Καραμπινάτη υποκρισία!

Ήμουν στην Αθήνα το περασμένο σαββατοκύριακο, ως είθισται, τα τελευταία χρόνια. Που στη χώρα τι είχε συμβεί; Το απίστευτο είχε συμβεί, συγκρούστηκαν μετωπικά δύο τρένα, υπέγραψαν το σενάριο της περιβόητης ”Η τραγωδία των Τεμπών”. Τρελάθηκα στον εμετό. Έβγαλα και ό,τι δεν είχα μέσα μου. Σκώτια, άντερα, πλεμόνια, ξέρασα τα πάντα όλα. Τόση στενοχώρια, τόσο χάλια, έχω πολύ καιρό να νιώσω έτσι. Τα ξένα κανάλια ασχολούνταν με το τι πήγε στραβά και, τελικά, ποιος έχει τις ευθύνες. Ενώ την ίδια ώρα, τα ελληνικά ΜΜΕ, έκαναν… δημοψήφισμα, αν αυτό που έκανε η Παόλα, ο Βέρτης και ο Τσαλίκης με τον Γιαννιά, να ανοίξουν το Σάββατο, ήταν ηθικά σωστό (ορθό). Η μεγαλύτερη υποκρισία του μιντιακού συστήματος! Οι ευθύνες του είναι πολύ μεγάλες. Δεν έχει ξαναγίνει. Τέτοια ενόχληση στο στομάχι, που να το φανταστώ. Με την… υποκρισία τους. Τη μαϊμού υποκρισία τους. Καραμπινάτη υποκρισία!

Τα λέμε χοντρά και τσουβαλάτα. Δεν υπάρχει άλλη γλώσσα, όταν μιλάς γι’ αυτή την κατάρα, την υποκρισία, ό,τι πιο χειρότερο και είναι ελληνικό προϊόν!. Χρόνια τώρα! Και όμως, ο πιστός, ο νυχτερινός, ο αγνός, πράγματι πιθανότατα να είναι μπερδεμένος και να είναι από ηθικής πλευράς.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Για να το ξεκαθαρίσουμε: Εχθρός της λογικής είναι πάντα η βλακεία και η κουτοπονηριά. Τι θα πει τριήμερο πένθος ; Την Τετάρτη 1 Μαρτίου, την Πέμπτη 2 Μαρτίου και την Παρασκευή 3 Μαρτίου. Αυτές τις μέρες θα πει. Αυτές που διάλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι θα πει Εθνικό πένθος ; Για όλη την Ελλάδα, για όλες τις δουλειές, όχι μόνο την νύχτα. Γιατί τότε θα μιλάγαμε για αμιγώς νυχτερινό πένθος, καμία σχέση με το εθνικό.

Μήπως θα πει τα μπουζούκια, να κλείσουν, οπωσδήποτε, δεν είναι σωστό. Μα τα καφέ, τα φαγάδικα, τα μπαράκια, τα κλαμπ και τα περίπτερα, να βαράνε μέχρι το πρωί;

Εικόνα από το Γκάζι, στις 12 το βράδυ, το Σάββατο 4 Μαρτίου . Δείτε ΕΔΩ

Μήπως θα πει και το άλλο ; Ο Λιάγκας, να πάει στη δουλειά του κανονικά; Το ίδιο και η Καινούργιου, ο περιπτεράς, ο βιβλιοπώλης, ο κουρέας, ο φυσικοθεραπευτής, ο γιατρός, ο δάσκαλος, ο καφετζής, ο ποδοσφαιριστής, η νυχού, ο πλακάς, ο μαντράς αυτοκινήτων, ο ραδιοφωνατζής, ο γραφίστας, και όλοι οι άλλοι ; Όχι δεν θα πει αυτό. Αυτοί όμως δεν άφησαν καμία μέρα τη δουλειά τους. Και πάμε όλοι μαζί να λιθοβολήσουμε την Πάολα, που δεν κουνήθηκε αυτές τις μέρες. Το Σάββατο μόνο κουνήθηκε, την είδαμε στο Fever, και είπε στον επιχειρηματία του κέντρου, τον Θανάση Παπαγεωργίου : “O φάκελος με τα λεφτά, να μην έλθει στο καμαρίνι μου, να φύγει για το νοσοκομείου της Λάρισας”.

Είναι η Μεγάλη Υποκρισία. Εντάξει, λεπτό δεν έχασαν, αμέσως επικοινώνησαν με τον διοικητή του νοσοκομείου, για να δουν αν η τραγουδίστρια, το εννοούσε αυτό με την δωρεά. Όχι είπαν από το ρεπορτάζ, αρά τα 92 στα 100, μας λέει ψέματα. Όποιος το πιστεύει αυτό είναι με δίπλωμα άσχετος από δωρεές προς φορείς δημόσιου τομέα. Δεν γνωρίζουν τι χρονοβόρα είναι και τι γραφειοκρατία έχουν. Δεν γίνονται σε μια ημέρα, την Κυριακή ξημερώματα το είπα και την Δευτέρα το έκανα. Αν είναι δυνατόν! 

Επαγγελματίες υποκριτές, στο ποίημα τους, συμπεριέλαβαν και αυτό : «Θα πάνε λέει τα λεφτά στο νοσοκομείο της Λάρισας, επαίτες είναι οι άνθρωποι;».. Μπράβο, ρε, Λιάγκα. Χαρης στο διαχρονικά σοβαρό ελληνικό κράτος. Είναι τόσο εξελιγμένα και σύγχρονα τα νοσοκομεία μας, όπως και ο φάκελος τρένα, όπως και όλα τα άλλα, που δεν χρειάζονται ιδιωτικές παροχές και δωρεές!

Φοβερό, ε; Οι δήθεν ευαισθητοποιημένοι, και στην καραντίνα, αυτοί συνέχισαν να φέρνουν στο σπίτι το μεροκάματο, ενώ οι νυχτερινοί 2 χρόνια, αναγκαστήκαν να γίνουν κλέφτες, ζητιάνοι και άστεγοι. Έγιναν δυστυχισμένοι, με ψυχολογικά προβλήματα. Όλα ανατράπηκαν.

Να το πούμε μια μια κουβέντα : Μικρή η πιάτσα, γνωριζόμαστε όλοι καλά μεταξύ μας. Ποιος είναι ο Λιάγκας, η Πάολα και ο Τσίπας. Θεέ μου, είναι αξιολύπητοι μερικοί. Η καρδιά της Πάολα δεν υπάρχει, είναι από διαμάντι, και είναι κοινό μυστικό, εννοείται πως μακριά από τις κάμερες. Πως εδώ και 15 χρόνια, επί μηνιαία βάση, είναι κοντά σε τόσες οικογένειες, από το χωρίο της. Οικογένειες που είναι ιδιαίτερα υπερήφανες, που τα βγάζουν δύσκολα πέρα.

Στην υποκρισία ήταν ο κόσμος από πάντα. Παλιά καραβάνα ο Θανάσης Παπαγεωργίου, για να ιδρώσει το αυτί του από κάτι τέτοια. Συνεχίζει κανονικά και με επιτυχία μεγάλη.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ο Γιάννης Πλούταρχος και η Πάολα, στο stage του Fever (Λαγουμιτζή 25, ΑΘήνα) 210 9217331

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και όρθια άτομα
Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.