Σε στεγαστική κρίση οι φοιτητές: Ο Πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας «πιέζει» και προτείνει λύσεις από το 2019

Σήμερα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων έξω από το ΥΠΟΙΚ για τη στέγαση τους.

Όπως λένε οι φοιτητές, είναι απαράδεκτο τα δεκάδες ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία των ΑΕΙ ή των δήμων να μην αξιοποιούνται για τις ανάγκες των φοιτητών, αλλά να νοικιάζονται για επιχειρηματική χρήση ή παραμένουν αδιάθετα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ειδικά φέτος που τα ενοίκια έχουν αυξηθεί δραματικά, οι φοιτητές ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της στέγης τους.

H διαμαρτυρία ήταν κάτι δεδομένο πλέον από τους φοιτητικούς συλλόγους τη στιγμή που το κόστος στέγασης, αποτελεί το αποτελεί το «μείζον» θέμα συζήτησης και προβληματισμού στο σύνολο των συμπολιτών μας.

Τόσο οι γονείς που αναζητούν φοιτητική κατοικία για τη νέα Ακαδημαϊκή χρονιά σε περιοχές εκτός της κύριας – οικογενειακής κατοικίας, όσο και των νέων που σκέφτονται είτε να κάνουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους δημιουργώντας οικογένεια και έχουν ξεκινήσει το «σαφάρι» αναζήτησης κατοικίας, είτε για τις οικογένειες που έχει λήξει ή/λήγει το μισθωτήριο συμβόλαιο τους επόμενους μήνες και αναμένουν να ενημερωθούν για τις νέες «απαιτήσεις» του ιδιοκτήτη.

Όλα τα άνωθεν, τα έχει αναφέρει πολλάκις φορές ο Πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας, ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου EReal Estates σε συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικά πάνελ στα μεγάλα κανάλια όπως στην ΕΡΤ1, στον ΣΚΑΪ , στο Mega, στο Open κλπ. , αλλά και σε ραδιοφωνικές εκπομπές στα Παραπολιτικά 90,1, στον ΣΚΑΪ 100,3, στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 της ΕΡΤ ,στον Alpha 98,9, στον Real fm 97,8.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, έχει τονίσει ότι το μεγαλύτερο μέρος πλέον των συμπολιτών μας διανύει – βρίσκεται σε στεγαστική κρίση. Δεν το είπε σήμερα, το έχει επισημάνει από τα τέλη του 2019 ότι η Ελλάδα «εισέρχεται» σε στεγαστική κρίση και απαιτούνται άμεσα μέτρα αναχαίτισης του κόστους στέγασης. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Θεμιστοκλής Μπάκας, ο δικός μας Θέμης, δεν έχει τονίσει μόνο το πρόβλημα, είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε την άμεση ανάγκη για τον σχεδιασμό μιας ευρείας στεγαστικής πολιτικής από το 2019, πολύ πριν η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, θέσουν ψηλά στην ατζέντα το πρόβλημα της στέγασης, πραγματοποιώντας «προεκλογικές» εκδηλώσεις με προτάσεις για την επόμενη μέρα. Όλα αυτά όταν κάνεις δεν ασχολούταν ( το αναφέρει και το ειδησεογραφικό site Ethnos.gr στην ενότητα «Πολιτικό Παρασκήνιο» – https://www.ethnos.gr/politikoparaskhnio/article/207316/sthnkybernhshdiabazoynethnos

https://www.ethnos.gr/politikoparaskhnio/article/207316/sthnkybernhshdiabazoynethnos) , αλλά,  το σημαντικότερο είναι ότι πρότεινε λύσεις για την άμεση «αναχαίτιση» του κόστους στέγασης.  

Λύσεις που «υιοθέτησε» ο διεθνής οργανισμός ΟΟΣΑ (https://tsipasblog.gr/ton-patrino-themistokli-mpaka-diavaz/ ), το επιτελείο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ (https://tsipasblog.gr/stegastiki-politiki-to-pasok-kinal-y/ ) , το tsipasblog.gr έχει κάνει εκτενές ρεπορτάζ !

Αν κάνεις μια μικρή αναζήτηση στο internet, θα δεις το σύνολο των άρθρων του και των προτάσεων του να φιλοξενούνται σε πανελλαδικές εφημερίδες (TA NEA, ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, REAL NEWS, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ κλπ.) και σε ειδησεογραφικά site (iefimerida.gr, newmoney.gr, ethnos.gr, imerisia.gr, insider.gr, naftemporiki.gr,enikos.gr, κλπ).

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας είναι ο άνθρωπος που δεν σταματάει…

Πριν λίγες ημέρες, δημοσίευσε έρευνά του στο ειδησεογραφικό site Newsbomb.gr”  (https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1344155/enoikia-foitites-kai-oikogeneies-se-apognosi-ti-fetini-xronia )με τίτλο: Ενοίκια: Φοιτητές και οικογένειες σε «απόγνωση» τη φετινή χρονιά – 11+1 Μέτρα – Προτάσεις για την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης του κόστους στέγασης

Πολλές φορές έχει αναφέρει σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις ότι, «Είναι λυπηρό εν έτη 2022, τα όνειρα των εν δυνάμει νέων φοιτητών και μελλοντικών επιστημόνων της χώρας, επειδή οι γονείς τους δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα, να είναι άμεσα εξαρτώμενα από το αν η σχολή επιλογής βρίσκεται στη πόλη της οικογενειακής κατοικίας»

Παράλληλα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 στην εκπομπή του Δημήτρη Αλιφιέρη, αναφέρθηκε σε προτάσεις για την αναχαίτιση του κόστους στέγασης και το πάγωμα των μισθών. Ο έγκριτος δημοσιογράφος τον ρώτησε αν το πρόβλημα είναι πολιτικό, ο Θεμιστοκλής Μπάκας του απάντησε …  όταν ένα πρόβλημα ξεκινάει από την κοινωνία, τείνει να γίνετε πολιτικό !  (Hχητικό απόσπασμα από τον Alpha 98,9)

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο δημοτικό ραδιόφωνο της Λάρισας – 93,6 fm, ανέφερε ότι η φετινή χρονιά είναι πιο δύσκολη και από τα χρόνια των μνημονίων και ότι η πολιτεία θα πρέπει να υιοθετήσει άμεσα μέτρα για να την αναχαίτιση του κόστους στέγασης ( Hχητικό από το δημοτικό ραδιόφωνο της Λάρισας )

Επιπλέον, καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel αναφέρθηκε στη στεγαστική κρίση που παραμονεύει, στο γεγονός ότι, το 67% των νέων ηλικιακής ομάδας 24-35ετών διαμένουν στο παιδικό τους δωμάτιο, στα μέτρα που πρέπει να υιοθετήσει η πολιτεία π.χ. την επαναφορά της έκπτωσης φόρου ενοικίου για τους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη αλλά και για τις οικογένειες που νοικιάζουν τη κύρια κατοικία τους.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μαραβελίδης στο τέλος της συζήτησης αναφέρει: Ας Ελπίσουμε κάποιες από αυτές τις λύσεις θα τις ακούσουνε οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις. ( Αποσπάσματα από το Kontra Channel)

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.