“Πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα για την επόμενη μέρα”

Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Γεωργίου

του Σωτήρη Γεωργίου

Οι παράπλευρες απώλειες παγκοσμίως του κορωνοιού, με την έννοια της επιβράδυνσης, ύφεσης και καταστροφής μέρους της οικονομίας, θα έχουν πολύ μεγάλο κόστος. Ακόμα και σε ανθρώπινες απώλειες, μεσώ ανεργίας, ανέχειας και λοιπόν παραγόντων. Ένας απλός ιός, δείχνει ποσό ευμετάβλητη είναι η παγκόσμια οικονομία, που είναι αλληλένδετη, πλέον, σε όλα τα επίπεδα. Δεν θέλω να φαντάζομαι καν τι θα συμβεί σε ακόμα σοβαρότερη περίπτωση, που ήδη έχουν για το μέλλον προειδοποιήσει οι επιστήμονες. Είναι ανάγκη επανέναρξης του παγκοσμίου συστήματος, που δείχνει πολύ ευάλωτο

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεν χρειάζεται να σας πω τι σημαίνει η πτώση 20% του Dow, η κατάρρευση των χρηματιστηρίων και που μετακυλίεται το κόστος και ποιος το πληρώνει.

Δεν χρειάζεται να πω τι ζημίες θα γράψουν στις προβλέψεις ή και καθαρά άπειρες πολυεθνικές και τι σημαίνει αυτό.

Δεν χρειάζεται να πω ότι επικείμενες ελλείψεις θα φέρουν αύξηση άτιμων.

Δεν χρειάζεται να πω ότι φρενάρισμα της ανάπτυξης της Κίνας και ύφεση της θα επιφέρει καταστροφή σε τουρισμό και ναυτιλία, που ξέρουμε τι σημαίνει για την χωρά μας και μια παγκόσμια ύφεση τι θα σημάνει.

Δεν χρειάζεται να συνεχίσω, άπλα επισημαίνω ότι θα πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα για την επόμενη μέρα, ακόμα και αν σημάνει λήξη συναγερμοί παγκοσμίως από τον καθεαυτό ιό.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.