Στα «χέρια» του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη ο ΣΥΡΙΖΑ! Ο σύζυγος της Ράνιας Τζίμα που είναι «πρώτο βιολί» στο MEGA θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος. Η επιστροφή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη με τις ευλογίες και της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Την Έφη Αχτζιόγλου θέλει ο Κυριακού του ANT1

Με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα που όλοι περίμεναν μετά τις συντριπτικές ήττες που δέχτηκε από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, η προσοχή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στρέφεται στην επόμενη μέρα και στη διαδοχή, καθώς θα είναι καθοριστική όχι μόνο για τον πολιτικό σχηματισμό της Αριστεράς αλλά εν γένει για το πολιτικό τοπίο της προσεχούς περιόδου στην Ελλάδα.Ένα από τα πρόσωπα, που εύλογα εδώ και καιρό θρυλείται ως η διάδοχη κατάσταση είναι η Έφη Αχτσιόγλου, που όπως μαθαίνουμε έχει και την υποστήριξη του Ομίλου ANT1.

Θεωρείται ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο δεν θα είναι μόνη της.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο λόγος για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη η επανεμφάνιση του οποίου στα πολιτικά πράγματα στις 21 Ιουνίου μόνο τυχαία δεν ήταν.

Τις τελευταίες μέρες οι πληροφορίες μας από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ μαρτυρούσαν, πως ο Σακελλαρίδης θα ήταν διεκδικητής της προεδρίας στο προσεχές συνέδριο ακόμα και στην περίπτωση, μη παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε υπήρχε και συνάντηση με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη παρουσία και της συζύγου του, Ράνιας Τζίμα για να έχει την υποστήριξη του όταν τεθεί τέτοιο ζήτημα. Παρόμοια συνάντηση είχε γίνει με τον διάδοχο της οικογένειας Βαρδινογιάννη, «Τζίγκερ».

Ο Σακελλαρίδης, μετά την παραίτησή του από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο του 2015, είχε αποσυρθεί προσωρινά, όπως αποδεικνύεται, από την πολιτική ζωή του τόπου.

Στα τέλη του 2021, τέθηκε επικεφαλής της δεξαμενής σκέψης «Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή».

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα άρχισε να πυκνώνει τις δημόσιες εμφανίσεις του και να οικοδομεί συστηματικά την επιστροφή του στα πολιτικά πράγματα.

Η μεγάλη επιστροφή σηματοδοτήθηκε από τη δήλωση της 21ης Ιουνίου, με την οποία έκανε γνωστό πως θα στήριζε και θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές (25/6/2023).

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που αντιμετώπισαν με καχυποψία τη…μεγάλη επιστροφή του Γαβριήλ

Η τελευταία φορά που ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη ήταν όταν οι δυο τους συνομίλησαν στο Φόρουμ των Δελφών.

-πηγή edolio5

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.