Ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ: Από το «νέο αίμα» στην επόμενη Κ.Ο

Ο τίτλος δεν είναι του tsipasblog.gr , είναι από το άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου από το ειδησεογραφικό site ieidiseis.gr’’.

Ο πλήρης τίτλος του άρθρου είναι «Ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ: Από το «νέο αίμα» στην επόμενη Κ.Ο κρίνεται η κυβερνητική προοπτική του» που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος πριν από λίγες ημέρες (https://www.ieidiseis.gr/politiki/181759/g-lakopoulos-psifodeltia-tou-syriza-apo-to-neo-aima-stin-epomeni-k-o-krinetai-i-kyvernitiki-prooptiki-tou ). Όποιος διαβάσει το άρθρο, θα καταλάβει γιατί εμείς στο tsipasblog.gr αναφερόμαστε στους «παλιούς» του ΣΥΡΙΖΑ, στους «λίγους» που με χίλιους τρόπους δημιουργούν «αναχώματα» και «αγκυλώσεις» στον ΝΕΟ ΣΥΡΙΖΑστον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αναφέρουν πολλά στελέχη, ακόμη και εκλεγμένα στη Βουλή Των Ελλήνων ότι είναι εκλεγμένα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, δεν μας λένε όμως ότι δεν ψηφίστηκαν από τα 110.000 νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που γράφτηκαν λόγω του Αλέξη Τσίπρα, τα νέα μέλη δεν είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν για τους κομματικούς «αρμούς»… Άρα, όσοι σήμερα βρίσκονται εκλεγμένοι στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ψηφίστηκαν μεταξύ τουςαπό τους «λίγους» από αυτούς που μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος δεν τους εμπιστεύεται για την επόμενη ημέρα.

Για να μην «ανοίξουμε» τη κουβέντα για πολλούς στη περιοχή μας, που με «παρακαλετά» από τη μία και με «εντάσεις» από την άλλη, «πίεζαν» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να εκλεγούν … για να μην «χαλάσει» η εικόνα τους στο εκλογικό σώμα της Αχαΐας.

Λες και το εκλογικό σώμα δεν γνωρίζειδεν βλέπει, δεν μιλάει … Μιλάει, αλλά για να ακούσεις, να μάθεις, θα πρέπει να σε βλέπουν στη κοινωνία ! Όχι τώρα.. όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια από το 2019 έως και σήμερα ! Όχι στις κομματικές συγκεντρώσεις που είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι … αλλά στην κοινωνία !

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό site “iEidiseis.gr” για να μην χάσουν τη θέση τους οι «παλιοί», οι «λίγοι»,  προωθούν πρόσωπα της επιλογής τους, είτε από τον παλαιό ΣΥΡΙΖΑ, είτε από τις ομάδες που προσήλθαν από το ΠΑΣΟΚ. Αντί για ανανέωση, αναπαλαίωση.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιώργο Λακόπουλο, το θέμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία αυτές τις μέρες που «κλείνουν» οι συνδυασμοί του κόμματος κατά εκλογική περιφέρεια. Παρότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κατοχυρώσει το δικαίωμά του στον τελευταίο λόγο, ο σκληρός κομματικός μηχανισμός, επιδιώκει την όσο το

δυνατόν ευρύτερη εκπροσώπησή του στην επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αποκλείοντας νεότερους υποψηφίους, ειδικά στην περιφέρεια.

Σε πολλές περιπτώσεις οι, κατά τα λοιπά αδρανείς, ιδιότητες του «τομεάρχη» και άλλα κομματικά αξιώματα ενισχύουν τις υποψηφιότητες παλαιών στελεχών. Διαμορφώνοντας άνισους όρους απέναντι σ΄ αυτούς που μπορούν να φέρουν τον αέρα της κοινωνίας στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Παρότι οι φράξιες έχουν αποδοκιμαστεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουν να δρουν άτυπα.

Είναι μια εξέλιξη καταστροφική για την κυβερνητική προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ. Αν στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, βγουν το προσκήνιο όσοι δεν ελκύουν την κοινωνία, ή συνδέονται με καταστάσεις που αποθαρρύνουν τους ψηφοφόρους, το πλήγμα θα είναι καταλυτικό.

Ορισμένοι από όσους «δεν αρέσουν» εμφανίζονται μάλιστα ως «θύματα της ΝΔ» και διεκδικούν την είσοδο ή την παραμονή τους στην επόμενη Βουλή, για να «δικαιωθούν». Πρόκειται για δραστηριότητα εκλογικής αποδυνάμωσης του κόμματος.

Σε καμία περίπτωση δεν νοείται να γίνει «υπόθεση τους κόμματος» η εκλογή τους. Και μάλιστα με τη διεκδίκηση της…πρώτης θέσης σε κάθε ψηφοδέλτιο.

Καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει θέσει ως επιδίωξη την πρώτη θέση στις εκλογές και το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης, η «πρωταγωνιστική» προεκλογική παρουσία αυτών των κομματικών στελεχών ακυρώνει αυτούς τους στόχους . Γιατί εμφανίζει ως «υπουργήσιμους», ακριβώς όσους πρέπει να αποκλειστούν από τέτοιους ρόλους.

Το εκλογικό σώμα δεν θα ανεχθεί να διεκδικούν, με τις πλάτες του κόμματος, «εισιτήριο επιστροφής» σε νέα κυβέρνηση Τσίπρα, όσοι απέτυχαν ή εξέθεσαν, την προηγούμενη.

Βασικό και γενικευμένο κριτήριο της προτίμησης των εκλογέων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ κατά περιφέρεια, θα είναι η παρουσία νέων υποψηφίων με προφίλ που τους καθιστά υπουργήσιμους.

Με άλλα λόγια, για να υπάρχει κυβερνητική προοπτική θα πρέπει να έχουν οι ψηφοφόροι την ευχέρεια να αναδείξουν νέα αξιόλογα πρόσωπα στην επόμενη Βουλή. Και για να την έχουν, πρέπει οι παλαιοί να μην αποκλείουν τους νέους. Ή να μην τους «πνίγουν» σε κάθε ψηφοδέλτιο, μέσω των κομματικών μηχανισμών..

Σ’ αυτά τα πλαίσια ο Αλέξης Τσίπρας έχει την -ιστορική- ευθύνηνα διαμορφώσει κατά περιφέρεια, όχι απλώς ανανεωμένα ψηφοδέλτια, αλλά να συμπεριλάβει υποψήφιους που έχουν τις προϋποθέσεις να οριστούν υπουργοί του, αν πάρει τη λαϊκή εντολή. Αυτοί θα προσελκύσουν ψηφοφόρους.

Από την Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα

Επειδή οι εκλογές γίνονται κατά περιφέρεια και όλοι γνωρίζουν όλους, αν οι πολίτες διακρίνουν απόπειρα της κομματικής γραφειοκρατίας να διατηρήσει την επιρροή στον «κοινοβουλευτικό ΣΥΡΙΖΑ», απλώς δεν θα δώσουν αυτή την εντολή.

Αν έχει σημασία να ληφθεί υπόψη αυτή η παράμετρος είναι γιατί στις επόμενες εκλογές κρίνεται η τύχη του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Παράταξης και της προοδευτικής κυβέρνησης και κυρίως της χώρας. ΔΕΝ κρίνεται η τύχη όσων έχουν εκτεθεί και χρησιμοποιούν τον κομματικό μηχανισμό για να εμφανιστούν ως κεντρικοί εκπρόσωποι του κόμματος και ενδεχόμενοι πρωταγωνιστές στη μέλλουσα κυβέρνησή του.

Στην πολιτική ο καθένας πρέπει να κοιμάται όπως στρώνει και να μην παίρνει στο λαιμό του τους υπόλοιπους. Πόσο πιο καθαρά μπορούν να γίνουν τα κριτήρια διαμόρφωσης των ψηφοδελτίων;

Με αυτά τα λόγια «κλείνει» το άρθρο του ο Γιώργος Λακόπουλος στο ειδησεογραφικό site “iEidiseis.gr”.

Το σχόλιο του tsipasblog.gr:

Το «καμπανάκι» χτύπησε και από τον έγκριτο δημοσιογράφο Γιώργο Λακόπουλο, καλό είναι οι «λίγοι», οι «παλιοί» να σεβαστούν τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  – Προοδευτική Συμμαχία, να σεβαστούν τα νέα πρόσωπα, τα πρόσωπα «έκπληξη» που θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια για να γίνει πραγματικότητα ο «ΝΕΟΣ» ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που περιμένει η κοινωνία για να εναποθέσει την ελπίδα του για την επόμενη μέρα των παιδιών του, για το μέλλον της περιοχής μας, για το μέλλον το δικό μας και των αγαπημένων μας προσώπων.

Είχατε την ευκαιρία, και τα «έργα» σας φέρουν την υπογραφή σας !

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Πάτρα

 «Τόπος στα Νιάτα» … στο «Νέο Αίμα»…

Η νέα Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα είναι να πρόσωπα επιλογής του Αλέξη Τσίπρα, πρόσωπα «έκπληξη» που θα φέρουν τον αέρα της Κοινωνίας !  

Διαβάστε επίσης : «Ειδήσεις»… από τα καφέ του Κολωνακίου για τον «Νέο» ΣΥΡΙΖΑ – «Τόπος στα Νιάτα»

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.