Με το “όλα κλειστά μετά τις 11”, τελειώνει οριστικά η νύχτα και χωρίς …αποζημίωση!

Με το "όλα κλειστά μετά τις 11", τελειώνει οριστικά η νύχτα και χωρίς ...αποζημίωση!

Πολύς λόγος για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων-203 νέα σήμερα – 5623 συνολικά – 1 νέος θάνατος- τα οποία δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση, η οποία φέρεται να είναι πολύ κοντά στο να προχωρήσει στη λήψη νέων και ενδεχομένως αυστηρότερων μέτρων, ήδη από αυτή την Δευτέρα. Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες ώρες φημολογείται πολύ έντονα ότι θα ισχύει νέο ωράριο, σύμφωνα με το οποίο, εστιατόρια-μπαρ και νυχτερινά κέντρα θα κλείνουν στις 11 το βράδυ.

Και επί της ουσίας, η κουβέντα είναι αέρας κοπανιστός. Που σημαίνει ότι αν ισχύσει τελικά, θα φανεί η αδιαφορία του συστήματος, του κράτους, όπως θες το λες. Αυτό που αν κλείσει τα πάντα μετά τις 11, αυτομάτως θα υπογράφει το πιστοποιητικό θανάτου, ενός κλάδου, της νυχτερινής διασκέδασης, που –όπως έχω ξαναπεί– είναι κομβικό κομμάτι της οικονομίας, με χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, που συντηρούνται από αυτό. Φέρνει καθημερινή ροή εσόδων στο κράτος και αποτελεί για πολύ κόσμο και μια ψυχοθεραπεία που μπορείς να κάνεις μέσα από τις γνωριμίες.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ενός συστήματος, που θα έχει συμπεριφορά “δολοφόνου”, διότι αν σε κλείσει για δεύτερη φορά μέσα σε 6 μήνες, είναι λες και σε σκοτώνει. Αν γίνει, τελικά, τελειώνουν οριστικώς και αμετακλήτως τη νύχτα.

Εδώ ακριβώς πρέπει να μπει στο παιχνίδι η κοινή γραμμή όλων των επιχειρηματιών, που πρέπει να ακολουθήσουν. Ότι καλά κάνατε που μας κλείσατε, όπως αρμόζει σε σχέση με τον περιορισμό της πανδημίας, αλλά ζητάμε τη νόμιμη αποζημίωσή μας, για παρελθοντική και μελλοντική βλάβη και παρελθοντικά και μελλοντικά διαφυγόντα κέρδη.

Ποια αποζημίωσή; Το ελληνικό κράτος δεν είναι Γερμανικό για να μπορεί να σε αποζημιώσει. Γιατί; Επειδή, για να ξέρουμε τι λέμε και να κάνουμε κουβέντα σοβαρή, για να μην μιλάμε πονηρά, δεν έχει τα χρήματα.

Διαβάστε επίσης : Μανώλης Μούτσος : Η απίστευτη ψυχραιμία, παρ όλες τις αντιξοότητες, τις αναποδιές και ο,τι άλλο

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.