Σε κάθε στροφή παραμονεύει ο θάνατος: Στον πιο επικίνδυνο δρόμο του κόσμου τα λάθη δεν συγχωρούνται (Vid)

Δείτε που είναι.

Πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί σε κάποιον πραγματικά άσχημο δρόμο ενώ οδηγείτε, και πόσες φορές δεν έχετε σκεφτεί πως δεν υπάρχει χειρότερος δρόμος; ίσως, ο αριθμός να είναι διψήφιος.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Κι΄ όμως, θα σας απογοητεύσουμε. Ανά τον κόσμο, υπάρχουν δρόμοι οι οποίοι οδηγούν κατευθείαν στην κόλαση. Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε έκθεση που παρουσίασε σχετικά με την οδική ασφάλεια.

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι πως για να διασχίσει κανείς κάποιους δρόμοους στον πλανήτη, δεν είναι απαραίτητο να έχει άριστες οδηγικές ικανότητες, αλλά κυρίως τύχη βουνό.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Μια τέτοια περίπτωση δρόμου, βρίσκεται στους πρόποδες του Nagna Parbat, ενός βουνού του Πακιστάν με 3.300 μέτρα ύψος που διασχίζει την οροσειρά των Ιμαλαΐων. Παρόλο που αυτός ο δρόμος αποτελεί ιδανικό σημείο για να βγάλει κανείς φωτογραφίες, για τους οδηγούς αποτελεί πραγματικό εφιάλτη. Στο πιο στενό σημείο του, το πλάτος του δρόμου περιορίζεται στα 3 μέτρα και αυτό το στενό σημείο, διαρκούν 10 χιλιόμετρα. (Ολόκληρος ο δρόμος είναι 16).

Σημειώνεται πως στον συγκεκριμένο δρόμο η λέξη άσφαλτος είναι μάλλον άγνωστη, καθώς πρόκειται για σκληρό, βραχώδη χωματόδρομο, ενώ οι κατολισθήσεις είναι συχνό φαινόμενο. Συνεπώς, ο μόνος τρόπος για να διασχίσει κάποιος τον συγκεκριμένο δρόμο και να παραμείνει ζωντανός, είναι τα πόδια του.

Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός πως παρόλο που ο συγκεκριμένος δρόμος κατασκευάστηκε πριν από αρκετούς αιώνες από τους κατοίκους του χωριού, Τάτο του Πακιστάν, από τότε δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση βελτίωσής του

Το μόνο «ευχάριστο» της υπόθεσης, είναι πως ο συγκεκριμένος δρόμος ανοίγει μόνο το καλοκαίρι και, αν και στενός, είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστος, επειδή το χρησιμοποιούν ως σημείο εκκίνησης οι ορειβάτες που θέλουν κατακτήσουν την κορυφή Κ2, η οποία είναι η δεύτερη υψηλότερη στον κόσμο.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.