Tα προβλήματα μαστίζουν τη χώρα, πολλά αδέρφια μας ψάχνουν να φάνε σε κάδους σκουπιδιών, τα σπίτια ανάβουν κερί γιατί το ρεύμα έχει γίνει είδος πολυτελείας, ο Ερντογάν είναι έτοιμος να βάλει φωτιά στο Αιγαίο…Kαι την ίδια στιγμή, σε μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση της Πειραιώς, να αντιστραφεί το βαρύ κλίμα εναντίον της Κυβέρνησης, o Μητσοτάκης κάνει επίθεση lifestyle για γέλια : “Με τη Μαρέβα τσακωνόμαστε για το air condition”

Σε μια επιχείρηση να γίνει πιο προσιτός στον λαό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (20.09.2022) καλεσμένος στον Sfera, στην εκπομπή Πρωϊνό Sfera με τους Γρηγόρη Αρναούτογλου, Γιώργο Λιανό, Νάνσυ Αντωνίου και Παναγή Τζωρτζάτο και εκεί, εκτός από την Τουρκία, τις επιδοτήσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο αλλά και τη στεγαστική πολιτική, απάντησε και σε ερωτήσεις όπως: λάμπες αλλάζει; Όταν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία θα συνδεθεί με τις επιδοτήσεις ρεύματος, αποκάλυψε και το λόγο του… τσακωμού του με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Και εδώ ξεκινάει το γέλιο. «Η μεγάλη διαφορά είναι η θέρμανση ή η ψύξη», είπε, εννοώντας τη θερμοκρασία που θα μπαίνει το κλιματιστικό και το αν αυτό είναι καινούργιας τεχνολογίας. Όταν η Νάνσυ Αντωνίου του είπε πως λέγοντας το αυτό, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου θα της τα… κλείσει όλα στο σπίτι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Εδώ διαφωνούμε και με τη γυναίκα μου, εμείς τσακωνόμαστε πάντα για το air condition».

…διά χειρός Hλία Τσίπα

«Αλλά επειδή τώρα έπρεπε να βάλω… Βάζαμε το air condition στους 25 και στους 26 βαθμούς και εγώ ζεσταινόμουν, αντίθετα το χειμώνα θα πάμε δυο βαθμούς (πιο κάτω). Το να ρίξεις τη θερμοκρασία ή να την αυξήσεις ανάλογα δυο βαθμούς κάνει πολύ μεγάλη διαφορά. Όπως κάνει πάρα πολύ μεγάλη διαφορά -και για αυτό και το πρόγραμμα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία- η αντικατάσταση του».

Και συνεχίζεται η γελοία συζήτηση την ώρα που τα προβλήματα μαστίζουν τη χώρα. Όσο για το αν κάνει δουλειές στο σπίτι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι… φτάνει έως την αλλαγή λάμπας. «Μέχρι εκεί νομίζω ότι μπορώ, ναι. Πολλά περισσότερα μην μου λέτε. Μέχρι καμία λάμπα». Και ξέρει και που είναι οι ασφάλειες του σπιτιού.

Και επειδή, φυσικά, στη συζήτηση αναφέρθηκαν τα ντολμαδάκια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε αν μαγειρεύει. «Τίποτα» ήταν η απάντηση. «Τίποτα απολύτως». Άντε «καμία ομελέτα» αν είναι μόνος σπίτι. Μπάρμπεκιου όμως, κάνει. Ψήνει αλλά «το μπάρμπεκιου δεν είναι μαγείρεμα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκρυψε ότι είναι πρωινός τύπος και ξυπνάει στις 06:45 και δυο φορές την εβδομάδα προσπαθεί να γυμνάζεται, το πρωί κατά τις 07:00. Όταν δεν γυμνάζεται, πάει απευθείας στο γραφείο του, όπου θα πιεί τον καφέ του και θα διαβάσει εφημερίδα.

Ακούει ραδιόφωνο και περισσότερο μουσικό, με ελληνική και ξένη μουσική αλλά δεν αποκάλυψε ποιο είναι το αγαπημένο του τραγούδι γιατί έχει πολλά και δεν ήθελε να αδικήσει κανένα.

Παραδέχτηκε επίσης ότι τον ενοχλεί η άδικη κριτική αλλά έχει μάθει λόγω της δουλειάς να ζει με αυτό. «Μαθαίνεις στη δουλειά μας, ότι πρέπει να δέχεσαι την κριτική. Και νομίζω ότι πρέπει να αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει καλοπροαίρετη κριτική και κακοπροαίρετη κριτική».

Δεν έκρυψε ότι περισσότερο από τον ίδιο, ίσως να ενοχλούνται η σύζυγος και τα παιδιά του. «Είναι μέρος της δουλειάς και κυρίως δεν πρέπει να σε χαλάει πολύ όλη αυτή η υπόθεση. Ειδικά με εμένα που έχω ακούσει τα εξ αμάξης. Κάποια στιγμή τα προσπερνάς και με ένα χαμόγελο. Δεν σου κρύβω ότι μπορεί σε ένα επίπεδο να με ενοχλεί. Μπορεί να ενοχλεί περισσότερο τη γυναίκα μου ή τα παιδιά μου, το καταλαβαίνω αυτό αλλά δυστυχώς είναι το τίμημα το οποίο πρέπει να πληρώσουμε.

Νομίζω ότι υπάρχει πάντα μια κριτική την οποία εγώ την ακούω. Νομίζω ότι σε ένα βαθμό είναι άδικη, που σου λέει ότι «κοίταξε να δεις, επειδή αυτός μπορεί να έρχεται από μια πολιτική οικογένεια, μπορεί να είναι ευκατάστατος, έχει σπουδάσει στο εξωτερικό, δεν με καταλαβαίνει.

Κάνω μεγάλη προσπάθεια να αποδείξω μέσα από τις πολιτικές μας, ότι πρωτίστως στρεφόμαστε στους πιο αδύναμους και σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Και αυτή είναι μία συνεχής διαδικασία, να προσπαθείς να καταλαβαίνεις τις δυσκολίες του άλλου αν εσύ ο ίδιος δεν τις έχεις περάσει βιωματικά. Και αυτή είναι η αλήθεια… Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;

Αλλά από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα θα ήταν καλό νομίζω, ειδικά στην τοξικότητα του διαδικτύου, να έχουμε λιγότερες ύβρεις και περισσότερο χιούμορ. Μου αρέσει το χιούμορ πολύ. Δηλαδή όταν βλέπω και βλέπω αυτά τα βιντεάκια με τα ντολμαδάκια και όλα αυτά τα ωραία – δεν υπάρχει δηλαδή παιδί 15 χρονών που να μην με ρωτάει για τα ντολμαδάκια, επειδή είχα πάει σε μια συνέντευξη φανταστική σε κάτι πιτσιρίκια και είχα δώσει αυτή την απάντηση».

Την ίδια στιγμή, σε μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση των τρολ της Πειραιώς να αντιστραφεί το βαρύ κλίμα εναντίον της Κυβέρνησης, κρατιέται πολύ ψηλά το θέμα με τη δήθεν σεξιστική επίθεση κατά της Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.