Στεγαστική Πολιτική: Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «υιοθετεί» τις προτάσεις του Πατρινού Θεμιστοκλή Μπάκα

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γράψει πολλές φορές για τον πατρινό Θεμιστοκλή Μπάκα, τον Πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου E-RealEstates, ο οποίος ανέδειξε την αναγκαιότητα Στεγαστικής Πολιτικής από το 2019 και πρότεινε λύσεις, γεγονός που δεν τυγχάνει αμφισβήτησης. Θέμα που ανέδειξε το tsipas blog με όλες τις λεπτομέρειες (https://tsipasblog.gr/o-patrinos-themistoklis-mpakas-anedei/?fbclid=IwAR2CsDrAe_cQq62H9BmC2BBzlLlN5hFRvm-fLxYaqI9vCWSgLpj4RQQX5Gc)

Αν κάνεις μια μικρή αναζήτηση στο internet, θα δεις το σύνολο των άρθρων του και των προτάσεων του να φιλοξενούνται σε πανελλαδικές εφημερίδες (TA NEA, ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, REAL NEWS, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ κλπ.) και σε ειδησεογραφικά site (iefimerida.gr, newmoney.gr, ethnos.gr, imerisia.gr, insider.gr, naftemporiki.gr,enikos.gr, κλπ).

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο γεννημένος στη Πάτρα Θεμιστοκλής Μπάκας, ο δικός μας Θέμης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία στο Real Estate Investment Finance, (9 χρόνια ραδιοφωνικός παραγωγός της εκπομπής Value For Money στον Alpha 98,9, στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Θέμα 104,6 )είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε την άμεση ανάγκη για τον σχεδιασμό μιας ευρείας στεγαστικής πολιτικής από το 2019, πολύ πριν η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, θέσουν ψηλά στην ατζέντα το πρόβλημα της στέγασης, πραγματοποιώντας «προεκλογικές» εκδηλώσεις με προτάσεις για την επόμενη μέρα.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, δεν ανέδειξε απλά την αναγκαιότητα, αλλά, σε κάθε ευκαιρία είτε σε τηλεοπτικά πάνελ στα μεγάλα κανάλια όπως στην ΕΡΤ1, στον ΣΚΑΪ , στο Mega, στο Open κλπ. , σε ραδιοφωνικές εκπομπές στα Παραπολιτικά 90,1, στον ΣΚΑΪ 100,3, στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 της ΕΡΤ ,στον Alpha 98,9, στον Real fm 97,8,  αλλά και μέσω αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων του, «κατέθετε» συνεχώς προτάσεις για την αναχαίτηση του κόστους στέγασης.

Αναφέροντας, ‘’ότι η ραγδαία αύξηση του κόστους στέγασης πλέον, δεν αφορά αποκλειστικά τους ευάλωτους οικονομικά συμπολίτες μας, αλλά μια ευρύτερη κοινωνική ομάδα ανθρώπων που δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα, καθώς και τους νέους ανθρώπους που μένουν ακόμη στο παιδικό δωμάτιο και δεν κάνουν δική τους οικογένεια’’

Πριν έναν μήνα περίπου, οι προτάσεις του έπιασαν τόπο και «εισακούστηκαν» από τον διεθνή Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) – σχετικό δημοσίευμα του tsipasblog.gr https://tsipasblog.gr/ton-patrino-themistokli-mpaka-diavaz/ .

Πλέον και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «υιοθετεί» τις προτάσεις του Πατρινού Θεμιστοκλή Μπάκα. Χθες, μετά την παρουσίαση δέσμη μέτρων για φθηνή στέγη από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής , το ειδησεογραφικό site Ethnos.gr έγραψε στην ενότητα Πολιτικό Παρασκήνιο (https://www.ethnos.gr/politikoparaskhnio/article/221372/toepiteleiotoypasokkinaldiabazeiethnos )

«Παρατηρήσαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι οι παραπάνω προτάσεις, αναφέρονται σε άρθρα στο ethnos.gr με τίτλο: «Στεγαστική πολιτική: 12 προτάσεις που θα διευρύνουν τους δικαιούχους» και: “Φοιτητική Στέγη: 9+1 Μέτρα για την «αναχαίτιση» του κόστους στέγασης”.

‘’Τα άρθρα υπογράφει ο τακτικός μας συνεργάτης, Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.’’


Δεν «χρεώνουμε» κάτι, ούτε κόβουμε απόδειξη, αφού η διακίνηση των ιδεών είναι ελεύθερη και… δεν υπόκειται σε ΦΠΑ! »

Κλείνοντας, εμείς στο Tsipas blog, χαιρόμαστε που δικά μας παιδιά, νέοι άνθρωποι, όπως ο Πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας, βλέπουν τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας, τα αναδεικνύουν και καταθέτουν προτάσεις μέσω του δημοσίου βήματος που κατέκτησαν μόνοι τους. Όλα τα άνωθεν είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, μελέτης και αγάπης γι΄αυτό που κάνουν. Νέοι άνθρωποι που δεν προέρχονται από «τζάκια» και φατρίες, αλλά από την κοινωνία. 

Το τελευταίο διάστημα τον Θεμιστοκλή Μπάκα, τον διαβάζουμε και τον βλέπουμε και στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Αχαΐα. Έρευνές και τοποθετήσεις του έχουν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα Γνώμη, Πελοπόννησος αλλά και σε ειδησεογραφικά site όπως το thebest.gr, dete.gr, tempo24.gr, ενώ έχει φιλοξενηθεί πολλές φορές στα studio του Ionian Channel.

Υ.Γ: Σε αναμονή των εξαγγελιών της Κυβέρνησης στη ΔΕΘ για τα μέτρα «αναχαίτισης» του κόστους στέγασης. Σίγουρα θα υπάρξει «πλούσιο» ρεπορτάζ !   

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.