Σπανός για Μελισσανίδη: “Με έχει στεναχωρήσει με κάποια πράγματα…”

Γιώργος Σπανός- Δημήτρης Μελισανίδης

Ο Γιώργος Σπανός αποκάλυψε πως θα συνεχίσει στον Ατρόμητο, ενώ αναφέρθηκε και στον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Σπανός στον Βασίλη Βέργη και την εκπομπή Face 2 Face :

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Γιατί δεν ασχολήθηκε ως παράγοντας με τον Ιωνικό και πήγε στη Χαλκηδόνα και στη συνέχεια στον Ατρόμητο ανέφερε: «Ο Ιωνικός είναι μεγάλο κομμάτι τον εφηβικών μου χρόνων. Έχω διατελέσει και ποδοσφαιριστής στα ερασιτεχνικά τμήματα του Ιωνικού, καθώς είχα ξεκινήσει από εκεί. Ο πατέρας μου είναι αποκλειστικά Ιωνικός. Χαιρόμαστε που η ομάδα πρωταγωνιστεί στη Super League 2. Eίναι μεγάλη κουβέντα γιατί δεν προχώρησα με τον Ιωνικό. Όταν είχαμε τη Χαλκηδόνα είχαμε κάνει κάποιες συζητήσεις με την οικογένεια Κανελάκη. Οι συζητήσεις δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος ώστε να ευδοκιμήσουν, ώστε να μείνει μόνο ο Ιωνικός στην πόλη, να ενωθούμε δηλαδή. Οι ομάδες είναι ανώνυμες εταιρίες, οπότε είχαν κάποιες απαιτήσεις που δεν μπορούσα να εκπληρώσω»

Στο γιατί κατέληξε στον Ατρόμητο τελικά ανέφερε: «H Χαλκηδόνα ήταν μια ομάδα που ξεκίνησε από τα τοπικά πρωταθλήματα και έφτασε μέχρι την Α’ κατηγορία και μάλιστα στις δύο πρώτες χρονιές είχε πάει πολύ καλά. Είχαμε χτυπήσει και θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Όμως μια ομάδα για να προχωρήσει θέλει και κόσμο, αυτός είναι το βασικό συστατικό. Δέχτηκα μια πρόταση από τον συγχωρεμένο πλέον πρόεδρο του Ατρομήτου, Τάσο Παπανικόλα. Με είχε προσεγγίσει και μου είχε πει πως θέλει να μου αφήσει τη ομάδα και να αναλάβω τον Ατρόμητο. Κλείσαμε τη συμφωνία και τον Μάιο του 2005 προχωρήσαμε στη συγχώνευση. Κρατήσαμε το AΦΜ της Χαλκηδόνας γιατί το επέτρεπε ο νόμος και η ομάδα μεταφέρθηκε στο Περιστέρι, κρατώντας το σήμα και τα χρώματα του Ατρομήτου.»

Σε αυτά τα 16 χρόνια που πέρασαν αν θεωρεί πως ο κόσμος αγκάλιασε την ομάδα ανέφερε: ​«Υπήρχαν διακυμάνσεις σχετικά με τη μαζική προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο. Τα πρώτα χρόνια είχαμε πολύ ικανοποιητική προσέλευση και μετά η ομάδα όταν είχε επιτυχίες ο κόσμος ήταν εκεί. Νομίζω πως σιγά-σιγά, όσα περισσότερα χρόνια μένεις στην Α’ Εθνική φεύγει η φλόγα του να ακολουθείς την ομάδα, σε συνδυασμό με την κρίση, αλλά και τις παθογένειες που υπήρχαν στο ποδόσφαιρο. Για τον Δήμο του εκπροσωπεί ο Ατρόμητος θα έπρεπε να είχαμε περισσότερο κόσμο, αλλά όταν βρίσκονται στην Αθήνα οι τρεις μεγαλύτερες ομάδες σε όγκο φιλάθλων, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, είναι δύσκολο οι ομάδες των πόλεων να προσεγγίσουν μεγάλη μάζα φιλάθλων.  Τα πρώτα χρόνια είχαμε μεγαλύτερη προσέλευση. Από το 2014 και μετά ο κόσμος δεν ήταν τόσο συσπειρωμένος όσο πριν.»

Για το αν ήταν προετοιμασμένοι για την έξοδο του Ατρομήτου στην Ευρώπη από το 2006 και μετά ανέφερε: «Ναι ήμασταν. Δύο χρονιές πριν η Χαλκηδόνα είχε βάλει τις βάσεις για να βγει Ευρώπη, οπότε αφού όλοι οι παίκτες είχαν μεταγραφεί στον Ατρόμητο.»

Για το 2009 που η ομάδα υποβιβάστηκε ανέφερε: «Πάντα ένας υποβιβασμός είναι κάτι δύσκολο. Εμάς με έφερε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Αν κάνεις την αυτοκριτική σου και χτίσεις κάτι από την αρχή, μπορεί να επιστρέψεις πιο δυνατός και αυτό κάναμε. Ο Ατρόμητος επέστρεψε πολύ δυνατός στην Super League και με την καθοδήγηση του κυρίου Δώνη καταφέραμε να πάμε δύο χρονιές στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος.»

