«Δεν θα σας δώσω ούτε ένα ενοίκιο για την έκταση» λέει το αφεντικό της ΒΙΑΝΕΞ! Η τουριστική επένδυση του Γιαννακόπουλου στην Πάργα που θα μείνει στις μακέτες. Εξώδικα και μηνύσεις μεταξύ του επιχειρηματία και του δήμου για προβλήματα που «γεννήθηκαν» και δεν τα έβλεπε κανείς

Σε περιπέτειες έως και ακύρωση μπαίνει η επένδυση «G&K INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» του Ομίλου Γιαννακόπουλου στη Λούτσα του Δήμου Πάργας. Ο Όμιλος σχεδίαζε όπως είχε πει μεγάλη τουριστική επένδυση στο χώρο των πρώην κατασκηνώσεων που μίσθωσε μετά από δημόσιο διαγωνισμό του Δήμου Πάργας, όμως όλα μέχρι σήμερα παραμένουν παγωμένα εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων που προέκυψαν.

Ο δήμος αποκάλυψε ότι η μισθώτρια εταιρία του δημοτικού ακινήτου στη θέση «Κλιμάτι» στη Κοινότητα Λούτσας με το από 10/10/2023 εξώδικο της μας κάνει γνωστό ότι δεν θα προβεί στην καταβολή κανενός μισθώματος μέχρι την άρση των ελαττωμάτων του ακινήτου τα οποία, όπως ισχυρίζεται, δεν επιτρέπουν την έναρξη των οικοδομικών εργασιών.

Τα ελαττώματα αυτά σύμφωνα με την εταιρία είναι η ύπαρξη καταφυγίου άγριας ζωής επί του μισθίου, η μη οριοθέτηση των δυο υδατορεμάτων που διέρχονται από το ακίνητο, η μη οριοθέτηση της ζώνης αιγιαλού-παραλίας έμπροσθεν του μισθίου και τέλος οι αναντιστοιχία όπως αναφέρει, στο κτηματολόγιο μεταξύ των δηλωθέντων στοιχείων από τον Δήμο και του συμβολαιογραφικού συμφωνητικού μίσθωσης τα οποία παρεμποδίζουν την έκδοση οικοδομικής άδειας από την ΥΔΟΜ.

Ο Δήμος Πάργας ισχυρίζεται ότι με βάση έγγραφο της Υπηρεσίας Δόμησης οι ισχυρισμοί της εταιρείας δεν ισχύουν καθώς ο Δήμος δεν έχει αποκρύψει στοιχεία σχετικά με το ακίνητο και δεν υπάρχει κώλυμα στην έναρξη έκδοσης οικοδομικής άδειας.

Η εταιρεία που συνδέεται με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο υπέγραψε πέρυσι τη σχετική σύμβαση μακροχρόνιας παραχώρησης για περίοδο 40 ετών με τον δήμο Πάργας για την έκταση των 40 στρεμμάτων στη θέση Κλιμάτι (πρώην κατασκηνώνεις του Ταμείου Υγείας του Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας – ΤΥΠΕΤ), σε συνέχεια του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε το 2021 αποδίδοντας ετήσιο μίσθωμα 330.000 ευρώ.

πηγή

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.