραν να τον σκοτώσουν, λόγω πιθανής εμπλοκής του όπλου που χρησιμοποίησαν.

Πόσο δύσκολο ήταν να φέρουν εις πέρας ένα τέτοιο συμβόλαιο θανάτου; Υπερβολικά πολύ δύσκολο. Πόσο καιρό πριν είχε δρομολογηθεί; Σίγουρα πολλά χρόνια πριν. Πόσο κοστολογείται; Πάνω από μισό εκατομμύριο, μας είπαν κάποιοι, που δεν θεωρούνται παραμυθάδες. Τι «βλέπει» η Αστυνομία; Ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ε, τι άλλο. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Ποιος τον μισούσε; Ποιος θα την πληρώσει; Πόσο θα επηρεαστούν οι νυχτερινές -και όχι μόνο- εξελίξεις; Τώρα η πίτα πως θα μοιραστεί; Ποιος θα αναλάβει επικεφαλής της ομάδας του; Μήπως διαλυθεί ;

Οι προβληματισμοί και τα ερωτήματα είναι πολλά και χρίζουν απάντησες….

Το αυτοκίνητο μάρκας BMW του Ευάγγελου Ζαμπούνη
Tο αυτοκίνητο του θύματος διάτρητο από τις σφαίρες των εκτελεστών

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.