Στην Ακρωτηρίου, το τέταρτο βενζινάδικο Ντίνου Στάικου

Νέο κατάστημα του Ντίνου Σταίκου, πάντα στον τομέα της ενέργειας, πάντα με την επωνυμία της ETEKA, της πετρελαϊκής εταιρείας, που η ιστορία της ξεκινά το 1983. Σε αυτή τη χρονιά ιδρύθηκε, με σκοπό τον εφοδιασμό πλοίων, όλων των κατηγοριών, στα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας. Την ίδια χρονιά, και με την καθοδήγηση του Μιχάλη Σπανού, η ΕΤΕΚΑ εξαγοράζει τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών της ΕΛΒΥΝ στο Πέραμα. Σήμερα διαθέτει 210 πρατήρια καυσίμων στην Ελλάδα και πλήρη σειρά λιπαντικών.

Το αναφέρω, για να καταλάβετε το μέγεθος, το ολοκληρωμένο μέγεθος της ΕΤΕΚΑ, και ξανασυνδεόμαστε με την κουβέντα μας. Νέο βενζινάδικο στην Πάτρα, στην Πλατεία Γ. Παπανδρέου στο Ψαροφάι, από τον Ντίνο Σταίκο. Ήρεμη δύναμη, λέω εγώ. Από το μηδέν ξεκίνησε και χωρίς ούτε ένα ευρώ δανεικό, άνοιξε το πρώτο του πρατήριο, στην Γλαύκου 58, τον Ιούλιο του 2020. Στη συνέχεια, προχώρησε στη δημιουργία του δεύτερου, στην περιοχή Οβρυά (Ηλείας 63). Ήρθε το τρίτο στην Έλληνος Στρατιώτου 21.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας, σε αυτό το χώρο, το πολύ δύσκολο, των υγρών καυσίμων, όπως αναφέραμε, ανέβηκε στα τέσσερα. Έχει ανοίξει ήδη. Και πιθανόν, να ακολουθήσουν και άλλα. Γιατί έχει φτιάξη πρώτου. Είναι κλασικός κυνηγός κρούσεως, όχι επιτελικός μέσος, ούτε άνθρωπος του πάγκου. Δεν θα τον πεις ελιτίστα, θα τον πεις πως δεν θα κωλώσει να απαντήσει, όταν θα πρέπει να απαντήσει. Τον γουστάρεις, δεν τον γουστάρεις, αυτή είναι η αλήθεια.

Το άλλο, που δείχνει πολλά για τον άνθρωπο Ντίνο Στάικο. Την ανάγκη των συνανθρώπων του, δεν θα κάνει πως δεν θα την δει. Ειδικά όταν αυτή προέχεσαι από παιδιά. Περισσότερο να του πεις θα σου πάρουμε αυτό το βενζινάδικο, θα σου τα πάρουμε όλα, παρά να βλέπει το κλάμα και το πόνο του παιδιού. Αυτός είναι.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.