Σκλαβενίτης: Άνοιξε το νέο υπερμάρκετ στον «κόμβο Renault»

Γεράσιμος Σκλαβενίτης, CEO του Ομίλου Σκλαβενίτης

Μια νέα εποχή άρχισε από χθες για το ακίνητο που στέγαζε επί δεκαετίες τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας MAVA-Renault στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το ακίνητο υποδέχεται πλέον τους πελάτες της Σκλαβενίτης, η οποία μόλις 14 μήνες μετά την κατακύρωση του πλειστηριασμού με το οποίο περιήλθε το ακίνητο στην κατοχή της, το μετέτρεψε στο 33ο υπερμάρκετ της αλυσίδας.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Είναι συνολικής έκτασης 16.500 τ.μ., με εκθεσιακούς χώρους 4.700 τ.μ., και στο οποίο απασχολούνται περισσότεροι από 230 εργαζόμενοι.

Σημειώνεται πως είναι το πρώτο κατάστημα που ανοίγει η επιχείρηση στην Αττική ως Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ.

Το νέο υπερμάρκετ διαθέτει όλα τα βασικά τμήματα και επιπλέον Αρτοζαχαροπλαστείο, Ιχθυοπωλείο, Έτοιμα Φαγητά, Τμήμα Beauty, Βιβλιοπωλείο, Παιχνίδια, Είδη σπιτιού και εποχικά είδη, Καφετέρια, Παιδότοπο, Ανθοπωλείο.

Επιπλέον, διαθέτει δύο  υπόγεια πάρκινγκ και ένα πάρκινγκ στο δώμα, με συνολικά περισσότερες από 200 θέσεις στάθμευσης.

 Το κατάστημα είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης, καθώς περιλαμβάνει:

  • φωτοβολταϊκό πάρκο με πάνω από 500 πάνελ στο στέγαστρο του κτιρίου με σύστημα net metering
  • φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα
  • συστήματα ενεργειακής διαχείρισης του κτιρίου

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία η συγκεκριμένη αναπτυξιακή κίνηση εντάσσεται στο συνολικό επενδυτικό πλάνο της Σκλαβενίτης, το οποίο εστιάζει σταθερά στην αναβάθμιση του δικτύου των καταστημάτων της, στην λειτουργία νέων σημείων και στην επέκταση του Σκλαβενίτης e Market.

Το πλάνο επέκτασης και οι επενδύσεις

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2022 ενδυνάμωσε την παρουσία της στα Ιωάννινα απορροφώντας τα εννέα καταστήματα της ΣΕΠ Παπαδόπουλος. Παράλληλα προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου e-hub στην περιοχή της Κηφισιάς για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των ηλεκτρονικών παραγγελιών στη Βορειοανατολική Αττική. Εκτός από το κατάστημα στη Νέα Φιλαδέλφεια η Σκλαβενίτης σχεδιάζει και το άνοιγμα άλλων δύο καταστημάτων στη Μυτιλήνη και στη Γλυφάδα εντός του 2023.

Δίνει έμφαση στην  περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών, μέσω της δημιουργίας νέου Κέντρου Μαναβικής και Παρασκευαστηρίου Ετοίμων Φαγητών στην περιοχή της Αττικής. Η leader στην αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων έχει προγραμματίσει επενδύσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, καθώς και για την εξοικονόμηση ενέργειας. Το επενδυτικά σχέδια που έχουν κατατεθεί  στο Ταμείο Ανάκαμψης και ήδη έχουν συμβασιοποιηθεί είναι ύψους περίπου 75 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και για μέτρα ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας όπως αντικατάσταση ψυκτικού εξοπλισμού, φωτισμού και αναβάθμιση κλιματιστικών.

Επιπλέον έχουν συμβασιοποιηθεί τα επενδυτικά σχέδια της The Mart της εταιρεία χονδρικού εμπορίου του Ομίλου Σκλαβενίτη. Όπως προκύπτει από τη σχετική λίστα υπογράφηκαν οι δανειακές συμβάσεις για δύο επενδυτικά προγράμματα συνολικού ύψους 17,3 εκατ. ευρώ (9,35 εκατ. ευρώ και 8 εκατ. ευρώ το καθένα), που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση της επιχείρησης μέσω της προμήθειας νέου ψυκτικού εξοπλισμού σε εννέα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Βόλο, Τρίπολη, Καλαμάτα, Πάτρα, Ηράκλειο και Λάρισα.

-mononews.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.