Για τον τελικό το 2011 που κέρδισε η ΑΕΚ, αλλά χαρακτηρίστηκε από άσχημα γεγονότα, με επιθέσεις οπαδών στους παίκτες του Ατρομήτου και στις οικογένειές τους ανέφερε: «Aυτός ο τελικός ήταν μια μεγάλη απογοήτευση. Ήταν ο πρώτος τελικός που συμμετείχε η ομάδα στην ιστορία της. Από πλευράς ΕΠΟ δεν είχαν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα. Στεναχωριέμαι γιατί ένας κορυφαίος διαιτητής, ο Τάσος Κάκος δεν εφάρμοσε τους κανονισμούς. Δεν έληξε αυτό το ματς. Από το 86΄είχαν μπει οι οπαδοί της ΑΕΚ, είχαν χτυπήσει και τον κύριο Κάκο στα αποδυτήρια και ζητάει από εμένα την ευθύνη να βγούμε να παίξουμε, γιατί αν δεν βγούμε θα είχαμε περισσότερα έκτροπα, θα κινδυνεύσουν ζωές κτλ. Εγώ αν ήθελα η ομάδα μου θα τον έπαιρνα στα χαρτιά. Παραβιάστηκαν οι κανόνες του παιχνιδιού. Ενώ μπορούσαμε να πάρουμε τον τελικό στα χαρτιά. Μας ένοιαζε η ασφάλεια των φιλάθλων. Αναγκαστήκαμε να βγάλουμε χτυπημένους παίκτες για 2-3 λεπτά μέχρι να τελειώσει το ματς.»

Για το αν σκέφτηκε τότε να αποχωρήσει από τον Ατρόμητο ανέφερε: «Ένιωσα μια μεγάλη απογοήτευση καθώς η ΕΠΟ δεν διασφάλισε να γίνει ένας τελικός επί ίσοις όροις. Υπάρχει ένας διαιτητής FIFA, o κορυφαίος της Ελλάδας και άφησε να γίνει ένα παιχνίδι με 500 φιλάθλους γύρω από τον αγωνιστικό χώρο. Αυτά δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου, υπάρχουν σε βίντεο. Ήταν ο μοναδικός τελικός που διεξήχθη με παρουσία φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο.»

Για τον επόμενο τελικό, στον οποίο επικράτησε ο Ολυμπιακός με γκολ στο 119′ ανέφερε: «Αυτή η ομάδα έχει καταφέρει πολλά πράγματα, αλλά στις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της δεν είχε την τύχη που χρειάζεται στο ποδόσφαιρο για να πετύχεις κάτι. Σε εκείνο το παιχνίδι σταθήκαμε ίσα απέναντι στον Ολυμπιακό. Έχει φτάσει το 119′ . Εμείς έχουμε τερματοφύλακα τον Ιτάνζ που είναι σπεσιαλίστας στα πέναλτι και ο Ολυμπιακός τον Κάρολ που έπαιζε με ένα πόδι. Αν το ματς πήγαινε στα πέναλτι, ναι είναι ρωσική ρουλέτα, αλλά θα το παίρναμε το κύπελλο. Όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο και σε μια στιγμή δεχτήκαμε γκολ από τον Φουστέρ.»

Για το αν θεωρούσε πως πλέον η ομάδα ήταν στο κλαμπ των μεγάλων ανέφερε: «Είχε ξεκινήσει ήδη ο Ατρόμητος να βάζει τις βάσεις ώστε να λογίζεται μια ομάδα που κυνηγάει τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια.»

Για την πρόσληψη του Ντούσαν Μπάγεβιτς το 2012 ανέφερε: «Ήταν ένας τίτλος τιμής για τον Ατρόμητο να έχει προπονητή τον Μπάγεβιτς, έναν άνθρωπο που έχει κατακτήσει τα πάντα. Από την πρώτη στιγμή μέχρι το τέλος ήταν ένας κύριος. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση που υπέβαλε μόνος του την παραίτησή του, μετά από έναν αποκλεισμό στο κύπελλο.»

Για όλες τις φορές που ο Ατρόμητος βγήκε στην Ευρώπη και αν το περίμενε το 2005 που ανέλαβε ανέφερε: «Για εμένα είναι πάντα πολύ σημαντικό η ομάδα να έχει στόχους. Πάντα βάζουμε ψηλά τον πήχη. Αυτό δεν έγινε τυχαία, καθώς όλη η συγκρότηση της ομάδας ήταν πετυχημένη. Με την Άλκμααρ η τύχη δεν μας βοήθησε. Το πρώτο ματς ήταν πραγματικά κακό και χάσαμε στο Περιστέρι με 1-3. Στο δεύτερο ματς κερδίζαμε με 0-2 και ενώ είχαμε το μομέντουμ του αγώνα και πηγαίναμε για τρίτο γκολ, έπιασε πυρκαγιά στο γήπεδο, εκκενώθηκε και πήγαμε να συνεχίσουμε το ματς το επόμενο πρωί. Όταν παίζεις ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, ο γηπεδούχος έχει κάποιες ευθύνες. Αν είχε πάρει φωτιά το γήπεδο του Ατρομήτου θα μας είχαν μηδενίσει, αλλά οι Ολλανδοί είναι Ολλανδοί. Ήμασταν έτοιμοι να το ανατρέψουμε το ματς και πήρε φωτιά το εστιατόριο του γηπέδου.»

