Σιγουριά στη σιγουριά Μπάρλου

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Γιώργος Μπάρλος

Φεύγει ο Καλογερλοπουλος, έρχεται ο Μπάρλος, ο οποίος διαψεύδει και τον πιο άπιστο και από τους άπιστους. Τον κορυφαίο Θωμά. Ίσως να μαι και εγώ αυτός. Γιατί πολύ απλά, η Παναχαΐκή επί των ημερών και του, άρα επί των εντολών του, βρίσκει το δρόμο της. Υπάρχει καλύτερο σενάριο απ’ αυτό; Σενάριο; Καθόλου. Καθόλου μυθιστόρημα δεν είναι η δουλειά, που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, διότι πριν τυπωθεί σε βιβλίο ο συγγραφέας κάνει κάποιες αλλαγές.

Το έργο, όμως, έχει, θα έχει μεγαλύτερη περιπέτεια στη συνέχεια, στην εποχή Μπάρλου πια, μετά την εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη του το πρωί της Κυριακής, στο νέο προπονητικό κέντρο της Παναχαϊκής, με την ονομασία «Αλέξανδρος Σπανός». Όλα τα λεφτά είναι η σιγουριά που έβγαλε, για όλα τα θέματα. Για την ερασιτεχνική, για τις ακαδημίες, για το μέλλον του πρωταθλήματος, για το ρόστερ, για τα επόμενα σκαλοπάτια και βήματα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αλλά την μεγαλύτερη σιγουριά, όχι την σεναριακή, σύμφωνα πάντα με τα λόγια του, την έβγαλε στο οικονομικό. Δηλαδή; “Δεν στηρίζομαι σε ξένες τσέπες. Ούτε σε “αιμοδότες”. Έχω κάνει ένα οικονομικό πλάνο το οποίο γνωρίζω μόνο εγώ και όποιος θέλει με την μορφή χορηγίας να συμμετέχει δέχομαι να συζητήσουμε. Είμαι ανοικτός σε όλες τις προτάσεις. Χρήματα η διοίκηση αυτή δεν θα ζητήσει από κανέναν. Δεν είμαστε επαίτες. Όταν το μαγαζί είναι σωστό, ο άλλος θα έρθει από μόνος του να επενδύσει. Θέλουμε να δώσουμε υπεραξία με έργα και όχι με λόγια. Θέλουμε τους επιχειρηματίες της πόλης να στηρίξουν, αλλά δεν εξαρτόμαστε. Δεν μας ενδιαφέρει κανένα ξένο κεφάλαιο από χορηγό που θα μπορούσε να δημιουργήσει μία εικόνα αναστάτωσης ότι περιμένουμε χρήματα από αλλού”.

Η απάντηση του, δεν αφήνει πολλά περιθώρια να τον αμφισβητήσεις, γιατί, προς το παρών, στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα, όχι κατασκευασμένα. Δημιουργία προπονητηρίου, Αγορά λεωφορείου. Οπότε, τα όσα είπε ο Μπάρλος δεν θέλουν άλλες σελίδες σε ξεχωριστό μυθιστόρημα. Μέχρι και οι οργανωμένοι Nortenos, του το αναγνώρισαν.

Η Παναχαΐκή, ως απόρροια όλων των παραπάνω, βρίσκεται στη σιγουριά ότι δεν θα αλλάξει αφεντικό.

Διαβάστε ακόμα: Αυτή η «παράλειψη» έχει….ονοματεπώνυμο!

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.