Το attitude της ελίτ νυχτερινής Αθήνας έφτασε και στην Πάτρα!

Η νυχτερινή ζωή αλλάζει και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι αρκετοί. Για πολλούς λόγους η διασκέδαση της ελίτ έχει μετακομίσει στα πριβέ πάρτι που δεν γίνονται μόνο στην Μύκονο αλλά και στην Αθήνα. Ταυτόχρονα η εποχή που ο Βασίλης Τσιλιχρήστος άλλαξε τον χάρτη της αθηναϊκής νύχτας την εποχή του ’90 που το πρώτο τραπέζι στα καλύτερα μπουζούκια δεν ήταν τίποτα αν δεν είχες απλό τραπέζι στο Privillege και το Amfiteatro(!), ξαναέρχεται. Η ηλεκτρονική μουσική είναι ο απόλυτος κυρίαρχος πλέον στην Αθήνα και τα νούμερα που κάνουν τα μαγαζιά που φιλοξενούν τέτοια πάρτι, δεν βλέπουν τα αντίστοιχα των μπουζουκιών αν συνυπολογίσεις τα εξοδολόγια! Εστιατόρια-κλαμπ, μπαρ-κλαμπ στην Αθήνα, που μαζεύουν τον κόσμο της ελίτ, κάνουν νούμερα που ζαλίζουν. Και ζαλίζουν γιατί η Αθήνα πλέον έχει πολλούς ξένους φραγκάτους με τόσες μπίζνες πια και επενδύσεις στην πρωτεύουσα της χώρας. Και τι ακούνε οι ξένοι; Μπουζούκια λέτε; Άντε μια φορά κάποιοι από αυτούς για τον χαβαλέ και επειδή είναι φίλοι του Ρέμου!

Ο φραγκάτος ξένος έχει μάθει από Ν.Υόρκη, από Μαιάμι,από Ίμπιζα,από Λονδίνο. Και τι έχει εκεί ; Ηλεκτρονική μουσική, άντε χάουζ όπως την λένε πολλοί. Και γιατί πάει ο φραγκάτος εκεί; Γιατί εκεί πάνε όλα τα μοντέλα που ακούνε τέτοια μουσική και μόνο. Και που θα πάνε και οι αντίστοιχες ελληνίδες μοντέλες και οι όμορφες νεαρές; Εκεί που παίζεται το παιχνίδι, εκεί που έχει attitude ,εκεί που δεν πας και ας έχεις λεφτά. Λεφτά έχουν πολλοί θα σου πουν οι υπεύθυνοι των κλαμπ αυτών. Το θέμα είναι να το έχεις. Να είσαι στο attitude αυτό. Να έχεις και λεφτά αλλά και στιλ. Ότι είχε κάνει παλιά ο Τσιλιχρήστος που έτρωγαν πόρτα όλοι οι φραγκάτοι. Για πήγαινε να μπεις σήμερα σε αυτά τα μαγαζιά και ας έχει λεφτά. Η πόρτα πάει σύννεφο αν δεν είσαι κάποιος ή αν δεν είσαι στιλάτος και τυπάς.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μυρίστηκαν και οι Έλληνες το κόνσεπτ και άρχισαν να σκάνε μύτη εφοπλιστές, τραπεζίτες, νταραβεριτήδες της χάι κοινωνίας και τα σχετικά. Και ξαφνικά όπου έχει κυριλέ πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής γίνεται όλο το έργο. Και όλοι αυτοί τα εγκαταλείπουν τρέχοντας τα μπουζούκια. Σου λένε μου ζητάνε χιλιάρικα νταβατζιλίκι για να ακούσω ότι ακούω και στο ράδιο; Και πάνε στο πάρτι. Εκεί που θα κάνεις και παιχνίδι και θα έχεις δίπλα σου όλο τον “αφρό” και το attitude θα είναι απλά γαμάτο και θα αισθάνεσαι ο καλύτερος της πόλης όπως στα αντίστοιχα events στις ΗΠΑ, στο City (Λονδίνο),στην Ισπανία, στην Γαλλία, στο Μιλάνο.

Και όλοι με τις Dom, τις Beluges Limit edition, τις Clase Azul και τις Don Julio 1942. Κάτι 900άρια το μπουκάλι και οι παρέες στο μπαρ ή όρθιες με το σούσι στο τραπέζι να βαράνε 3 και 4 χιλιάρικα. Κάνεις και μπίζνες στο όλο κόνσεπτ γιατί στην νύχτα κλείνονται οι καλύτερες δουλειές και όλοι μαζί μια παρέα. Βαράνε τα νούμερα καθημερινές που κάνουν τα μπουζούκια Σάββατο με κυνήγι και άγχος και με το 1/10 του μπάτζετ, καθώς ο καλός Dj θα πάρει 1000 και 2000 και ο τραγουδιστής επί 10! Και αντί για λουλούδια οι φραγκάτοι και οι ψαγμένοι χάι σου λένε έλα να πιούμε σφηνάκια Clase Azul. Δηλ. 900 το μπουκάλι! Και θα συμπληρώσουν μουλωχτά στο αυτί “Ελα να πιούμε που τους κάναμε μάγκες να πληρώνουμε τα πρώτα τραπέζια χρυσάφι σε λουλούδια χωρίς λόγο”!