Για το αν τον απογοητεύει το γεγονός πως ο Ατρόμητος δεν έφερε έναν τίτλο στο Περιστέρι ανέφερε: «Δεν μπορώ να πω οτι με απογοητεύει, πιο πολύ με πεισμώνει. Για αυτό ο Ατρόμητος βάζει ψηλά τον πήχη.»

Για τη μεταγραφή του Λημνιού στον ΠΑΟΚ, μέσω της οποίας τον «χρέωσαν» στον ΠΑΟΚ ανέφερε: «Ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι πολύ μικρός και όλοι έχουμε την ταυτότητά μας. Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες ξέρουν ποιος είναι ο Γιώργος Σπανός. Εγώ προσπάθησα όλους τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων να τους βλέπω ίσους, έτσι έχω μάθει. Δεν με απασχολούσε, γιατί όλοι ξέρουν ποιος είμαι, δεν με ακουμπούσαν αυτά τα πράγματα. Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων με έψαχναν για να μου δώσουν ό,τι καλύτερο είχαν σε νεαρό ποδοσφαιριστή, καθώς ήξεραν πως θα δουλέψουν σωστά. Έχω και παραδείγματα. Ο Μήτρογλου εξελίχτηκε στον Ατρόμητο και ο Ολυμπιακός τον πούλησε στη Φούλαμ 15 εκ. ευρώ. Από τον ΠΑΟΚ πήραμε τους Γιαννούλη, Χατζησαΐα και Κουλούρη, οι οποίοι ήταν δανεικοί δεξιά και αριστερά. Ο Γιαννούλης ξέρετε που βρίσκεται τώρα. Ο Κουλούρης έκανε μεταγραφή στη Γαλλία από τον Ατρόμητο, χωρίς να παίξει καθόλου στον ΠΑΟΚ. Ο Χατζησαΐας πήρε και αυτός μεταγραφή. Αυτές οι συνεργασίες ήταν προς όφελος και των δύο πλευρών και το βλέπουμε και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αυτό. Πάντα ήμουν δίκαιος.»

Για το σπάσιμο του αήττητου του Ολυμπιακού το 2013 και τη νίκη επί του ΠΑΟΚ το 2017 μέσα στην Τούμπα, που τον έκανε άνω-κάτω ανέφερε: «Τα λατρεύαμε αυτα τα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες. Είναι ένα κίνητρο να δείξεις πως προοδεύεις, πως μπορείς να τους ανταγωνιστείς. Πάντα ο Ατρόμητος θεωρούνταν ο φονέας των γιγάντων.»

Για τις πολύ καλές σχέσεις που είχε με τον Μελισσανίδη και την οικογένεια Βαρδινογιάννη ανέφερε: «Με όλες τις ομάδες θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις. Όποιος μας σέβεται τον σεβόμαστε»

Για το τι έγινε το 2015 με την υπόθεση στημένων αγώνων, με τη μη χρησιμοποίηση παικτών στον αγώνα με τον Ολυμπιακό ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή που βγήκε το παιχνίδι στη δημοσιότητα είχα πει πως δεν υπάρχει υπόθεση. Αδίκως ταλαιπωρηθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί ο Τάκης Φύσσας έκανε την συγκεκριμένη καταγγελία. Είπε πως δεν θα πήγαινε ποτέ να καταθέσει μόνος του. Οπότε πιστεύω πως πιέστηκε να πάει να καταθέσει, από τον εργοδότη του, τον κύριο Γιάννη Αλαφούζο. Δεν το έχω συζητήσει καθόλου με τον Αλαφούζο. Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα μπορεί να σε ταλαιπωρεί, όμως παίρνεις αυτό που πρέπει να πάρεις. Ο ανακριτής δεν έπρεπε με τα στοιχεία που είχε να μας κάνει δίωξη. Τα στοιχεία ήταν αντιφατικά, δεν υπήρχαν καν στοιχεία. Ήμασταν οι μόνοι από τους κατηγορούμενους που δεν είχαν περιοριστικούς όρους. Τα στοιχεία ήταν τελείως ανακριβή. Έλεγαν πως δεν έπαιξαν τέσσερις παίκτες και οι δύο είχαν παίξει, ενώ οι άλλοι δύο ήταν τραυματίες. Δεν ήρθε ποτέ ως ύποπτο από την UEFA το ματς. Δεν υπήρχε καν υπόθεση.»

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.