Τα μπουζούκια αντιδρούν σε αυτό που αποφάσισαν τα μπουζούκια

Με την νύχτα να κοιμάται σε βαθύ ύπνο, εξαιτίας της καθόλου αστείας αυτής ιστορίας του κορονοϊού, όχι από την αρχή, αλλά μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αποφάσισαν να μπουν στο παιχνίδι οι… μπουζουκόβιοι. Κάποιοι μπουζουκόβιοι. Επιχειρηματίες με παράσημα μαζεύτηκαν και τα είπαν, αποφασίζοντας πως, όταν αποφυλακιστεί η νύχτα, δεν θα αφήσουν κανέναν άλλον παίκτη, να μπει στο παιχνίδι, εφόσον δεν ανήκει στην ομάδα τους.

Κάνω μετάφραση και λέω πως κάθε είδους άλλο μαγαζί, που βάση της άδειας του, άρα βάση του νόμου, δεν επιτρέπεται να κάνει live μουσική βραδιά, άλλο που πριν την εμφάνιση του covid έκανε, γιατί όλοι έκαναν τα στραβά μάτια…Πλέον, με τα νέα πολύ ζόρικα (για όλους) δεδομένα, δεν θα μπορεί. Γιατί αν δεν υπακούσει στους κανόνες, θα κυνηγηθεί από τους μπουζουκόβιους. Από κάποιους μπουζουκόβιους. Όχι από όλους. Είπαμε, αυτό αποφάσισαν και το αποκάλυψε το tsipasblog.gr.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Όμως, το Tsipas Blog δεν το άφησε εκεί και κατέγραψε τις αντιδράσεις αυτού του πολύ κλειστού meeting, που αμέσως βγήκαν στην επιφάνεια. Κατέγραψε τις αντιδράσεις όχι μόνο του κόσμου της νύχτας, που θα πλήττεται από την απόφαση αυτή των μπουζουκόβιων, αλλά και της άλλης όχθης των μπουζουκιών, των επιχειρηματιών τους, γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά, που με τη σοφία τους προβλέπουν, με το νι και το σίγμα, πως είναι ιστορικό λάθος αυτό που αποφάσισαν οι άλλοι. 

Αυτό είναι το σχόλιο, με την υπογραφή του, πολύ έμπειρου, πολύ επιτυχημένου, πολύ γνωστού, πολύ σε όλα του, ιδιοκτήτη νυχτεριού κέντρου της Αθήνας, που έκανε στο tsipasblog.gr :”Όταν σε μια αγορά 5 εκατομμυρίων ατόμων, δεν μπορείς να γεμίσεις μαγαζί 1000 ατόμων…Συγνώμη, αλλά δεν σου φταίει κανείς. Ούτε τα ελληνάδικα, ούτε τα καφέ, ούτε τα μπαρ, ούτε τα μεζεδοπωλεία, ούτε τα κλαμπ, αλλά μόνο εσύ. Γιατί, προφανώς υπολείπεσαι σε επιχειρήματα, κάτι δεν κάνεις σωστά. Και αφού κάτι δεν κάνεις σωστά, ή βελτιώσου, έλα στην σημερινή εποχή, ή αλλιώς αποσύρσου. Στη τελική, όταν λέμε νύχτα, για να ξέρουμε τι λέμε, αποτελείται από 5 χιλιάδες μικρά μαγαζιά και 7 μπουζούκια. Στην τελική και το άλλο. Καλά ο Μαζώ, ο Ρέμος και ο Βέρτης που θα τραγουδάνε στα μπουζούκια, οι άλλοι, όμως, οι πιο μικροί τραγουδιστές, που είναι πολύ περισσότεροι, που θα δουλέψουν ; Εγώ θα σου πω, πουθενά, άρα θα πρέπει να πάνε σπίτι τους. Άρα, θα μείνουν χωρίς μεροκάματο, άρα ο κορωνοϊός μπορεί κάποια στιγμή να φύγει, αλλά η αφραγκία δεν θα φύγει ποτέ.

Για να το κλείσω, για να μη το κουράζουν και να μη το κουράζω, αρκετοί δεν συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή των μπουζουκιών. Λαμβάνοντας υπόψιν και τα παραπάνω που είπα, εγώ δεν θα υπογράψω ποτέ, σε καμία απόφαση, κανενός συλλόγου, που θα λέει να κυνηγηθούν κάποια άλλα μαγαζιά. Αλλά, για κάτσε λίγο. Ποια μαγαζιά να κυνηγήσουμε ; Τα ήδη κυνηγημένα και κλειστά από την κυβέρνηση και τον covid ; Θα συναινούσα μόνο σε μια περίπτωση. Αν αντί να βάλουμε στο σημάδι τα ..παιδιά μας, τα μέλη της οικογένειας μας, τους αυλικούς μας, τα παραρτήματα μας, κάναμε τα άλλο πρώτα. Να υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στους διώκτες μας, να ξαναδίναμε ζωή στην βαθιά κοιμωμένη εδώ και πολλούς μήνες νύχτα και μετά ας βγάζαμε τα μάτια μας, μόνοι σας.

Προέχει η ανάσταση της νύχτας, αγαπητοί συνάδελφοι “.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.