“Σε μια μεγάλη κρίση, πέφτει ξαφνικά η στάθμη του νερού και αποκαλύπτεται τι μαγιό φοράει ο καθένας…»

"Σε μια μεγάλη κρίση, πέφτει ξαφνικά η στάθμη του νερού και αποκαλύπτεται τι μαγιό φοράει ο καθένας…»

(Αν ….φορά μαγιό)….Συνηθίζει να το λέει ο Καναδός δισεκατομμυριούχος, “γκουρού” των επενδύσεων, Warren Buffet.

Αυτή η τελευταία αναπάντεχη κρίση, που προκάλεσε ο κορωνοϊός, έρχεται σε συνέχεια των άλλων μεγάλων κρίσεων που έφερε ο 21ος αιώνας και βαθμιαία αποκαλύπτει τις πραγματικές αντοχές και δυνατότητες των δήθεν «μεγάλων επιχειρηματικών».

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Είναι προφανές ότι η κρίση του CoViD-19 αλλάζει τα οικονομικά δεδομένα της νέας εποχής, μεταξύ άλλων και στον κλάδο της νυχτερινής διασκέδασης.

Πολλοί «ισχυροί» του παρελθόντος θα λυγίσουν, θα πέσουν και θα εξαφανιστούν. Αν τελικά επιβληθούν τα περιοριστικά μέτρα, πολλά γνωστά νυχτερινά κέντρα θα αντιμετωπίσουν προβλήματα επιβίωσης, θα αδυνατίσουν να πληρώσουν δάνεια, θα κλείσουν ή θα μειώσουν την χωρητικότητα τους, άρα και τον τζίρο τους, άρα θα ανακοινώσουν δεκάδες απολύσεις.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της νέας εποχής, της «νέας κανονικότητας», θα είναι το παράδοξο φαινόμενο η οικονομία να ανακάμπτει, αλλά «κολοσσοί» του παρελθόντος, να γκρεμίζονται, γιατί τα οικονομικά τους θεμέλια θα έχουν αποσαρθρωθεί μετά τις διαδοχικές οικονομικές κρίσεις.

Αναδεικνύεται κατά συνέπεια, η ανάγκη προσεκτικότερης επιλογής των συμμάχων, συνεταίρων και στηριγμάτων , που θα χρησιμοποιήσουν, στην προσπάθεια για ένα νέο ξεκίνημα.

Στη νέα αφετηρία, οι εμπλεκόμενοι gamers με την νύχτα, πρέπει να συμμαχήσουν με τους πραγματικά ισχυρούς, με αυτούς που έχουν δυνατότητα να αναβαθμίσουν το κύρος, την οικονομική και την καλλιτεχνική τους εμβέλεια.

Αυτό το νέο ξεκίνημα μπορεί να είναι μια χρυσή ευκαιρία να διορθώσουμε λάθη του παρελθόντος…

Διαβάστε επίσης : Τον έχει ανάγκη η “επαγγελματική” νύχτα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.