Η dolce vita των αρχηγών της σπείρας που διακινούσε ηρωίνη στην Πάτρα! Γαμπρός και κουνιάδος ήταν χρόνιοι άνεργοι, αλλά περνούσαν «ζωή και κότα» αγοράζοντας με «ζεστά» μετρητά πανάκριβα αυτοκίνητα, σπίτια και κινητά

Μέσα στη χλιδή ζούσαν οι δύο αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης που ήταν έτοιμοι να διακινήσουν στην Πάτρα σχεδόν οκτώ κιλά ηρωίνης, τα οποία θα τους απέφεραν 210.000 ευρώ. Γαμπρός και κουνιάδος ήταν χρόνιοι άνεργοι, αλλά περνούσαν «ζωή και κότα», αγοράζοντας με «ζεστά» μετρητά πανάκριβα αυτοκίνητα, σπίτια και κινητά τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και ξοδεύοντας μεγάλα ποσά στα κλαμπ και τα νυχτερινά κέντρα.

Μόνο ο 27χρονος, που φέρεται ως «εγκέφαλος» στην προμήθεια ναρκωτικών από την Αθήνα, είχε αγοράσει τρία σπίτια, δύο στην Κάτω Αχαΐα και ένα στην Πάτρα, ενώ ο κουνιάδος του που αναζητείται είχε αποκτήσει τουλάχιστον άλλα δύο! Ο πρώτος, που έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για διακίνηση ναρκωτικών τα τελευταία εννέα χρόνια, εντοπίστηκε σε ένα από τα σπίτια του και προσπάθησε να διαφύγει χτυπώντας με χέρια και πόδια τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, αλλά δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το πιστόλι του μάρκας Tokarev το οποίο εστάλη για βαλλιστική εξέταση. Στο ίδιο σπίτι, οι αστυνομικοί βρήκαν ηρωίνη συνολικού βάρους 32 γραμμαρίων, ένα κινητό και 170 ευρώ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο κουνιάδος του 27χρονου φαίνεται πως αντιλήφθηκε την επιχείρηση που βρισκόταν σε εξέλιξη και δεν εμφανίστηκε στο σπίτι του, όπου συνελήφθη η νεαρή σύντροφός του που διέμενε μαζί του, καθώς και αυτή εμπλέκεται στην διακίνηση και κατασχέθηκαν μια συσκευασία με ηρωίνη βάρους 20 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και 115 ευρώ, ενώ άλλη μια ζυγαριά βρέθηκε πεταμένη σε έναν παρακείμενο κάδο απορριμμάτων.

Είχε προηγηθεί, το πρωί της Δευτέρας, η έρευνα των αστυνομικών σε έναν δασικό χώρο στα Μανετέικα Αχαΐας, όπου εντοπίστηκε η «καβάντζα» των αξίας 210.000 ευρώ ναρκωτικών. Μέσα σε ένα πλαστικό βαρέλι τύπου «λίμπα» που ήταν θαμμένο στο έδαφος ήταν κρυμμένες 11 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους επτά κιλών και 800 γραμμαρίων και άλλες έξι συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 700 γραμμαρίων. Επιπλέον, στα οχήματα των δύο αρχηγών της σπείρας που κατασχέθηκαν, οι αστυνομικοί βρήκαν άλλες τρεις συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 55 γραμμαρίων.

Ο 27χρονος και σύντροφος του κουνιάδου του θα απολογηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή για τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος και της αντίστασης κατά περίπτωση, που τους άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πατρών. Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να αναζητούν τον κουνιάδο του 27χρονου, αλλά προσπαθούν και να ταυτοποιήσουν πλήθος συνεργατών τους που χρησιμοποιούσαν ως «βαποράκια».

-protothema.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.