Ο χάρτης άλλαξε από το Κολωνάκι που το Zurbaran ειδικά τις Πέμπτες είναι το απόλυτο must για όποιον θέλει να είναι μέσα στα πράγματα. Κάθε μέρα ηλεκτρονική μουσική και πλέον για πιο after άνοιξε και άλλο μαγαζί δίπλα για να κάνει δίδυμο με το θρυλικό Dybbouk. Το Malconis κλασικά το ίδιο. Ο Drakoulis σε συνεργασία με τον Μωράκη έκαναν το παλιό Block στο Κολωνάκι τέτοιου είδους και φέρνουν και κορυφαίους Dj όπως ο Valeron. Και φυσικά ακολούθησε και η Γλυφάδα με μαγαζιά όπως το Pere να κάνουν τέτοια πάρτι Παρασκευή και Σάββατο παρακαλώ. Και το καλοκαίρι το θρυλικό Island στην Βάρκιζα ζει τις μεγάλες παλιές του στιγμές ακριβώς επειδή έχει κάθε μέρα ηλεκτρονική μουσική! και φυσικά υπάρχουν άπειρα κλαμπ με ηλεκτρονική μουσική στην Αθήνα και καλά μαγαζιά μάλιστα με πιο απλό κόσμο. Και πολλά μεγάλα events ή το καλοκαίρι μην ξεχνάμε το Bolivar στην παραλιακή στον Άλιμο που έφερε όλα τα μεγάλα και πανάκριβα ονόματα αυτής της μουσικής σκηνής που πάνε και στην Μύκονο.

Η πλάκα είναι όμως ότι η Πάτρα που είναι πίσω συνήθως σε όλα αυτά το πήρε χαμπάρι. Και έτσι άρχισε δειλά δειλά ο “Οίκος” με τον Άκη τον Κοντάρη και τον πιο γνωστό σαν Dj Heavy Pins. Το πάρτι τους μόνο με ηλεκτρονική μουσική τις Κυριακές έγινε το Νο1 της πόλης τον χειμώνα. Το καλοκαίρι ο Άκης Καραβιώτης έκανε μια μεγάλη κίνηση στο Φυsea και έφερε τα ονόματα των Ελλήνων Dj που παίζουν στα μαγαζιά της Αθήνας σε κυριακάτικα μπιτς πάρτι από τις 6 έως τις 00.00. Καθώς το Φυsea είναι ο καλύτερος χώρος στο είδος των μπιτς μπαρ,καταφερε να φέρει στην Πάτρα παρέες της Αθήνας που έρχονταν είτε κατευθείαν ή έχουν εξοχικά κοντά όπως ο γνωστός μπον βιβέρ Πάνος Γρηγορίου. Το κόλπο γκρόσο όμως έγινε με το deal των Distinto και Οίκου. Αν και ο δεύτερος συμμετείχε ατομικά σε events του Φυsea, έντυσε κάθε Παρασκευή μουσικά το Distinto. Έτσι βγήκαν και οι δύο κερδισμένοι. Το Distinto αξιοποίησε μια μέτρια μέρα του και κάθε Παρασκευή είναι γεμάτο σαν τις παλιές καλές εποχές και με τον καλύτερο μακράν κόσμο της Πάτρας. Και ο Οίκος ανέβασε το brand του καθώς απέκτησε πλέον πελατεία elegant που δεν είχε στο κέντρο της πόλης το χειμώνα. Και για του λόγου το αληθές θα συνεχίσουν παρεούλα και το χειμώνα Πέμπτες στο Distinto Mall και το άλλο καλοκαίρι το Distinto μάλλον θα πάει με τέτοια μουσική και τα Σάββατο αντιγράφοντας με απόλυτη επιτυχία τα κορυφαία ρέστο-μπαρ-κλαμπ της Αθήνας και όντας το Αθηναϊκό Island της Πάτρας! Το γεγονός ότι τα δύο αυτά μαγαζιά έκαναν στροφή στα αθηναϊκά πρότυπα τα απογείωσε και σε κόσμο και σε τζίρους, αλλά βασικά προσέλκυσαν και έκαναν μόνιμη πελατεία υψηλού level, αλλά μάζεψαν και τα πιο ωραία πρόσωπα της πόλης!

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.