Στα 44, τελείωσε η ζωή της Ευγενίας Λιβανού

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δύο ήταν τα κορίτσια στην Ελλάδα – αλλά και σε όλο τον κόσμο – που θεωρούνταν “πριγκίπισσες”. Η Ευγενία και η Τίνα Λιβανού. Κόρες του πάμπλουτου εφοπλιστή Σταύρου Λιβανού, πατριάρχη της γνωστής εφοπλιστικής οικογενείας. Η Ευγενία ήταν γεννημένη το 1927 και η Τίνα το 1929.

Την Τίνα αρχικά διεκδίκησαν οι δύο επίσης μεγάλοι Έλληνες εφοπλιστές, ο Σταύρος Νιάρχος και ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Την κέρδισε ο Ωνάσης. Ο Νιάρχος πήρε την Ευγενία. Της έκανε 4 παιδιά και την ζωή κόλαση. Μια ζωή που τέλειωσε μέσα στην κατάθλιψη, απότομα και περίεργα. Ήταν μόλις 44 ετών και σήμερα θα σκιαγραφήσουμε το πορτραίτο της.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δυο όμορφα και πάμπλουτα κορίτσια που από νωρίς είχαν μπει στο στόχαστρο όλων των επιχειρηματιών του πλανήτη. Ο πατέρας τους όμως ήθελε για γαμπρούς Έλληνες. Και μπορεί η μικρότερη αδερφή της η Τίνα, να αποτελούσε το πρότυπο ομορφιάς της εποχής, όμως και η Ευγενία, θεωρούνταν μια πολύ ελκυστική γυναίκα. Μια γυναίκα που έζησε μία εξίσου πολυτελή και ταυτόχρονα τραγική ζωή – όπως και η αδελφή της.

Στα 20 της, το 1947, παντρεύτηκε τον Σταύρο Νιάρχο, παρ’ όλο που αρχικά εκείνος είχε κάνει πρόταση στην μικρή της αδελφή. Ο πατέρας τους ήταν εκείνος που αποφάσιζε για το μέλλον τους. Με τον Νιάρχο απέκτησαν τέσσερα παιδιά: τον Φίλιππο, τον Σπύρο, τον Κωνσταντίνο και την Μαρία.

Παρ’ όλο που ήταν ο πέμπτος γάμος του Νιάρχου, τα πρώτα χρόνια τους ήταν ιδανικά και η Ευγενία περιχαρής έλεγε στις φίλες της πως ο σύζυγος της ήταν ευγενής, στοργικός και πολύ καλός εραστής. Της παρείχε τα πάντα: Σπίτια, ορεινά σαλέ, διαμερίσματα σε όλα τα μέρη του κόσμου, αμύθητης αξίας κοσμήματα και ρούχα και κάθε είδους πολυτέλεια που επιθυμούσε. Βέβαια όπως όλοι προέβλεπαν αυτά τα 18 χρόνια που είχαν διαφορά στην ηλικία τους έπαιξαν ρόλο. Δημιουργήθηκε μια απόσταση μεταξύ τους. Άλλα τα ενδιαφέροντα μιας κοπέλας 20 ετών και άλλα ενός 40αρη εφοπλιστή με χιλιάδες πράγματα στο μυαλό του. Επίσης άρχισε να…

Η συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.