Πέντε από τους κατηγορούμενους για το κύκλωμα που εξαπατούσε πολίτες και απέσπασε τουλάχιστον 35 εκατομμύρια ευρώ οδηγήθηκαν σήμερα στις φυλακές, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Αύριο αναμένονται οι απολογίες των υπόλοιπων μελών, ανάμεσά τους και μια γνωστή αθλήτρια.
Η έρευνα της ΕΛΑΣ αποκαλύπτει μια οργανωμένη εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία, τηλεφωνικά κέντρα, επιχειρησιακά κέντρα σε όλη την Αττική και την Κορινθία, καθώς και «money mules» που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά και την απόκρυψη χρημάτων. Οι απατεώνες παρουσίαζαν ψευδώς ότι ήταν υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών, λογιστές ή πωλητές, εξαπατώντας τα θύματα με τηλεφωνικές κλήσεις και ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί 1.089 περιπτώσεις απάτης, με το οικονομικό όφελος της οργάνωσης να υπερβαίνει τα 7,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πολλές φορές τα θύματα υπέστησαν σοβαρές ψυχολογικές και σωματικές συνέπειες.
Η ΕΛΑΣ συνεχίζει τις έρευνες, αποκαλύπτοντας μεθοδική δράση, εκμετάλλευση συγγενικών σχέσεων και πλήρη τεχνική κατάρτιση των μελών της οργάνωσης για την αποφυγή εντοπισμού.

