Σιγά που πέθανε ο Βασίλης Καρράς!

Γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής ο Βασίλης Καρράς. Ήρθε από πολύ παλιά, η φωνή του δεν είναι σημερινή. Και σεμνός καλλιτέχνης. Μεγάλη καριέρα. Εννοείται πως όλα τα μμε έδωσαν το θάνατο του. Αμέτρητα ρεπορτάζ, ό,τι έχει σχέση με την πορεία του, τη ζωή του.

Όχι μόνον. Ακόμα κι αυτοί που δεν τον ήξεραν, είχαν κάτι να πουν. Γράφτηκαν και ειπώθηκαν τόσα όσα δεν μας είχαν πει, όσο ζούσε και πρωταγωνιστούσε. Ναι, βέβαια, την αξίζει την καλή κουβέντα ο Καρράς. Καμία υπερβολή. Είναι από τις περιπτώσεις που δεν περίμενες να πεθάνει, για να τον γνωρίσει ο κόσμος.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεν έχει καμία σημασία αν δεν είναι πια μαζί μας. Άτομα όπως ο Βασίλης Καρράς δεν έχουν ηλικία. Δεν ανήκουν στο χρόνο. Δεν έχουν σχέση με εποχές, όπως σιδερώνονται και πακετάρονται σε τόμο για το ράφι της Ιστορίας. Απλά αναφέρουμε ότι ως κοινός θνητός πέθανε μια μέρα πριν τα Χριστούγεννα, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023, στα 70 του χρόνια. Τον σκότωσε ο καρκίνος.

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Θεσσαλονίκη εκτέθηκε σήμερα, Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας, η σορός του. Ενώ αύριο, Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, κάτι που ήταν και η τελευταία του επιθυμία.

Θα πει την πιο μεγάλη κουβέντα το Τσίπας Μπλοκ. Εγώ δεν θα έκανα κηδεία στον Βασίλη Καρρά.. Αυτά είναι γήϊνα. Κηδείες, φέρετρα, τάφοι. Τι δουλειά έχουν αυτά με τον αιώνιο αρχιμάστορα της καψούρας. Ποτέ δεν θα δεχθώ ότι δεν ζει πια εδώ. Ότι σιώπησε για πάντα. Ότι δεν θα ξανατραγουδήσει. Τι βλακείες είναι αυτά. Αφού εγώ έχω τα τραγούδια του! Άρα παραμένει όπως τον γνώρισα. Ακούω τα τραγούδια του και ο Βασίλης είναι μαζί μας, και πάντα μαζί μας θα είναι. Θα με τρελάνουν τα μήντια; Ο Βασίλης Καρράς σιγά που πέθανε. Άρα, μια ακόμα ελληνική κοτσάνα είναι αυτή ότι άφησε την τελευταία του πνοή ο μεγαλύτερος λαϊκός Βάρδος όλων των εποχών.

Νίκος Οικονομόπουλος και Αχιλλέας Μπέος συμφωνούν μαζί μας!

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.