Έψαξες για τον Ευάγγελο Χασιώτη κι έμαθες…, τι; Είναι ένας πολύ πετυχημένος και βραβευμένος pastry chef, όπου για μεγάλο διάστημα, εργαζόσασταν σε πολλά καλά ξενοδοχεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία αλλά και στα ελληνικά νησιά. Για την μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία του, στο χώρο της ζαχαροπλαστικής, δικαίως βραβεύτηκε ως pastry chef της χρονιάς 2017.
Όταν τον ρωτάνε στις συνεντεύξεις, ποια είναι η βασική συνταγή της επιτυχίας του, αυτός θα απαντήσει : Είναι η δουλειά, η εργατικότητα, η γνώση στο αντικείμενο, η συνεχείς μελέτη και η πίστη και η αφοσίωση σε αυτό συνετά. Δεν υπάρχει συνταγή συγκεκριμένη και δεδομένη. Το μόνο που καταλαβαίνω ως επιτυχία είναι να ανεβοκατεβαίνω στο εργαστήριο μου να ετοιμάζω την βιτρίνα μου το πρωί, να κοιτάζω τον κόσμο στα μάτια, να θέλω να μου λέει πως να δημιουργήσω ένα γλυκό και να το σερβίρω. Γενικά αναζητώ καινούργια πράγματα συγκεκριμένα όσο αφορά την δουλειά μου. Ότι έχει να κάνει με την γεύση, την παρουσία και με τον τρόπο που παρουσιάζω τα γλυκά μου στον πελάτη. Αυτό το κάνω γιατί εγώ εμπνέομαι κάθε φορά κάτι το διαφορετικό όχι επειδή φοβάμαι μην βαρεθεί ο κόσμος.

Κατάλαβες τώρα ποιος είναι ο Χασιώτης και τι γλυκά φτιάχνει; Καμία σχέση με αυτά που είδες, που δοκίμασες στην οικογένεια σου. Τόσα ήξερε η μανούλα σου, μέχρι εκεί έφταναν οι γνώσεις της γιαγιούλας σου. Όχι αυτά, λοιπόν, κάτι… άλλο, εντελώς κάτι άλλο, πολύ περισσότερο, θα γευτείς στο νέο VIP χώρο του, που θα το βρείτε στο Κολωνάκι, που θα ανοίξει εκεί αρχές του Δεκέμβρη. Θα τρως γλυκό από το χέρι του Χασιώτη, και πάνω στην άμαξα για τον παράδεισο, θα νομίζεις πως είσαι, πως οδεύεις. Το σωστό! Δοκίμασε το και θα την θεωρήσεις σωστή την αντίληψη αυτή, που επικρατεί στους δικούς του.









