Ψηφοφόροι είναι, όχι προβατάκια με …τσοπάνη

Ψηφοφόροι είναι, όχι προβατάκια με ...τσοπάνη

Θα σκάσει μύτη καμαρωτός και φιγουράτος αύριο στην Πάτρα. Ποιος; Το άδειο μύδι. Ένας «βαρβάτος νταραβεριτζής» της πολιτικής. Του παρελθόντος όμως. Πλέον δεν περνάει η μπογιά του. Άρα, ένας “πεθαμένος”. Σηκώσανε μία τσιμεντόπλακα και του είπανε «έβγα έξω, πιάνεις δουλειά». Και θα τον αμολύσουν στο πεζοδρόμιο των εκλογών του Β’ γύρου των περιφερειακών εκλογών στη Δυτική Ελλάδα, όχι να δούνε τι ψάρια θα πιάσει, αλλά να κάνουν “παρέμβαση” για επανεκλογή της σημερινής περιφερειακής Αρχής. Να βοηθήσει τον κ. Κατσιφάρα, λέει, στη δύσκολη μάχη που έχει να δώσει και με δεδομένο ότι τα μηνύματα που υπάρχουν προκαλούν έντονη ανησυχία.

Για αυτό το λόγο, να κρατηθεί όρθιο το τελευταίο κάστρο του ΠΑΣΟΚ, ξαναβάζουν στο παιχνίδι τον Κώστα Λαλιώτη. Μετά την “σφαλιάρα” της προηγούμενης Κυριακής και αφού επικράτησαν πιο ψύχραιμες σκέψεις, αυτή είναι πλέον η στρατηγική του έργου..Όλα για τον Απόστολο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Φαιδρότητες είναι όλα αυτά που σαλιαρίζουν στα ραδιόφωνα και γράφουν εδώ και εκεί, για τον… πάλαι ποτέ νεαρό της στενής ηγετικής οµάδας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έπαιξε ιδιαίτερα σηµαντικό ρόλο, όντας για πολλά χρόνια το δεξί (ή αριστερό, για να µείνουµε στους συµβολισµούς…) χέρι του Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν υπάρχουν αυτά. Κανένας πρώην μεγάλος της κάθε εταιρείας, ΠΑΕ, ΚΑΕ, κομματικού, ποδοσφαιρικού η επιστημονικού φορέα, δεν μπορεί να επηρεάσει τις επιλογές των ψηφοφόρων. Τι μαλακία είναι αυτή;

Σε ποιους ηγείται ο… πρώην μεγάλος τσοπάνης; Στα πρόβατα του μήπως. Καθόλου τιμητικό αυτό, για τους ψηφοφόρους. Ούτε επηρεάζει, ούτε κατευθύνει τον ψηφοφόρο, ο όποιος πρώην ή νυν κορυφαίος στέλεχος του κάθε κόμματος. Με κριτήριο το συμφέρον της τσέπης του και μόνο ο ψηφοφόρος συνεχίζει και σήμερα να πηγαίνει στη κάλπη. Ακόμη και αν το δούμε έτσι, θα προτιμήσει να “νταραβεριστεί” με τον ..μπροστινό της αυριανής κυβέρνησης. Τον Φαρμάκη, με άλλα λόγια. Παρά τον Κατσιφάρα. Τον εκπρόσωπο του απερχόμενης κυβέρνησης της Αριστεράς και που έχει συνδεθεί με το εξαφανισμένο από το χάρτη ΠΑΣΟΚ.

Δεν λέω με τίποτα ότι ο δεύτερος γύρος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι χαμένος από χέρι για τον Κατσιφάρα. Θα το πει, όμως, αυτός που διαβάζει πως επιστρατεύονται Λαλιώτης και Γεννηματά για Κατσιφάρα.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.