Στις 3/11 στο πενταμελές εφετείο Κακουργημάτων η “παρέα των 23ων” στο εδώλιο για την δράση του Παραδικαστικού! Πρωτόδικα ήταν κατηγορούμενοι 110 άτομα αλλά αθωώθηκαν λόγο αλλαγής του Π.Κ.!

Προσδιορίστηκε για τις 3/11 η μεγάλη δίκη με πρωταγωνιστή τον πολιτικό μηχανικό Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο που είχε στήσει το μεγάλο παραδικαστικό στην Ελλάδα!  

Η ετυμηγορία της έδρας στο πρωτόδικο δικαστήριο  σε μια δίκη η οποία -περιέργως- όπως έχει γράψει πολλές φορές το edolio5 που κάλυψε την υπόθεση αυτή από την πρώτη στιγμή, δεν καλύπτεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ήταν η ενοχή του φερόμενου ως εγκεφάλου, πολιτικού μηχανικού, για την πλειοψηφία των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται, ενώ αντιθέτως αποφασίστηκε η αθώωση του Ιάκωβου Γιοσάκη.

Συγκεκριμένα ο φερόμενος ως εγκέφαλος για το Παραδικαστικό Νο2 Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, ένοχος για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση για την υπόθεση της Alpha Bank, ένοχος για το αδίκημα της εκβίασης κατ’ επάγγελμα αλλά και ένοχος για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αντίθετα, κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της λαθρεμπορίας ενώ απαράδεκτη κρίθηκε η ποινική δίωξη για απάτη κατά της Τράπεζας Πειραιώς καθώς η Τράπεζα δεν υπέβαλλε έγκληση!

Σε ότι αφορά τον Ιάκωβο Γιοσάκη, κρίθηκε αθώος, ενώ σε ότι αφορά την γνωστή δικηγόρο Φωτεινή Βλαστάρη κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της απάτης σε απόπειρα και τετελεσμένη, ένοχη για το αδίκημα της εκβίασης και ένοχη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κατ’ επάγγελμα. Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους από τους 110 συνολικά κατηγορούμενους οι περισσότεροι κρίθηκαν αθώοι καθώς μετατράπηκαν τα κακουργήματα σε πλημμελήματα με αποτέλεσμα τα αδικήματα να παραγραφούν. Αθώος κρίθηκε και ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Ρούσκας

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπόθεση του αποκαλούμενου Παραδικαστικού Νο2 είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη με τη συμμετοχή. Το edolio5 είχε πρωτοστατήσει στις αποκαλύψεις γύρω από τη δομή της οργάνωσης ενώ είχε δημοσιεύσει αποκλειστικά και την εισαγγελική πρόταση κόλαφο της εισαγγελέως Παναγιώτας Φάκου. Η δράση των κατηγορουμένων απασχολούσε εδώ και χρόνια τις Αρχές. Η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε από τον πρώην προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κ. Ισίδωρο Ντογιάκο ο οποίος άσκησε τις διώξεις και στην συνέχεια από τους εφέτες ειδικούς ανακριτές, κ.κ. Νικήτα Χριστόπουλο, Στυλιανό Δαρέλλη και Μερόπη Πουλάκη. Μάλιστα λόγω του όγκου του υλικού η υπόθεση –κάποια στιγμή- διαχωρίστηκε στα δυο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

edolio5

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.